تاریخ: ۳:۵۴ :: ۱۳۹۹/۰۲/۱۷

آقای کلانتری از قبل چند پرونده در دادسرا دارد. از بیان جزئیات پرونده‌ها معذورم.

شرق نوشت:بیست‌وپنجمین نشست خبری سخنگوی قوه قضائیه صبح دیروز برگزار شد. غلامحسین اسماعیلی با تشریح آخرین وضعیت پرونده‌های مهم قضائی از وجود چندین پرونده عیسی کلانتری در دادسرا، صدور شلاق و جزای نقدی برای رئیس وقت سازمان چای، محکومیت هفت متهم بانک سرمایه، صدور کیفرخواست امامی و دستور برخورد با اغماض با اعتراضات کارگری و ارتباط دانشجویان بازداشت‌شده با گروهک منافقین خبر داد. به گزارش ایسنا، غلامحسین اسماعیلی در ابتدای این نشست با تبریک ایام پربرکت ماه مبارک رمضان، ماه طهارت و پاکیزگی و ماه قیام و حرکت و ماه نزول قرآن برای هدایت بشریت و ماه تمیز حق از باطل، گفت: امسال اگرچه به لحاظ شرایط کرونایی در کشور برخی از ویژگی‌ها مانند جلسات مذهبی و دعا و رازونیاز با خدای متعال کمرنگ بود و در خیلی از شهرستان‌هایی که وضعیت زرد و قرمز دارند، هنوز اماکن مذهبی تعطیل است اما ماه رمضان امسال ماه رزمایش کمک‌های مؤمنانه برای انسان‌های نیازمند بود. وی با گرامیداشت روز کارگر و مقام معلم افزود: دست این دو قشر مانند دست امام و پدر و مادر بوسیدنی است؛ دو قشری که حق بزرگی بر ما و جامعه ما دارند البته خود آنها مشکلات خاص خودشان را همراه دارند. امروز بر متولیان امور است که درد‌دل آنها را بشنوند و برای حل مشکلات آنها قدم بردارند. مشکلات کارگران و معلمان با شعاردادن و بدتر از آن با نان خوردن از سفره کوچک معلم و کارگران تأمین نمی‌شود.
 ۱۱۴ هزار زندانی به مرخصی آمدند
او درباره اقدامات انجام‌شده در رابطه با موضوع زندانیان افزود: بعد از صدور بخش‌نامه اخیر رئیس قوه قضائیه بیش از ۵۰۰ هیئت در سراسر کشور مأموریت یافتند که وضعیت زندانیان در حال مرخصی و زندانیان در حبس را بررسی کنند. این هیئت‌ها در ۱۵ روز گذشته تمامی پرونده‌های زندانیان در حال مرخصی و برخی از زندانیان موجود در زندان را دقیق بررسی کردند و برای هریک از زندانیان متناسب با نوع جرم و میزان تحمل مجازات و نحوه رفتار آنها در زمان تحمل حبس و در ایام مرخصی تصمیمات کارشناسی گرفتند و تکلیف آنها مشخص شده است. ما در این روزها آخرین گزارشات استان‌ها را دریافت می‌کنیم. ۱۱۴ هزار و ۱۹۳ نفر از زندانیان به مرخصی رفتند و همه آنها یک مرتبه بررسی شد که یک اقدام مؤثر بود.
صدور بیش از ۱۰۶ هزار حکم مجازات جایگزین حبس در سال ۹۸
وی افزود: در سال ۹۸ بیش از ۱۰۶ هزار حکم مجازات جایگزین حبس توسط همکاران قضائی ما در سراسر ایران صادر شده است.
صدور کیفرخواست پرونده امامی
وی افزود: اخیرا کیفرخواست پرونده آقای امامی و ۲۰ نفر دیگر صادر و به دادگاه رفته است و همچنین بیش از ۲۰ نفر دیگر پرونده‌شان با صدور کیفرخواست به دادگاه کیفری۲ ارسال شده است.
 اخلال ارزی ۴۸ میلیون دلاری
وی افزود: امروز هم‌زمان با برگزاری این نشست در شعبه اول ویژه رسیدگی به پرونده‌های اخلال اقتصادی ۲۱ نفر از متهمان ارزی کشور که با خرید و فروش ارز باعث اخلال ارزی شده بودند و هرکدام در قالب چهار گروه بودند و هر گروه بیش از ۱۲ میلیون دلار ارز غیرمجاز معامله کرده بودند که مجموعا ۴۸ میلیون دلار ارز خرید و فروش شده بود، دادگاهشان در حال برگزاری است. این امر نشان می‌دهد هیچ مانعی نمی‌تواند رویکرد قوه در مبارزه با مفاسد اقتصادی را تغییر دهد.
