
چهارمین جشنواره گلدهی لاله تالابی در روستای هنده خاله بخش تولمات شهرستان صومعهسرا واقع در غرب استان گیلان برگزار شد.
فرماندار صومعه سرا برگزاری جشنواره ها را زمینه ساز توسعه گردشگری و اشتغال دانست و آشنایی گردشگران با جاذبه های گردشگری و اماکن دیدنی و تاریخی را از اهداف آن عنوان کرد.
سیدمحمدی اظهار داشت : جشنواره فرصتی برای معرفی ظرفیتها و توانمندیهای فرهنگی، طبیعی و گردشگری شهرستان صومعه سرا به ویژه در مناطق روستایی است و می توانیم از ظرفیت های این جشنواره ها در ایجاد فرصتهای کارآفرینی، همدلی، تعامل و نشاط عمومی بین روستاها بهره بگیریم .
وی ادامه داد: جشنواره های حلوای سنتی ضیابر، رشته خشکار طاهرگوراب ، لاله تالابی هندخاله و جشنواره توت فرنگی صوفیانده و جشنواره جشن خرمن در واقعه هرکدام سبب ایجاد فضایی شاد و با نشاط در جامعه و روستاها شده است .
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری صومعه سرا نیز گفت : برای چهارمین سال است که جشنواره “گلدهی لاله تالابی” در روستای هنده خاله بخش تولمات برگزارمی شود.
علیرضا مهرگان اظهار داشت : شهرستان صومعه سرا به سبب داشتن ظرفیت های مختلف در حوزه های کشاورزی ، گردشگری و فرهنگی جشنواره های مختلفی برگزار می کند به طوریکه می توان آن را شهر جشنواره ها لقب داد.
رئیس اداره محیط زیست صومعه سرا نیز ضمن تقدیر از برگزارکنندگان جشنواره لاله تالابی اظهار داشت : لاله تالابی از گیاهان باارزش در اکوسیستم تالاب است که باید در حفظ و حراست از آن کوشا باشیم .
علی اصغر آزاد با تاکید بر اینکه باید از تخریب و چیدن این گیاه خودداری شود اظهار داشت : اواخر خرداد تا شهریور ماه زمان رویش گیاه لاله تالابی است و این گیاه دارای برگ هایی برآمده از آب به شکل مدور قلبی شکل به رنگ سبز و نیز گلی زیبا که داخل آن دانه هایی شبیه به باقلا دارد و جوامع محلی آن را سله باقلا یا پسته دریایی می نامند .
آزاد با اشاره به اینکه رویش لاله تالابی نشانه احیاء تالاب است افزود: محل رویش این گیاه در مناطقی از جمله پناهگاه حیات وحش سرخانکل ، سلکه و نیز سیاه کشیم بصورت کلنی های بزرگ است.
به گزارش ایرنا در این جشنواره که با استقبال مردم همراه بود؛ لافندبازی، موسیقی و نمایش نیز اجرا شد.
صومعه سرا با سه بخش مرکزی، تولمات و گوراب زرمیخ در ۲۵ کیلومتری غرب مرکز گیلان واقع است.