مدیرعامل شرکت آب منطقهای مازندران گفت: برای اجرای سازههای آبی اعتبارات بسیار خوبی از سازمان مدیریت و برنامهریزی دریافت کنیم؛ بهطوریکه اعتبار مصوب از ۴۰۰ میلیارد به یکهزار و ۹۰۰ میلیارد تومان ارتقا پیدا کرده است.
به گزارش اقتصاد گستر شمال به نقل از خبرگزاری فارس از مازندران، حیدر داودیان مدیرعامل شرکت آب منطقهای مازندران درباره دستاوردهای دوساله دولت سیزدهم در گفتوگو با خبرنگاران، اظهار کرد: برای اجرای سازههای آبی اعتبارات بسیار خوبی از سازمان مدیریت و برنامهریزی دریافت کنیم؛ بهطوریکه اعتبار مصوب از ۴۰۰ میلیارد به یکهزار و ۹۰۰ میلیارد تومان ارتقا پیدا کرده است.
وی به بحث سدسازی در استان مازندران اشاره کرد و افزود: باتوجه به وجود ظرفیت آبی خوب، مهار و مدیریت آبهای سطحی در استان نتوانسته به آن صورت که باشد، اتفاق بیفتد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای مازندران با اعلام اینکه سد هراز پیشرفت خوبی گرفت، بیان کرد: پیشرفت سد هراز در دو سال گذشته از ۳۰ به ۵۰ درصد رسیده که از لحاظ ارتفاعی هم ۷۹ متر افزایش یافته است.
داودیان ادامه داد: وضعیت سد مناسب بوده که میتوان گفت با این روند شاهد اتفاقات خوبی خواهیم بود.
وی با بیان اینکه سر هراز مولفههای مختلفی دارد، اضافه کرد: از جمله مولفهها بحث راه بوده که ۴کیلومتر جادهجایگزین به بهرهبرداری رسیده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای مازندران تصریح کرد: پروژه سد هراز از این لحاظ حائز اهمیت است که به تنهایی میتواند ۱۴ درصد از آبهای سطحی استان را مهار کند این درحالیاست که کل پروژههای ما توانسته تاکنون ۱۰درصد آبهای سطحی را مهار کند.
داودیان با اشاره به اینکه پروژه سد گلورد روزهای پایانی خود را طی میکند، اظهار کرد: امیدواریم این پروژه را بهبهرهبرداری برسانیم؛ در سال ۱۴۰۰ شاهد اتفاقات خوبی بودیم بدنه سد تمام شد و پل جاده دسترسی در بالادست کاملا ساخته و اجزا آماده و باید برای نصب به محل اجرای سازه حمل شود.
وی ادامه داد: این پروژه میتواند به مشکلات تنش آبی و همچنین سیلابهای مخرب در منطقه کمک کند.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای مازندران به انجام مطالعات سد زارمرود اشاره کرد و افزود: در سال گذشته این پروژه که برای تامین آب شرب ساری و میاندورود بوده، شروع شده که امیدواریم در سال جاری سرعت بیشتری به خود بگیرد.
داودیان به اخذ ردیف اجرایی برای سد سجادرود بابل، گفت: پیمانکار هم انتخاب شد که امیدواریم پروژه بهزودی آغاز شود.
وی با بیان اینکه در کنار بحث سدسازی پروژههای آبرسانی و طرحهای جامع آب شرب به شهرها را در دستور کار داریم، اظهار کرد: این پروژهها در ۹ مجتمع رامسر، شهرهای گروه الف و ۱۴ روستای سوادکوه، سد شهید رجایی، شرق استان و سایر در حال اجرا است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای مازندران بیان کرد: در سنوات گذشته بالغ بر ۵ سد لاستیکی را تکمیل و به بهرهبرداری رساندیم امسال هم سد لاستیکی سرخرود در مدار بهرهبرداری قرار گرفت و جز پروژههایی است که هفته دولت امسال مورد افتتاح قرار میگیرد.
داودیان به انتقال آب از شبکه البرز به رودخانه سیاهرود اشاره کرد و گفت: این پروژه هم آماده بهرهبرداری است و در خشکسالی سال گذشته مورد بهرهبرداری قرار گرفت.
وی با اعلام اینکه شاهد دیوارهسازی یکهزار و ۷۰۰ متر در رودخانههای استان هستیم، اضافه کرد: در بحث پروژههای سرمایهگذاری نیروگاههای برقابی نیر اتفاقات خوبی شاهد هستیم.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای مازندران تصریح کرد: همچنین سازههای آبی فرصت خوبی در بحث سرمایهگذاری محسوب میشوند که در این زمینه حدود ۸ قرارداد با سرمایهگذار بهصورت خصوصی اجرا کردیم.
داودیان با اشاره به وجود ۱۰۰هزار هکتار اراضی در دشت هراز، افزود: آبیاری این اراضی نیازمند شبکههای آبیاری است که با اعتبار بالغ بر ۴۰۰ میلیارد تومان شبکه آبیاری و زهکشی کلنگزنی میشود.
وی ادامه داد: پروژه دیگر کلنگزنی سد سجادرود بابل با اعتبار ۲هزار میلیارد تومان است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای مازندران تصریح کرد: با توجه به خشکسالی در استان لازمه آن مدیریت درست بود، چرا که امسال خشکسالی امسال هم گریبانگیر استان است که در این زمینه طرحهای مدیریتی ازجمله مدیریت آب و تغییر الگوی کشت و سازهای تهیه شده است.
داودیان یادآور شد: امسال شاهد کمبود یک میلیارد آب کشاورزی و شرب در استان مواجه بودیم که پیشبینی ما تنش خشکی بیش از ۷۶ هزار هکتار بوده اما با تعریف و تسریع برخی پروژهها و لایروبی کانالهای کشاورزی و بارشهای خوب بهاری این میزان اراضی به زیر ۱۰ هزار هکتار رسید.