تاریخ: ۲۱:۵۹ :: ۱۴۰۰/۱۱/۱۳
بازگشت متفاوت دلالان به بازار مسکن

در ماه‌های اخیر بار دیگر موجی از ورود سفته‌باز به بازار معاملات مسکن شکل گرفته که اگرچه ابعاد آن کمتر از نیمه اول سال است.

گروه راه و مسکن – این روزها بنگاه های املاک به دلیل اینکه می‌خواهند سود بیشتری از معاملات مسکن ببرند، اقدام به قیمت‌سازی‌های می‌کنند، یعنی فروشنده می‌گویند قیمت را بالا قرار بگیرد تا آن‌ها کمیسیون بیشتری را دریافت کنند، یا اینکه قیمت کارشناسی ملک را به خریدار بالاتر و به فروشنده پایین‌تر می‌گویند، تا در این وسط بتوانند به درآمد بیشتری برسند، که این موضوع، در بین بنگاه‌های املاک وجود دارد و نمی‌شود آن را کتمان کرد و با این اقدام به تبع قیمت مسکن نیز افزایش می‌باید و این خود یکی از دلایل رشد بهای ملک قلمداد می‌شود.
به گزارش اقتصاد سرآمد، دلالی مسکن در ایران، طی سالیان سال از کار‌های بی دردسر و پر سود بوده، در این رابطه، بنگاه‌های معاملات ملکی صرفاً برای ایجاد ارتباط غیر مستقیم بین فروشنده و خریدار معمولاً چند برابر بیشتر از تعرفه‌های مصوب، حق دلالی مطالبه می‌کنند و برای اینکه درصد حق دلالی خودشان بالا و بالاتر برود، تمایل شدیدی نسبت به بالا رفتن قیمت ملک از خود نشان می‌دهند.
در طی سالیان متمادی، این بالا بردن قیمت مسکن به شکلی تدریجی توسط دلالان مسکن اتفاق افتاده و به مرور باعث شده قیمت مسکن طی این یک دهه بیش از ۱۰ برابر شود. پس نظام‌مند و کنترل کردن چگونگی فعالیت تمامی بنگاه‌های معاملات ملکی و کوتاه کردن دست دلالان مسکن از روند خرید و فروش خانه در سراسر ایران می‌تواند یکی از راهکار‌های مهم در کنترل قیمت تمام شده مسکن و حتی کاهش قیمت آن باشد. حال باید دید که آیا دلالی در بازار مسکن سروسامانی خواهد گرفت، یا اینکه همچنان شاهد جولان دلالان در بازار خواهیم که این موضوع به طور قطع به ضرر خریداران واقعی مسکن که نیاز مبرم به خانه دارند، خواهد شد در این بین مستاجران و زوج‌های جوان زیان اصلی را خواهند دید اگر بساط دلالی در بازار مسکن جمع نشود.
بازگشت  متفاوت دلالان به  بازار مسکن
احمد حداد کارشناس بازار مسکن در اینباره  با اشاره به اینکه در تمام دنیا واسطه‌های بازار مسکن تحت عنوان مشاورین املاک کار یکسانی را انجام می‌دهند به روزنامه اقتصادسرآمد، گفت: در رابطه با عملکرد بنگاه‌های مسکن دو دیدگاه وجود دارد، در وهله اول آن‌ها، به عنوان واسطه حضور دارند و می‌خواهند به نوعی معامله را جوش بدهند، تا کمیسیون خود را بگیرند، بنابراین در پروسه معامله تلاش می‌کنند، دیدگاه‌های خریدار و فروشنده را به هم نزدیک کنند، تا معامله انجام شود، در وهله دوم، اما برخی از املاکی‌ها به حق قانونی خود قانع نبوده و پیش از یک درصدی که حق کمیسیون آن‌ها است از دو طرف معامله طلب می‌کنند.
بازار مسکن قفل شد
وی ادامه داد: در دو سال اخیر با توجه افزایش انتظارات تورمی، دلالان در این مدت با خرید و فروش‌های صوری که با یکدیگر، بدون اینکه معامله‌ای انجام شود، قیمت‌ها را بالا می‌بردند، به نوعی می‌توان گفت، با این اقدام دلال‌ها، بازار مسکن قفل شد و این رکود تاکنون ادامه داشته است.
چه عاملی ترمز رشد قیمت مسکن
را خواهد کشید
اوبا  بیان اینکه در صورت احیای برجام بازار مسکن می‌تواند با کاهش قیمت روبرو شود، ادامه داد: در صورتی که توافق هسته‌ای دوباره امضا شود، به تبع آن انتظارات تورمی کاهش خواهد یافت و این موضوع ترمز رشد قیمت مسکن را خواهد کشیده، بنابراین می‌توان انتظار داشت که قیمت مسکن با افت روبرو شود، اگر برجام به نتیجه نرسد، به طور قطع قیمت مسکن با افزایش مواجه خواهد شد.
عدم احیای برجام یعنی  یک موج تورمی شدید
حداد با تاکید بر اینکه در صورت عدم احیای برجام ما با یک موج تورمی شدید مواجه خواهیم بود، خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه اقتصاد ایران امروز بشدت با مسئله مذاکرات و رفع تحریم‌ها گره خورده، قدر مسلم هر اتفاقی که در گفتگو‌های وین صورت گیرد، نتیجه بسیار ملموسی بر روی آینده اقتصاد ایران در کوتاه مدت و بلند مدت خواهد گذاشت و بازار مسکن نیز از این قضیه مستثنی نیست، حال باید دید در عمل چه اتفاقاتی رخ خواهد داد.
طی دو سال اخیر با توجه افزایش انتظارات تورمی، دلالان در این مدت با خرید و فروش‌های صوری که با یکدیگر، بدون اینکه معامله‌ای انجام شود، قیمت‌ها را بالا می‌بردند، به نوعی می‌توان گفت، با این اقدام دلال‌ها، بازار مسکن قفل شد و این رکود تاکنون ادامه داشته است. سفته‌بازهای ملکی مدام در حال رفت و برگشت در بازار معاملات مسکن هستند.سفته‌باز ملکی فردی است که با نیت سودگیری در کوتاه‌مدت وارد بازار خرید ملک می‌شود؛ به این شکل که آپارتمان یا زمین می‌خرد که خیلی زود بفروشد و از جهش‌های پی در پی قیمت مسکن، عایدی نصیب خود کند.سفته‌بازها عامل اصلی معاملات مکرر مسکن هستند.
در ماه‌های اخیر بار دیگر موجی از ورود سفته‌باز به بازار معاملات مسکن شکل گرفته که اگرچه ابعاد آن کمتر از نیمه اول سال است، اما همین حضور کم سوداگران ملکی یک معمای بزرگ در بازار مسکن است. تقریبا برای اکثر فعالان بازار مسکن روشن است که بازار ملک از عصر جهش عبور کرده و در دوره پساجهش قرار دارد. اما در این بین چون بخش واقعی تقاضا در بازار مسکن حضور ندارد، همین جریان ضعیف سفته‌بازی نیز به زودی متوقف می‌شود. تقاضای واقعی همان خریداران مصرفی هستند که اگر در بازار حضور داشته باشند، معاملات خرید رونق اساسی پیدا می‌کند و عدم‌حضور آنها رکودی سنگین رقم می‌زند.

print

پاسخی بگذارید