فرماندار ماسال از اتمام روند اجرایی چهار آب بندان کشاورزی شهرستان و بهره برداری از آنها تا پایان هفته جاری خبر داد.
به گزارش اقتصادشمال،محمدجواد عامر روز یکشنبه در بازدید از روند لایروبی و ساماندهی آب بندان ها و استخرهای کشاورزی روستاهای کیشه خانی، کوچکام، لیپا و دوله ملال به ایرنا اظهار داشت: روند اجرایی لایروبی دو استخر کشاورزی شهرستان به پایان رسیده و دو آب بند دیگر نیز تا پایان هفته جاری به بهره برداری خواهد رسید.
وی با تقدیر از پی گیری ها و دستور ویژه استاندار گیلان برای ساماندهی آب بندان های استان خاطر نشان کرد: خوشبختانه در پی ابلاغ دستورالعمل استانی ساماندهی آب بندان ها، کارگروه ساماندهی آب بندان های شهرستان به صورت منظم در این برگزار شده و با پی گیری های صورت گرفته، روند لایروبی و ساماندهی آب بندان های ماسال با سرعت خوبی در حال پیشرفت است.
به گزارش ایرنا ماسال با دو بخش مرکزی و شاندرمن در ۴۵ کیلومتری غرب مرکز استان گیلان واقع است. ۲۶ پهنه آب بندان با مساحت ۳۵ هکتار در این شهرستان قرار دارد و هر هکتار آب بندان قادر به آبیاری تکمیلی حدود هفت هکتار اراضی شالیکاری است.
اول دی ماه سالجاری با تأکید مصطفی سالاری استاندار گیلان و پس از برگزاری ۱۱ جلسه کارشناسی و تصمیم گیری، با مشارکت و حضور ۱۲ دستگاه اجرایی و نهادهای نظارتی، دستورالعمل طرح ساماندهی آب بندان ها و تالاب های استان گیلان نهایی و ابلاغ شد.
انتشار این دستورالعمل در راستای شفاف سازی تصمیمات و نیز به منظور آگاهی و بهرهبرداری عموم مردم استان بویژه جامعه محلی در روستاها و شهرهای مجاور، کارشناسان، متخصصان و سرمایه گذاران علاقمند به فعالیت در حوزه های مربوطه ذکر شده است.
با اجرای این شیوه نامه ۴۰۰ میلیون مترمکعب آب تنظیمی در یک هزار و ۸۰۰ قطعه شامل ۸۷۰ پهنه آب بندان به وسعت ۹ هزار هکتار، به حجم کل مخازن آبی استان اضافه میشود.
همچنین اجرای این طرح میتواند ذخیره آبی آب بندان های استان را به میزان ۳٫۳ برابر سد شهربیجار، ۵٫۱ برابر سدشفارود، ۲٫۹ برابر سدپلرود و شش برابر سد لاسک افزایش دهد.
آببندانهای یکی از مهمترین ظرفیتهای تأمین آب کشاورزی در استان هستند و در حال حاضر آببندانهای برخی شهرهای گیلان علاوه بر تامین آب زراعی، در حوزه گردشگری نیز مورد استفاه قرار می گیرند.
ایرنا