سرپرست اداره کل شیلات مازندران
تاریخ: ۱۳:۳۰ :: ۱۴۰۴/۰۶/۳۱
پرورش ماهی در قفس، مصداق اقتصاد دریامحور است

سرپرست اداره‌کل شیلات مازندران گفت: از پرورش ماهی در قفس‌های دریایی که از مصادیق اقتصاد دریا محور است، سال گذشته ۸ هزار تن ظرفیت ایجاد شده که تاکنون دو هزار تن آن به تولید رسیده است.

به گزارش اقتصاد گستر شمال ،به نقل از روابط عمومی اداره کل شیلات مازندران در روز دوشنبه ۳۱ شهریور، وی با اشاره به اینکه یک قفس منحصر بفرد در سواحل نوشهر در حال مونتاژ و نصب در دریا است، تصریح کرد: این قفس با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی درحال انجام است که امیدواریم طرح نوینی باشد.

دریای خزر، بزرگترین دریاچه جهان، با اکوسیستم منحصر به فرد و ذخایر غنی آبزیان، همواره منبع مهمی برای معیشت و اقتصاد کشورهای حاشیه خود، از جمله ایران، بوده است. با این حال، طی دهه‌های اخیر، عوامل متعددی نظیر صید بی‌رویه، آلودگی‌های زیست‌محیطی و تغییرات اقلیمی، منجر به کاهش چشمگیر ذخایر برخی گونه‌های ارزشمند ماهی در این دریا شده است. در واکنش به این چالش‌ها و با هدف تأمین پروتئین مورد نیاز جامعه، ایجاد اشتغال و توسعه اقتصادی پایدار، “پرورش ماهی در قفس” به عنوان یک رویکرد نوین و امیدوارکننده در سواحل جنوبی دریای خزر مطرح شده و در حال گسترش است.

پرورش ماهی در قفس، نوعی آبزی‌پروری است که در آن ماهیان در محفظه‌های توری شناور (قفس) در محیط طبیعی دریا یا دریاچه‌های بزرگ نگهداری و پرورش داده می‌شوند. این قفس‌ها معمولاً از فریم‌های پلاستیکی مقاوم و شبکه‌های توری ساخته شده‌اند که در برابر شرایط دریایی مقاوم بوده و اجازه تبادل آب با محیط اطراف را می‌دهند. این روش امکان بهره‌برداری از منابع آبی وسیع و طبیعی را فراهم می‌آورد، بدون آنکه نیاز به احداث استخرهای خاکی یا بتنی در خشکی باشد.

print

پاسخی بگذارید