تاریخ: ۱۲:۰۶ :: ۱۳۹۷/۰۸/۱۰

بخش اعظم کریدور ریلی شمال - جنوب کشور با هدف توسعه روابط اقتصادی فراملی، به همت دولت تدبیر و امید اجرا شده است و با تکمیل چند قطعه باقیمانده تا پایان سال جاری در گیلان، قلب و شاهرگ های حیاتی حمل و نقل ایران در این استان فعال خواهد شد.

عیسی پاشاپور: کریدور ریلی شمال – جنوب ایران بی شک از راهبردی ترین سیاست های دولت تدبیر و امید است و علاوه بر هدف های اقتصادی در توسعه گردشگری نیز موثر خواهد بود و رغبت کشورهای منطقه برای استفاده از آن و سرمایه گذاری جمهوری آذربایجان در بارانداز و پل ریلی آستارا، موید اهمیت منطقه ای این طرح ملی است و با تامین ارتباط کشورهای اروپایی، آسیای میانه، روسیه و منطقه قفقاز با خلیج فارس و هندوستان، جایگاه سیاسی ایران را نیز در جهان ارتقا خواهد داد.
اکنون مدت زمان رفت و برگشت کشتی های تجاری از هندوستان به آسیای میانه از مسیر بندر مومبای – کانال سوئز – مسکو به طول ۱۶ هزار و ۱۲۹ کیلومتر، ۴۰ روز طول می کشد، اما بعد از تکمیل کریدور ریلی، این زمان به ۱۴ روز و هزینه های حمل و نقل نیز به مقدار قابل توجهی کاهش خواهد یافت.
بی شک قطعات ریلی قزوین – رشت – انزلی و آستارا در گیلان بخش مهم این مسیر آهنی پر برکت است و بندرهای انزلی و آستارا نیز با اتصال به راه آهن، ظرفیت های اقتصادی و حمل و نقل خود را بیشتر نشان خواهند داد و پل ریلی آستارا – آستارا برای اتصال ایران و جمهوری آذربایجان نیز به عنوان دروازه تجاری ایران و اوراسیا، جایگاه خاص خود را نشان خواهد داد.
بعد از افتتاح رسمی پل ریلی آستارا – آستارا در سال جاری، قطارهای باری جمهوری آذربایجان و روسیه به بارانداز در حال اجرای آستارا وارد و کالاهای خود را تخلیه می کنند و اکنون تا تکمیل کریدور ریلی، کالاها با کامیون ها به مقاصد خود حمل می شود.
دولت با تامین اعتبار لازم، برای تکمیل سریع ریل های رشت – قزوین به طول ۱۶۴ کیلومتر و اتصال آن به بندرهای انزلی و آستارا به عنوان طرح های مبتنی بر اقتصاد مقاومتی، مصمم است و راه های آهنی در پهنای گیلان سرسبز، هم در توسعه و رونق اقتصادی و گردشگری استان و کشور نقش آفرینی خواهد کرد و هم از منظر مدیریت ترافیک، از حجم تردد محورهای مواصلاتی و حوادث اجتناب ناپذیر آنها خواهد کاست.
تکمیل و بهره برداری از طرح های یاد شده تا پایان سال جاری از مصوبات سفر سال گذشته رئیس جمهوری به گیلان است و با تحقق آن، اتصال بندر چابهار در جنوب به بندر آستارا در شمال ایران و امکان حمل و نقل ۱۰ میلیون تن کالا و سه میلیون نفر در سال از کریدور ریلی شمال – جنوب فراهم خواهد شد.
استان گیلان با ۱۴ هزار و ۴۴ کیلومتر مربع مساحت از غرب به استان اردبیل، از جنوب به استان های زنجان و قزوین و از شرق به استان مازندران محدود است و با جمهوری آذربایجان مرز دریایی و خاکی دارد و بندر انزلی به عنوان بزرگترین بندر شمال ایران و همچنین پایانه مرزی و بندر آستارا، از مراکز عمده حمل و نقل بین المللی آن است.

print

پاسخی بگذارید