کانادا، سوئد و انگلستان بهترتیب جزو ۳ کشور بدون پول نقد در دنیا هستند.
رتبهبندی که این سه کشور را در صدر لیست کشورهای بدون پول نقد قرار داده، مبتنی بر ۶ عامل است: تعداد کارتهای اعتباری به ازای هر شخص، تعداد کارتهای نقدی به ازای هر شخص، کارتهای صادرشدهای که قابلیت غیرتماسی دارند، میزان رشد پرداختهای بدون پول نقد طی ۵ سال گذشته، تراکنشهای پرداختی که به شیوههای غیرنقدی انجام شده است و تعداد افرادی که نسبت به گزینههای پرداخت موبایلی در دسترسشان آگاهی کامل دارند.
محدثه دهباشی در راه پرداخت نوشت:
سایت Forex Bonuses تحقیقی انجام داده و به ۲۰ اقتصاد برتر دنیا نگاه کرده است و درنهایت هم نام ۱۰ کشور را بهعنوان کشورهای برتر بدون پول نقد دنیا انتخاب کرد.
در این ردهبندی کانادا به دلیل اینکه شهروندانش بیش از دو کارت اعتباری داشتند و حدود ۵۷ درصد پرداختها بهصورت غیرنقدی انجام شده بود، توانست در صدر جدول قرار بگیرد.هرچند که تعداد کارتهای نقدی پایینی دارد و تنها ۲۶ درصد کارتهای نقدیاش قابلیت غیرتماسی دارد.
در سوئد، ۵۹ درصد تراکنشهای مصرفکنندگان بدون پول نقد انجام میَشود و ۴۷ درصد شهروندان این کشور هم از شیوههای پرداخت موبایلی آگاهی کامل دارند و به همین دلیل هم سوئد، دومین کشور بدون پول نقد در دنیا شده است.
اما در انگلستان، ۴۱ درصد کارتها قابلیت غیرتماسی دارند و اینکه هر مصرفکننده بریتانیایی ۱.۴۸ کارت اعتباری دارد، این کشور را در مقام سوم قرار داد.
اما به قاره آسیا که برسیم، میبینیم کشور چین در رده ششم جدول قرار گرفته است. با اینکه این ابرقدرت آسیایی در بسیاری از معیارهای این ردهبندی نمره بالایی میگیرد، اما به دلیل کمبود کارتهای اعتباری و در اولویت بودن پرداختهای نقدی، این کشور، ششمین کشور بدون پول نقد در دنیا شد. در چی تنها ۱۰ درصد تراکنشهای بهروش غیر پول نقد انجام میشود.
در سال ۲۰۱۶، ۱۰.۳ میلیارد تراکنش در انگلستان ازطریق کارتهای اعتباری، نقدی و شارژی انجام شد که این میزان نسبت به سال ۲۰۱۵، رشد ۵ درصدی داشته است و همین موضوع باعث شد تا این کارتهای پلاستیکی بتوانند ۵۴ درصد از سهم پرداختهای خردهفروشی را از آنِ خودشان کنند.
بهطور خاص، استفاده از کارتهای نقدی رشد چشمگیری داشته و در سال گذشته ۸.۱ میلیارد از تراکنشهای خردهفروشی را به خود اختصاص داده است.
با اینکه استفاده از کارتهای پلاستیکی روزبهروز بیشتر میشود اما همچنان پیشبینیها بر این است که حدود یک پنجم تراکنشها در ۱۰ سال آینده توسط پول نقد انجام شود.