بسته پیشنهادی مشکل‌گشا برای هپکو تهیه و به دولت ارائه شد
اسماعیلی افزود: در وقت بعدازظهر پنجشنبه دو جلسه اختصاصی با موضوع هپکو و هفت‌تپه برگزار شد. در ارتباط با هپکو مدیران کارخانه و مدیران اجرائی استان و نمایندگانی از وزارت صمت حضور داشتند. در این جلسه یک بسته پیشنهادی مشکل‌گشا تهیه و به دولت ارائه شد که خوشبختانه مورد استقبال همگان قرار گرفت و اذعان کردند نسخه پیشنهادی نسخه واقعی حل مشکلات هپکو خواهد بود. جلسه مربوط به شرکت هفت تپه نیز با حضور نمایندگان کارگری این شرکت و دادستان مرکز استان برگزار و دستوراتی برای حل مشکلاتشان از جمله مشکلات قضائی صادر شد.
 ۷۴ ضربه شلاق برای رئیس وقت سازمان چای کشور
اسماعیلی با اشاره به صدور رأی علی محرر، رئیس وقت سازمان چای کشور به جرم اهمال در انجام وظیفه منجر به تضییع گسترده اموال دولتی گفت: این فرد به تحمل ۷۴ ضربه شلاق و ۱۸۷ میلیارد و ۶۸۹ میلیون و ۸۴۹ هزار و ۱۱۸ ریال جزای نقدی و دو سال انفصال از خدمات دولتی و عمومی محکوم شده است.
 معاون رئیس‌جمهور چند پرونده در دادسرا دارد
وی درباره پرونده عیسی کلانتری گفت: آقای کلانتری از قبل چند پرونده در دادسرا دارد. از بیان جزئیات پرونده‌ها معذورم. اغلب پرونده‌ها راجع به محیط زیست است، چون بخشی از آن رسانه‌ای شد و مربوط به تالاب انزلی و بخشی مربوط به فعالیت‌های محیط‌زیستی در خوزستان، اصفهان و کرمان مطرح شده و هنوز نهایی نشده و تخصصی است، نظرات کارشناسی متفاوت است و مراحل نهایی را طی می‌کند. بخشی از این پرونده به‌زودی تعیین تکلیف می‌شود اما چون دادسرا تصمیمی نگرفته مشخص نیست در دادسرا مختومه می‌شود یا به دادگاه ارسال می‌شود و بعد از اتمام رسیدگی در دادسرا نتیجه مشخص می‌شود.
 اصلاح آیین‌نامه اجرائی لایحه استقلال کانون‌های وکلا ضرورت دارد
اسماعیلی در پاسخ به سؤالی درباره اصلاح آیین‌نامه اجرائی لایحه استقلال کانون‌های وکلا نیز گفت: این آیین‌نامه مربوط به ۷۰ سال قبل است و بعد از این ۷۰ سال قوانین متعددی وضع شده که به لحاظ وضع قوانین جدید انجام اصلاحات ضرورت دارد و دیوان عدالت اداری نیز حکم کرده و باید این آیین‌نامه اصلاح شود اما آقایان هیئت‌مدیره کانون بیشتر در تهران و برخی وکلا آن‌هم هیئت‌مدیره‌ای که خودش غیرقانونی است و مهلت دوره آنها پایان یافته و شانس آوردند به وضعیت کرونا خوردند، فکر می‌کنند صرف کرونا مجوزی برای فعالیت آنها تحت عنوان هیئت‌مدیره است و همین آیین‌نامه تکلیف وضعیت‌های این‌چنینی را مشخص نکرده است. همین بهترین دلیل است که آیین‌نامه با نواقصی مواجه است و به‌روز و بهنگام نیست. ما هم گفتیم مرجع پیشنهاد شما و مرجع تصویب نیز رئیس قوه قضائیه است که یک عده پیشنهاد دادند اما بخش کانون می‌گوید نه آیین‌نامه بنویسید و نه می‌نویسیم و با همین آیین‌نامه دوران سلطنت می‌خواهیم کار وکالت دادگستری جمهوری اسلامی ایران را انجام دهیم.
