گروه: اقتصادی
تاریخ: ۱۸:۰۷ :: ۱۳۹۹/۰۸/۲۷
ضریب خطر سرریز سیلاب از رودخانه‌های مازندران کاهش یافت

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مازندران گفت که با لایروبی حدود ۳۰۰ کیلومتر از کانون‌های خطرپذیری رودخانه‌های استان طی ۲ سال گذشته ، ضریب خطر سرریز سیلاب و ایجاد خسارت با بارندگی شدید بشدت کاهش یافته است.

ابراهیم یخکشی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : اکنون وضعیت رودخانه های استان به گونه ای است که اگر بارندگی ۱۴۵میلی‌متری یک شبانه روزی که اواخر سال ۹۷ و اوایل سال ۹۸ در استان تجربه شد ، به وقوع بپیوندد ، احتمال سرریز سیلاب و ایجاد خسارت در حد صفر است.

وی روند ساماندهی رودخانه ها را که پس از سیل اواخر سال ۹۸ و اوایل سال ۹۸ در دستور کار قرار گرفت و اجرا شد شامل لایروبی ، دیواره سازی ، آزادسازی حریم و بستر اعلام کرد و گفت : رودخانه های مازندران همواره کانون پرخطر به شمار می رفتند و به هنگام بارش باران خسارت هایی از این ناحیه وارد می شد ، ولی درحال حاضر با انجام لایروبی در مناطق حساس و مهم ، خطر آسیب پذیری در اثر سیلاب با بارندگی ها حتی زیر ۱۵۰ میلی متر تقریبا به صفر رسیده است.

یخشکی با یادآوری بارندگی ۱۴۵میلی متری  اواخر سال ۹۷ و اوایل سال ۹۸  که خسارت سنگینی بر تاسیسات زیر بنایی ، کشاورزی و  واحد های مسکونی شهری و روستایی وارد کرده بود ، افزود : در حال حاضر رودخانه های تمامی مناطق استان نسبت به این میزان بارندگی به صورت کامل ایمن شده است .

سرمایه‌گذاری ۳۵۰ میلیارد ریالی دولت 

وی ساماندهی رودخانه ها و ایمن سازی کانون های پرخطر را یکی از اقدامات جدی و اثرگذار از سال ۹۲ تاکنون در مازندران معرفی کرد و گفت : از سال ۹۲ تاکنون ۸۷۰ کیلومتر از رودخانه های استان در بیش از ۷۱ بازه لایروبی و ساماندهی شده و بسیاری از نقاط آسیب پذیر بویژه در مناطق روستایی و شهری ایمن شده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای مازندران با بیان این که در ۲ سال اخیر بسیاری از ابنیه تقاطعی که بر اثر سیل سال ۹۷ آسیب دیده بود ، بازسازی و مرمت شده و ۲۸ باب بند انحرافی و سردهنه سنتی نیز مدرن و مشکلات کشاورزان در این زمینه برطرف شد ، افزود : دولت در این بخش بیش از ۳۵۰ میلیارد ریال سرمایه گذاری کرده است.

وی با ذکر این آمار که  مشکلات تامین آب کشاورزی مازندران در بیش از ۱۷۰ روستا طی حدود هشت سال گذشته بر طرف شده است ، بیان داشت : لایروبی و ساماندهی یکهزار کیلومتر از رودخانه های استان در اولویت برنامه های این شرکت قرار دارد که امیدواریم بتوانیم در یک برنامه پنج ساله بخش عمده آن را به سرانجام برسانیم .

یخکشی با توضیح این نکته که به رغم کمبود اعتبار و طلبکاری پیمانکاران، ماشین آلات و تجهیزات آنان مشغول لایروبی و طرح های تثبیت حریم و دیواره سازی رودخانه ها در حال اجرا است ، گفت: زهکش های مسدود شده در محدوده شهرها ، روستاها و اراضی کشاورزی باید بازگشایی شود تا در صورت بارش های پائیزی مشکلاتی به وجود نیاید.

در استان مازندران ۱۲۰ رشته رودخانه اصلی و فرعی وجود دارد که بیشتر آن از وسط شهرها و روستاها می گذرد و حدود ۴۶۰ هزار هکتار از اراضی زراعی و باغی استان را به روش های مختلف مشروب می کند.

print

پاسخی بگذارید