قائم مقام بیمه مرکزی بیمه را از جهاتی مترادف با دانش اکچوئری دانست و گفت: صنعت بیمه بر پایه دانش بیمسنجی استوار است.
پرویز خسروشاهی در همایش بیم سنجی که در دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد، بر اهمیت دانش بیمسنجی و اثر بسیار تعیینکننده آن بر صنعت بیمه تاکید کرد. وی افزود: اگر قرار باشد حرفه بیمهگری را در چند کلمه خلاصه کنیم آن کلمات عبارت از محاسبه حق بیمه، محاسبه ذخایر فنی، محاسبه توانگری، محاسبه ریسک و نقدشوندگی پرتفوی سرمایهگذاریها و محاسبه خسارت و مستمری خواهد بود.
قائم مقام بیمه مرکزی خاطرنشان کرد: محاسبات فوق به طور عمده به کمک دانش اکچوئری انجام میگیرد؛ پس میتوان گفت، صنعت بیمه مترادف با تخصص اکچوئری است و اگر دانش اکچوئری نباشد صنعت بیمه هم امکان تداوم فعالیت نخواهد داشت.
خسروشاهی اظهار داشت: انجام محاسبات بیمهای مذکور کار بسیار پیچیدهای است به طور مثال محاسبه حق بیمه یا قیمت محصولات بیمهای کاملا متفاوت از محاسبه قیمت در سایر کسب و کارها است.
وی با بیان اینکه حق بیمه از ۲ بخش اقتصادی و فنی تشکیل میشود، گفت: در بخش فنی باید احتمال وقوع حادثه و همچنین شدت و تواتر آن محاسبه شود؛ این محاسبه مربوط به متغیرهایی است که در آینده اتفاق میافتد در حالی که در غالب کسب و کارها، متغیرهایی که برای قیمتگذاری استفاده میشود مقادیرشان از قبل معلوم است.
وی تصریح کرد: این مساله کار محاسبه در صنعت بیمه را بسیار سخت و پیچیده میکند که این سختی و پیچیدگی به کمک دانش اکچوئری مرتفع می شود. خسروشاهی در ادامه با اشاره به اینکه برای محاسبات بیمهای تخصصهای گوناگون مورد نیاز است، اظهار داشت: برای انجام صحیح محاسبات بیمهای علاوه بر تخصص آمار و ریاضیات، تخصصهای اقتصاد، مالی و فنی مرتبط با رشتههای بیمهای نیز لازم است. بنابراین امر بیمسنجی، امری تیمی است نه فردی و برای اینکه فعالیت اکچوئری بخوبی انجام شود باید در قالب کارهای تیمی مرکب از متخصصان مختلف انجام پذیرد. در صورت تحقق چنین شرایطی حرفه مستقل اکچوئری نیز مورد استقبال شرکت های بیمه قرار خواهد گرفت.
این مقام مسئول ادامه داد: پیشنهاد میکنم با اتخاذ چنین رویکردی و با کمک پژوهشکده بیمه انجمن بیمسنجی ایران در قالب یک پروژه؛ حق بیمهها، ذخایر و توانگری مالی شرکت های بیمه را بر اساس روشها و الگوهای علمی روز دنیا محاسبه و شکاف آن با محاسبات جاری در صنعت بیمه را ارائه کند تا بتوانیم وضعیت موجود خود را نسبت به وضعیت مطلوب مشخص کنیم.
قائم مقام بیمه مرکزی در پایان ضمن تشکر از مسئولان دانشگاه شهید بهشتی برای توجه خاص به رشته بیمه و انجمن بیمسنجی ایران به دلیل برگزاری همایش، از برگزارکنندگان همایش خواست جمعبندی نشستها و سخنرانیهای همایش را برای بیمه مرکزی ارسال کنند تا از آن در برنامهریزیها و تدوین مقررات استفاده شود.