
از الزامات مهم برای رشد اقتصادی و ایجاد اشتغال پایدار، ایجاد زیرساخت های مختلف توسعه در کشورمان و از جمله در مازندران است که بدون شک در تحقق منویات رهبر معظم انقلاب در سالی که به عنوان "سرمایهگذاری برای تولید" نامگذاری شده می تواند با رفع مشکلات ناترازی های به ارث رسیده نقش حیاتی ایفا کند.
به گزارش اقتصاد گستر شمال،به نقل ار ایرنا،ایجاد زیرساخت های توسعه همواره مورد توجه دولتمردان بوده است و در این بخش راههای ارتباطی که یکی از ارکان اصلی توسعه را شامل می شود همواره نقش تعیین کننده ای در تحقق این مهم داشته است و دولت چهاردهم نیز با درک این واقعیت مهم و اساسی، با توسعه راههای ارتباطی در مرکز مازندران، در صدد اسشت تا علواه بر افزایش و تقویت روابط با کشورهای همسایه و همجوار، رفاه عمومی را نیز برای مردم این استنا به ارمغان آورد.
سرمایه گذاری مستقیم بر روی زیرساخت ها باعث فراهم شدن امکانات تولیدی شده و فعالیت های اقتصادی را تحریک می کند و با کاهش هزینه های تجارت و نقل و انتقال باعث بهبود رقابت پذیری می شود و در نهایت به رشد اقتصادی ایران و از جمله در مازندران کمک شایانی می کند.
از دهههای اخیر، با پیشرفت فناوری و افزایش نیازهای جمعیت، زیرساختها به یکی از عوامل اصلی تعیین کننده سطح توسعه شهری و اقتصادی تبدیل شدهاند. این واقعیت به خصوص در کشورهایی که به دنبال توسعه شهری به عنوان اولویت اساسی هستند بسیار واضح است و در این مواقع، زیرساختها به عنوان تسهیلکنندههای اصلی برای تحقق رشد و توسعه شهری شناخته میشوند.
زیرساخت عمرانی، به خصوص جادهها و پلها، علاوه بر تسهیل حرکت افراد و کالاها، ارتباطات فیزیکی بین مناطق را تقویت میکند. ایجاد جادهها علاوه بر تسهیل تجارت، به توسعه اقتصادی مناطق نیز منجر می شود و با بهبود امکانات شهری و روستایی، زندگی اجتماعی و اقتصادی را سروسامان می دهد و این زیرساختها مهمترین عامل در شکلگیری یک توسعه پایدار و یکنواخت هستند.
توسعه زیرساختها، راهبرد دولت برای رونق سرمایهگذاری و تجارت در مازندران
مازندران با دارا بودن ظرفیت های ممتاز تولیدی، کشاورزی، صنعتی و گردشگری یکی از مقاصد اصلی برای سرمایه گذاری بخش خصوصی محسوب می شود که دولت چهاردهم فراهم سازی زیرساخت های لازم برای مشارکت هر چه بیشتر فعالان اقتصادی در این خطه از شمال را یکی از برنامه های راهبردی مهم خود می داند.
کمبود زیرساخت ها به ویژه در حوزه راههای ارتباطی مازندران از جمله چالش های اساسی برای ایجاد سرمایه گذاری و رشد اقتصادی است که دولت چهاردهم با ورود به این بخش در تلاش است تا موانع فراروی این استان شمالی کشورمان را برطرف کند که نمونه عینی آن را می توان در تکمیل محور ساری به تاکام به عینه مشاهده کرد.
مازندران با توجه به ظرفیت های ممتازی گردشگری، کشاورزی و تولیدی از جمله استانهای پیش رو برای جذاب برای سرمایه گذاران محسوب می شود که دولتمردان با درک درست از این مهم برای رونق زیرساخت های این خطه از شمال تاکید ویژه دارند.
گردشگری یکی از مهمترین و پویاترین صنایع اقتصادی جهان محسوب میشود، که در بسیاری از کشورها به عنوان موتور محرک توسعه اقتصادی و اشتغال زایی شناخته می شود اما بدون تردید فراهم سازی زیرساخت ها به ویژه در بخش راه یکی از ابزارهای مهم در این حوزه است. رشد سریع این صنعت در دهه های اخیر تاثیرات گستردهای بر تولید ناخالص داخلی، درآمد ارزی، ایجاد فرصتهای شغلی و توسعهز یرساختهای محلی داشته است.
مدیران ملی و استانی دولت چهاردهم به جمع بندی نهایی رسیدند که نباید از ظرفیت های بی نظیر مازندران برای توسعه اقتصادی و ثروت آفرینی برای کشور غافل شد.
در بین استانهای کشور، مازندران به دلیل برخورداری از موقعیت جغرافیایی منحصر به فرد، تنوع زیستی جاذبههای تاریخی و فرهنگی و نزدیکی به کلانشهر پایتخت کشور یکی از مهمترین مقاصد گردشگری کشور محسوب میشود، با این وجود ظرفیت های بالا بهرهبرداری از ظرفیتهای گردشگری مازندران هنوز به طور کامل محقق نشده و نیازمند برنامهریزی جامع سرمایهگذاری و هدفمند است و در این راستا شناخت مفهوم اقتصاد گردشگری، بررسی اهمیت آن وتحلیل مزایای سرمایهگذاری در این بخش میتواند به توسعه پایدار این صنعت در استان مازندران منجر شود.
توسعه جاده های ارتباطی استان به همراه فرودگاه های این خطه از شمال از جمله زیرساخت های مهمی محسوب می شود که دولت چهاردهم و مدیران استانی برای ارتقای آن برنامه جدی دارند.
طرح تعریض و چهارخطه شدن فاز دوم جاده ساری- تاکام پس سال های چشم انتظار، با اهتمام دولت چهاردهم اکنون در آستانه افتتاح کامل قرار گرفته و در تازه ترین مورد نیز حدود سه کیلومتر از این محور که به کابوسی برای مرگ تبدیل شده بود پایان داد.
تکمیل طرحهای نیمه تمام با هدف سرعتبخشیدن به آبادانی و پیشرفت ایران اسلامی که بارها از سوی رئیس جمهور مورد تاکید قرار گرفته است، در دولت وفاق ملی نمود عینی یافته و با بهره برداری از طرحهای مهم، به طلسم چندین ساله آن نیز پایان خواهد داد.