رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه سالانه ۵۰ درصد کیوی استان صادر می شود، گقت : صادرات کیوی از شانزدهم مهرماه امسال پس از اتمام دوره ممنوعیت چهار ماهه، مجدد آغاز شده است.
مسعود الماسی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: صادرات کیوی بر اساس ضوابط فنی و کیفی اعلام شده از سوی وزارت جهاد کشاورزی و تصمیمات میز صادرات کیوی و با هدف استحصال محصولی باکیفیت و صیانت از جایگاه این محصول در بازارهای هدف طی دوره چهار ماهه ۱۵ تیر تا ۱۵ مهرماه هر سال ممنوع میشود.
رئیس سازمان جهادکشاورزی گبلان با بیان اینکه ۵۰ درصد کیوی استان هر ساله صادر می شود، خاطر نشان کرد: صادرات کیوی به کشورهای گرجستان، آذربایجان، ارمنستان، هند، روسیه، عراق و غیره انجام می گیرد.
وی پیش بینی کرد : امسال ۱۹۰ هزار تن کیوی به ارزش اقتصادی ۱۵ هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال وارد بازار شود.
الماسی اظهار داشت: سردخانه های گیلان ظرفیت نگهداری ۱۸۵ هزار تن محصول را دارد که ۷۰ درصد از این ظرفیت مناسب نگهداری کیوی است.
محصول کیوی یکی از مهمترین اقلام سبد صادرات محصولات میوه و ترهبار کشور است که سالانه ارزآوری مناسبی داشته و به بیش از ۲۵ کشور هدف صادر میشود.
سطح زیر کشت کیوی در استان گیلان ۶هزار و ۷ هکتار است.
گیلان رتبه دوم تولید کیوی در کشور را دارد.