تاریخ: ۲۱:۵۲ :: ۱۳۹۸/۰۱/۲۲
رونق تولید در پیاده راه فرهنگی رشت

در سال مزین به پیام ' رونق تولید ' بهتر است پیاده راه فرهنگی رشت بعنوان مسیر گردشگری در راستای حمایت از هنرمندان صنایع دستی بیش ازهمیشه مورد اهتمام مسئولان قرار گیرد.

سرویس فرهنگی اقتصاد شمال ،پروین حلاج رضایی روز پنجشنبه با اشاره به درج مطلبی از سوی یکی از اعضای شورای شهر رشت مبنی بر انتقاد ازعملکرد اداره کل میراث فرهنگی استان و الزام شهرداری برای عدم ارائه مجوز برای برگزاری نمایشگاه عرضه محصولات در پیاده راه ، در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: نمایشگاه صنایع دستی و سوغات که همزمان با فعالیت ستاد اجرایی خدمات سفر استان و نوروزگاه برگزار شد به منظور معرفی ظرفیت های فرهنگی، تاریخی، طبیعی، گردشگری و صنایع دستی و بهره گیری از مزیت ها و ظرفیت های موجود از طریق مشارکت فعال بخش خصوصی در نمایشگاه ها بوده است.
وی اظهار داشت: به استناد تصویب نامه هیأت وزیران به شماره ۷۵۶۰۹/ت ۵۱۰۵۲ هـ مورخ ۱۱/۶/۹۴ و ابلاغیه شماره ۱۴۶۳۲/۹۵۲۱۰۰ مورخ ۵/۵/۹۵ معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به استانداران سراسر کشور ، از جمله اختیارات سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ، صدور مجوز نمایشگاه های صنایع دستی است.
حلاج رضایی اضافه کرد: حضور هنرمندان صنایع دستی گیلان و سایر استان ها نیز با هدف معرفی ظرفیت های هنری ، اقتصادی و صنایع دستی ایرانی است؛در سالی که به شعار رونق تولید مزین شده ، همت مضاعف مسئولان را می طلبد تا در زمینه اشتغالزایی و رونق تولید صنایع دستی و کالای ایرانی گام های مهم تری برداشته شود و این در حالیست که میراث فرهنگی به عنوان دستگاه متولی همواره دغدغه حمایت از صنایع دستی و هنرمندان استان را دارد.
حلاج رضایی تاکید کرد: مسئولانی که در این راستا عملکرد اداره کل میراث فرهنگی را زیر سوال برده می بایست جوابگوی کارهای انجام نداده در چارچوب وظیفه ، اقدامات عجولانه و هماهنگ نشده و بی‌احترامی‌ها به قشر هنرمندان صنایع دستی و گردشگران ناراضی و خدمات نامناسب به آنان باشند.
وی ادامه داد: یکی از وظایف شهرداری و شورای شهر فراهم آوردن زیرساخت در سطح شهر برای برپایی نمایشگاه ها ، جشنواره ها و ایجاد فرصت برای افزایش نشاط اجتماعی مردم است که امیدواریم در چارچوب وظایف میسر شود.
در نوروز امسال ۷۴۲ غرفه هنرهای سنتی و صنایع دستی در ۷۱ نقطه استان شامل ۳۰ بازارچه و ۴۱ ایستگاه میزبان گردشگران نوروزی بودند و ۸۰۰ هنرمند هنرهای سنتی و صنایع دستی در غرفه های نوروزی مشغول به فعالیت بودند.
۲۱ هزار هنرمند هنرهای سنتی و صنایع دستی در گیلان مشغول به فعالیت هستند که ۸۰ درصد آنان را بانوان تشکیل می دهند؛ ۸۰ رشته صنایع دستی در گیلان وجود دارد که ۷۱ رشته از این تعداد فعال است و تاکنون شش هزار و ۲۹۸ هنرمند هنرهای سنتی و صنایع دستی استان بیمه شده اند.
رشتی دوزی ، لباس محلی ، چادرشب بافی ، خراطی ، چوب تراشی ، گره چینی ، نازک کاری ، منبت و معرق چوب ، حصیربافی ، بامبوبافی ، مرواربافی ، سفالگری ، کاشی معرق ، مینای خانه بندی ، چلنگری ، قلمزنی ، گلیم بافی ، جاجیم بافی ، شال بافی ، نمد مالی ، جوراب بافی ، عروسک بافی ، قلاب بافی برخی از هنرهای سنتی و صنایع دستی گیلان است.

ایرنا

print

پاسخی بگذارید