تاریخ: ۰:۳۲ :: ۱۴۰۳/۰۱/۱۵
مشکل  آب‌بندان «بصرا» لاله آباد بابل ۵ ساله شد

یکی از کشاورزان بابلی با اشاره به اینکه از مدیران شهرستانی و استانی تقاضای بازدید از منطقه لاله آباد را در مسیر جاده آمل -بابل در کنارگذر جنوبی آب‌بندان بصرا داریم تا شاهد آبگرفتگی زمین‌های اطراف آن باشند.

به گزارش اقتصاد گستر شمال ،کشاورزان بخش لاله آباد بابل مسیر جاده آمل -بابل طی تماس مکرر با خبرگزاری ایسنا خواهان انعکاس مشکلات مردم منطقه شدند.

سیدرضا کیانژاد تصریح کرد: با توجه به فصل شخم و شیار و دغدغه کشاورزان برای خزانه برنج اما به سبب آبگرفتگی زمین‌های اطراف، قادر به انجام کار کشاورزی و خزانه برنج نیستند.

وی با اشاره به اینکه از سال ۱۳۹۷ لایروبی آب‌بندان بصرا انجام شد، خاطرنشان کرد: به استناد مجوز شماره ۵۹۷۸.۳۰۸۱ مورخ ۱۳۹۷.۵.۲۱ در بند ۶ این مجوز مقرر شده بود برای جلوگیری از پیشروی آب آب‌بندان بطول ۳۰۰ متر و بعرض ۱.۵متر کانال احداث شود تا از آبگرفتگی اراضی شالیزارهای روستاهای  چمازین، کارون و طغان جلوگیری شود اما با گذشت پنج سال هر ساله فصل کشت، کشاورزان اطراف آب‌بندان با مشکلات عدیده‌ای روبرو هستند.

کیانژاد گفت: با وجود پیگیری و مکاتبات انجام شده اما بی‌تفاوتی متولیان امر اداره آب منطقه‌ای که مجوز لایروبی را صادر ولی بر اجرای توافقات بین خود و هیات امنا آب‌بندان نظارت نداشته و همچنین اداره جهاد کشاورزی که متولی امر کشاورزی است هیچ اقدامی برای احقاق حق کشاورزان انحام نگرفته است.

وی یادآور شد: چرا توافق ببن متولیان آب‌بندان و اداره آب منطقه‌ای استان انجام نشده است؟ چرا باید هر ساله خسارت زیادی به کشاورزان و صاحبان هکتارها زمین وارد شود.

وی با اشاره به اینکه به چه دلیل هر ساله کشاورزان در فصل کشت باید تا مدت‌ها درگیر این موضوع باشند تصریح کرد: اکنون در فصل کشاورزی هکتارها زمین  پر از آب شده و متاسفانه کسی پاسخگو نیست، با توجه به دغدغه امام جمعه بخش لاله آباد اما گویا بخشدار و مدیران محلی دغدغه‌ای برای حل این مشکل ندارند.

کیانژاد گفت: راهکار حل این مشکل براساس مستندات و توافقات انجام شده کانال کشی این آب‌بندان است که هیچ ارگانی مسئولیت آن را برعهده نمی‌گیرد.

این کشاورز ادامه داد: با توجه به کمبود آب کشاورزی برای امر کشاورزی در منطقه ضرورت دارد نشا زودتر از موعد مقرر انجام شود تا در مواجه با فصل کم آبی شاهد مشکلات کمتری باشیم اما ادعای مدیران محلی مبنی بر اینکه تا ۲۰ فروردین برای کاهش حجم آب آب‌بندان بصرا منتظر باشید، سخنی غیرکارشناسانه است.

وی تصریح کرد: تقاضای ما از مسئولان شهرستانی و استانی کسانی که متولی امر هستند بازدید از منطقه و بررسی و پیگیری صحت و سقم خبر است، مدیران محلی در حالی به این مهم توجه ندارند که عده زیادی از کشاورزان با آن درگیر بوده و تقاضای حل مشکل دارند.

قول مساعد حل مشکل چندساله آب‌بندان بصرا

علیرضا علیزاده نیز در این خصوص به خبرنگار ایسنا گفت: طی ۱۵سال گدشته کشاورزان پایین بصرا بخش لاله آباد اراضی بالادست طوغان را به عنوان منبع ذخیره آب استفاده می‌کردند.

وی با اشاره به اینکه آب‌بندان بصرا ۲۰۰ هکتار و وسعت اراضی تحت پوشش آن هزار و۲۰۰ هکتار  است، تصریح کرد: مردم منطقه با کاهش آب آب‎بندان آب ذخیره شده در طوغان را به این آب‌بندان انتقال می‌دادند.

علیزاده یادآور شد: در گذشته قانونی بود مبنی بر اینکه آب منطقه‌ای می‌تواند خاک آب‌بندان را برداشت و برای لایروبی و بهسازی آن به فروش برساند.

وی ادامه داد: براساس این قانون این امر برای آب‌بندان بصرا انجام ومقرر شد زهکشی در آن منطقه انجام شود تا آب اراضی بالادست آب‌بندان تخلیه شود اما به این تعهد عمل نشد.

مدیر آب وخاک جهادکشاورزی مازندران خاطرنشان کرد: در حال حاضر مردم پایین بصرا و بالا بصرا به سبب عدم تعامل و هم افزایی با هم در این حوزه مشکل دارند و گویا این اختلاف به شکایت منجر شده و مردم پایین بصرا مردم بالا بصرا را محکوم کردند و باید تاریخ ۲۰ فروردین طبق هرسال دریچه باز شود.

وی افزود: من راسا بدون درخواست کشاورزان قادر نخواهم بود برای آنها برق و دستگاه پمپاژ نصب کنم تا مشکل آن‌ها حل شود.

علیزاده تصریح کرد: کشاورزان باید مجوز برق را از اداره برق اخذ کنند لذا بدون هماهنگی آن‌ها اقدامی انجام نمی‌شود.

وی از تخصیص اعتبار برای حل این مشکل چندساله خبر داد و یادآور شد: این آمادگی را داریم با بالا آوردن دیواره آب‌بندان و ایجاد یک ایستگاه پمپاژ آب مازادی که کشاورزان دارند با پمپاژ به داخل آب‌بندان هدایت کنیم تا هم زمان مشکل کشاورزان بالا دست وپایین دست حل شود ضمن اینکه قادر به کشت دوم نیز باشند.

علیزاده انجام هر اقدامی را منوط به ایجاد همکاری، انسجام و تعامل بین کشاورزان منطقه برشمرد و گفت: چنانچه کشاورزان با ما همکاری لازم داشته باشند بعد از اتمام فصل کشاورزی این پروژه اجرا و مشکل چندین ساله کشاورزان حل می‌شود.

امام جمعه بخش لاله آباد بابل نیز تسطیح اراضی را راه حل مشکل برشمرد و به خبرنگار ایسنا گفت: زمین‌های بالادست این آب‌بندان دچار آبگرفتگی می‌شوند و قادر به کشت نیستند.

حجت الاسلام محسن شیخی یادآور شد: باید بین کشاورزان بالادست و پایین دست انسجام و همکاری باشد تا با توجه به منفعت عمومی این مشکل حل شود.

وی تصریح کرد: ایجاد کانال‌های متعدد برای خروج آب مازاد راه حل دیگری است که به اعتبار قابل توجه نیاز است.

شیخی گفت: بازکردن دریچه از تاریخ ۲۰ فروردین کشاورزان را برای انجام کشاورزی دچار مشکل می‌کند که امیدواریم این مشکل چندساله حل شود.

print

پاسخی بگذارید