 ارتباط دانشجویان دستگیرشده با گروهک‌ تروریستی منافقین
وی در پاسخ به سؤالی درباره دو نفر از دانشجویانی که به‌تازگی دستگیر و خبر آن نیز منتشر شده است، گفت: ما در بازداشت افراد اصلا به حرفه و شغل آنها توجه نداریم. در جامعه هرکس مرتکب جرمی شود، علی‌القاعده یک شغلی دارد و به‌هیچ‌عنوان عملکرد ما معطوف به مشاغل این افراد نیست. این افراد متأسفانه به گروه‌های ضدانقلاب به‌ویژه گروهک تروریستی منافقین وصل شده بودند و ارتباطاتی با آنها برقرار کرده بودند و تحت تعلیمات این گروهک به دنبال انجام اقدامات خرابکارانه در کشور بودند و یکسری اقدامات ایذایی نیز انجام داده بودند. در بازرسی از منازل آنها اقلام انفجاری کشف شد و ما به این موضوعات کار داریم. این توطئه دشمن بود که می‌خواستند در این شرایط کرونایی یک بلوایی ایجاد کنند که با هوشیاری سربازان گمنام امام زمان این توطئه خنثی شد.
 محکوم محیط‌زیستی به کرونا مبتلا نشده است
سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سؤالی درباره ابتلای یکی از محکومان محیط‌زیستی به کرونا نیز گفت: این هم مانند اقدام توطئه‌آمیز ناظر به سؤال قبل است. این اصلا کرونا نبود و به تعبیر ما کروناسازی بود. این فرد در وضعیت عادی چه‌بسا به مرخصی می‌رفت اما با هماهنگی با یکی از بستگانش و دو، سه نفر از کادر پزشکی ادعا کردند که مبتلا به کرونا شده است و متأسفانه نفرات کادر پزشکی هم با وساطت یکی از منصوبین این متهم گواهی دادند که این فرد به کرونا مبتلا شده است و ما فرد را به بیمارستانی که می‌خواست، اعزام کردیم. متأسفانه پزشکان گواهی خلاف صادر کردند و در مقطعی که عازم مرخصی بود، خلاف‌بودن این ادعا مشخص شد و معلوم شد سی‌تی‌اسکن وی بیانگر این است که به کرونا مبتلا نیست و یک سناریویی در بیرون طراحی شده بود که اولا ادعا شد علی‌رغم خدمات خوب و شایسته در زندان، زندانیان به کرونا مبتلا شدند و ثانیا جعل اسناد پزشکی کردند تا این فرد از زندان بیرون برود و چون این سناریو افشا شد، طبیعی است که کسی که این‌گونه رفتار کند، نادم و پشیمان نیست.
 توصیه شده درباره اعتراضات کارگری با اغماض برخورد شود
وی در پاسخ به سؤالی درباره آخرین وضعیت پرونده متهمان هفت‌تپه گفت: نظر ما این است که بین اعتراضات کارگری و اقدام علیه امنیت و اقداماتی که تحت تأثیر بیگانگان شکل می‌گیرد، فرق بگذاریم و توصیه شده درباره اعتراضات کارگری با اغماض برخورد شود؛ کما اینکه درباره کارگران هپکو این‌گونه عمل شد و ۱۴ متهم از ۱۵ متهم پرونده کارگران هپکو تبرئه شدند و یک نفر از مدیران سابق که سوءنیت داشت، محکوم شد و این سیاست دستگاه قضائی است که نسبت به اعتراضات کارگری با ارفاق و مدارا رفتار کند.
 به‌زودی رأی ۲ نماینده مجلس صادر می‌شود
وی در پاسخ به سؤالی درباره پرونده دو نماینده مجلس که در رابطه با خودرو برای آنها پرونده تشکیل شد، گفت: ما به دنبال این هستیم که حتی‌المقدور به پرونده اتهامی مقامات در همان دوره مسئولیتشان رسیدگی شود. تعدادی از این افراد در این فرایندها محاکمه شدند و تعدادی از نمایندگان مجلس از جمله دو نماینده مجلس درباره پرونده خودروسازها پرونده دارند. پرونده به دادگاه رفت و دادگاه به تحقیقات ایراد گرفت و هفته گذشته نواقص برطرف شد و پرونده دوباره به دادگاه رفت. چون نواقص برطرف شده، ان‌شاءالله به‌زودی رأی آن صادر می‌شود کمااینکه درباره برخی نمایندگان مجلس در ایام گذشته رأی صادر شده است.

print

پاسخی بگذارید