تاریخ: ۱۳:۲۳ :: ۱۴۰۴/۰۱/۳۱
آبزی‌پروری ضرورتی  برای شکوفایی اقتصاد مازندران

کارشناسان معتقدند که در مازندران به دلیل وجود دریای خزر، ظرفیت بزرگی برای توسعه اقتصادی در بستر شیلات وجود دارد.

به گزارش اقتصاد گستر شمال،به نقل از ایرنا،ماهی و سایر گونه‌های آبزی در ذائقه و فرهنگ بخش عمده ای از مردم به عنوان غذایی لذیذ و اصلی مطرح هستند، به علاوه صنعت شیلات برای مناطقی که به دریا دسترسی دارند یکی از صنایع سودآور محسوب می شود و مازندران نیز یکی از مهم ترین مناطق مستعد برای توسعه اقتصاد شیلات است.

به دلیل شرایط جغرافیایی استان مازندران، شیلات یکی از حوزه های تاثیر گذار در بحث توسعه مازندران است و آمار تجمیعی صادرات استان مازندران حکایت از آن دارد که صادرات شیلات توانایی آن را دارد تا در کنار دیگر محصولات صادراتی استان جایگزین مناسبی برای افزایش درآمدهای غیرنفتی باشد.

با توجه به اینکه درحال حاضر یکی از بهترین شرایط و روش های ارزیابی بر درآمد کشور بحث صادرات فرآورده های غیرنفتی است و تولیدات غیر نفتی مانند شیلات بر صادرات تأثیرگذار بوده، در این بخش فارغ از صادرات ماهیان پرورشی و کیلکا، خوراک آبزیان و کنسرو هم به کشورهای مختلف صادر کرده‌ایم.

ظرفیت‌های شیلاتی مازندران تنها به صید ماهی و فروش خام آنها مربوط نمی‌شود، کارشناسان اقتصادی معتقد هستند، سهم صنایع شیلاتی در اقتصاد مازندران با عواملی همچون ایجاد صنایع تبدیلی، سیستم حمل و نقل سریع و توانمند، بازارهای هدف قدرتمند و شرکت های بزرگ عرضه محصولات ارتقا یابد.

در این میان، توجه به ماهیان خاویاری و ایجاد بازار مصرف مشخص و همچنین ایجاد صنایع تبدیلی قوی، می‌تواند رونق بخش این صنعت و رشد اقتصادی در مازندران باشد.

جایی که کارشناسان اقتصادی معتقدند در شرایطی که تعداد تولید کننده ماهیان خاویاری مشخص است اما حداقل در بازار داخلی این محصول دیده نمی‌شود بنابراین وقتی یک محصول در بازار داخل نمود عینی ندارد چگونه ادامه توسعه برای آن محصول توجیه پذیر است.

این ویژگی همانند قابلیت سایر فرآورده‌های گوشتی، نیازمند سیستم حمل و نقل پرسرعتی برای صادرات است و مسئله زمان در عرضه صادرات محصول تازه از اهمیت بالایی برخوردار بوده که این اتفاق نیازمند سرمایه‌گذاری بزرگی است.

آبزی‌پروری ضرورتی بی‌بدیل برای شکوفایی اقتصاد مازندران

جویبار از جمله شهرستان های مازندران است که به دلیل همجواری با دریای خزر و وجود منابع آبی همچون تالاب و آببندان ها ظرفیت خوبی برای قدم برداشتن در مسیر توسعه شیلاتی دارد که در اینباره فرماندار جدید شهرستان نیز بر آن صحه می گذارد.

فرماندار شهرستان جویبار با اشاره به تاکید بر حمایت از تولید در قالب اقتصاد دریا محور اعلام کرد که این شهرستان با دارا بودن ۱۸ کیلومتر نوار ساحلی ظرفیت خوبی در رونق بخشیدن به این بخش دارد.

محمد مدانلو افزود: دارا بودن این میزان سواحل به همراه فعال بودن ۲۰ مجتمع گردشگری باعث شده تا جویبار در زمینه گردشگری در سواحل حرفی برای گفتن داشته باشد تا از این ظرفیت برای رونق گردشگری استفاده شود.

وی ادامه داد: علاوه بر این از جویبار می توان به عنوان قطب تولید محصولات شیلاتی شمال کشور نام برد که ظرفیت های تولیدی خوبی را دارد.

آبزی‌پروری ضرورتی بی‌بدیل برای شکوفایی اقتصاد مازندران

فرماندار جویبار گفت: جویبار به تنهایی سالانه ۱۲ هزار تن محصولات شیلاتی کشور را تولید می کند که این میزان تولید تنها از یک شهرستان بسیار حائز اهمیت است.

وی با برشمردن ظرفیت های شیلاتی شهرستان جویبار ادامه داد: با جود پنج مزرعه پرورش ماهیان خاویاری ۷۰ درصد خاویار کشور حدود ۴۵ تُن در این شهرستان تولید می شود.

فرماندار جویبار اضافه کرد: قیمت هر کیلو خاویار ۷۰۰ میلیون ریال است و علاوه بر سهم و ارزش اقتصادی و تجاری تولید خاویار، ‌ بیشتر از ۲ هزار نفر از شهروندان جویباری در این بخش مشغول به کار هستند.

وی در توضیح دیگر بخش شیلاتی شهرستان به فعالیت پنج شرکت ماهیان استخوانی اشاره کرد و گفت که ۵۰۰ نفر در این حوزه نیز مشغول به کار هستند.

به گزارش ایرنا، مازندران با توجه به در اختیار داشتن بیشترین ساحل جنوبی دریای خزر و وجود رودخانه‌های متعدد یکی از استان‌های پیشرو در آبزی‌پروری و فعالیت‌های شیلاتی است، سالانه حدود ۳۰ هزار تن انواع آبزیان تولید شده در این استان به سایر نقاط کشور و صادرات ۱۲ تا ۲۰ هزار تنی محصولات شیلاتی به ارزش ۲۰ تا ۲۵میلیون است.

همسایگی با دریای خزر در نوار ساحلی به طول بیش از ۴۰۰ کیلومتر و وجود ۵۴ شرکت تعاونی صیادی پره در این استان با اشتغال حدود چهارهزار و ۲۰۰ نفر و همچنین فعالیت بیش از سه‌هزار و ۸۰۰ مزرعه آبزی‌پروری سبب شده که مازندران بیشترین سهم را در فعالیت‌های شیلاتی جنوب دریای خزر داشته است.

print

پاسخی بگذارید