سطح زیرکشت چای در گیلان و مازندران به ۲۲ هزار هکتار رسید

رئیس سازمان چای کشور گفت: سطح زیر کشت این محصول کشاورزی از ۱۵ هزار هکتار در سال‌های گذشته به ۲۲ هزار هکتار در سال جاری افزایش یافته است.

به گزارش ایرنا، حبیب جهانساز روز دوشنبه در حاشیه بازدید از اراضی کشت چای رامسر در گفت وگو با خبرنگاران اظهار کرد: خرید برگ سبز چای از اول اردیبهشت آغاز شده و تا پایان مهرماه ادامه خواهد داشت.

وی با اشاره به ورود به‌موقع چای‌کاران به باغ‌ها و اعلام آمادگی کارخانه‌داران برای عقد قرارداد، افزود: تا تاریخ ۲۸ اردیبهشت، ۴۷ هزار و ۴۴۹ تن برگ سبز چای از استان‌های گیلان و مازندران برداشت شده که هزار و ۵۰۰ تن آن مربوط به مازندران است.

به گفته جهانساز، ۸۸ درصد برگ سبز خریداری‌شده درجه یک و ۱۲ درصد درجه ۲ است و ارزش برگ سبز خریداری‌شده هزار و ۱۲۵ میلیارد تومان برآورد شده که ۷۵ درصد سهم کارخانجات و ۲۵ درصد سهم دولت است.

وی با بیان اینکه ۱۵۸ کارخانه فعال تاکنون قرارداد بسته و خرید برگ سبز را آغاز کرده‌اند، افزود: تا این لحظه، ۱۰ هزار و ۶۷۶ تن چای خشک تولید شده و کارخانه‌ها بالغ بر ۲۱۲ میلیارد تومان از سهم خود را پرداخت کرده‌اند.

سطح زیرکشت چای در گیلان و مازندران به ۲۲ هزار هکتار رسید

رئیس سازمان چای کشور گفت: پرداختی‌های کارخانه‌های مازندران نسبت به گیلان وضعیت بهتری دارد و میزان خرید برگ سبز چای تاکنون ۱۳ درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافته است.

این مقام مسوول تصریح کرد: سطح زیر کشت چای در استان‌های گیلان و مازندران به ۲۲ هزار هکتار رسیده، در حالی که این رقم در سال‌های گذشته حدود ۱۵ هزار هکتار بود. در مازندران، ۲ هزار و ۳۵۰ هکتار باغ چای (فعال و غیرفعال) وجود دارد که حدود ۸۰۰ هکتار آن در حال بهره‌برداری است و هزار و ۷۵۰ بهره‌بردار در این منطقه از استان مشغول به فعالیت هستند.

بر اساس آمار سال گذشته، چایکاران غرب مازندران چهار هزار تن برگ سبز چای با ارزش ۶۵۹ میلیارد ریال تولید کردند که منجر به استحصال ۸۹۹ تن چای خشک شد. در سال جدید چایکاران درحالی برای برداشت برگ سبز به باغ‌های چای رفتند که قیمت‌های جدید خرید تضمینی برگ سبز چای، حمایت از تولید به روش‌های اعطای تسهیلات چهار درصدی و ارایه حواله به خریداران چای ایرانی می‌تواند نویدبخش روزهای خوب برای این محصول ایرانی پرطرفدار باشد.

print

پاسخی بگذارید