تاریخ : دوشنبه, ۴ آبان , ۱۴۰۵ Monday, 26 October , 2026

اخبار ویژه

ستاد کرونا بدون روتوش ۱۱۷ میلیون تراکنش موبایلی انجام شد/ ۱۲.۷ میلیون ابزار پذیرش فعال پرداخت ۲ میلیون و ۷۵۰ هزار فقره وام قرض الحسنه آمریکا تحریم‌های جدیدی را علیه ایران اعلام کرد عرضه گوشت‌های وارداتیِ درحال انقضای تاریخ مصرف با دستور تنظیم بازار + سند پروازهای گیلان افزایش یافت صادرات ۷۰۰ تن کیوی از نوشهر به خارج کشور بازدید معاون پارلمانی رئیس‌جمهور از پروژه سد هراز دردسر تعدد شعب بانک ها پیش‌بینی تولید ۲۴ هزار تن توت فرنگی در بابلسر سوء استفاده تعدادی دلال و صراف از ۱۰۲۸ کارت ملی افتتاح ۱۲ تعاونی با ۲۱۳ میلیارد ریال سرمایه گذاری در گیلان نظارت بر بازار شهرستان نور تشدید شد تصویب واگذاری شرکت‌های زیرمجموعه بانک‌ها توسط سازمان خصوصی‌سازی بهره بانکی، ضربه نفس‌گیر پنهان بر قلب کارآفرینی بورس مازندران در هفته ای که گذشت/دادو ستد بیش از ۱۰۰ میلیون سهم افزایش ظرفیت اقامت در شگفت‌ انگیزترین جاذبه گردشگری رامسر تبخیر در ایران سه برابر متوسط جهانی متقاضیان خودروهای مونتاژی: ثبت‌نام می‌کنیم، اما قیمت را نمی‌دانیم خط اعتباری ویژه چین برای صادرات ایران پرداخت تسهیلات مستأجران «کمک ودیعه مسکن» بزودی آغاز می‌شود دلار دولتی از 3500 تومان هم گذشت (+جدول) افزایش مبادله چک در اسفندماه ۹۹

کد شما در این بخش
♥2

۵۹ شهر در وضعیت قرمز آبی!

  • کد خبر : 30043
  • 11 شهریور 1398 - 2:33

علی‌رغم بارندگی‌های اخیر در ایران، هنوز ۲۳۳ شهر با تنش آبی مواجهند؛ هرچند به دلیل بارش‌ها نه تنها سدها بلکه ۴۰ تا ۵۰ تالاب بزرگ کشور نیز به میزان قابل توجهی آبگیری شدند.

به گزارش اقتصاد گستر شمال،منظور از تنش آب شرب، حداکثر میزان آب مورد نیاز در پیک (اوج) مصرف نسبت به حداکثر ظرفیت تولید یک شهر است. بر اساس بررسی صورت گرفته، ۵۹ شهر کشور امسال از نظر سطح تنش در وضعیت قرمز (یعنی کمبود بیشتر از ۲۰ درصد) قرار دارند و در پیک مصرف روزانه احتمال کمبود آب در آن‌ها وجود دارد.تابستان امسال حدود ۲۸.۶ میلیون نفر از جمعیت کشور در ۲۳۳ شهر تحت تنش آبی قرار داشتند که بارندگی‌های مناسب سال آبی جاری و بهبود ذخایر سدها موجب شد این رقم نسبت به سال گذشته ۶.۴ میلیون نفر کاهش پیدا کند.

در این سطح از تنش آبی ۲۵ شهر دارای کمبود تولید بیش‌تر از ۲۰ درصد و دارای مخزن کافی و ۳۴ شهر دارای کمبود تولید بیش‌تر از ۲۰ درصد و کمبود مخزن هستند.تابستان امسال ۳۴ شهر از نظر سطح تنش در وضعیت نارنجی (یعنی کمبود بین ۱۰ تا ۲۰ درصد) قرار دارند و در پیک مصرف روزانه احتمال کمبود آب در آن‌ها وجود دارد. در این سطح نیز ۱۷ شهر دارای کمبود تولید بین ۱۰ تا ۲۰ درصد و دارای مخزن کافی و ۱۷ شهر دارای کمبود تولید بین ۱۰ تا ۲۰ درصد و کمبود مخزن هستند.

۱۴۰ شهر تابستان امسال از نظر سطح تنش در وضعیت زرد قرار دارند، در پیک مصرف ساعتی احتمال کمبود آب در آن‌ها وجود دارد. براساس بررسی صورت گرفته ۱۴ شهر این سطح دارای کمبود تولید کمتر از ۱۰ درصد و کمبود مخازن ذخیره، هفت شهر دارای کمبود تولید کمتر از ۱۰ درصد و دارای مخزن کافی و ۱۱۹ شهر فاقد کمبود تولید و دارای کمبود مخزن هستند.

بنا بر اعلام وزارت نیرو، کمبود آب در اوج پیک مصرف تابستان امسال ۱۴ مترمکعب در ثانیه خواهد بود که این رقم در سال گذشته حدود ۲۲ مترمکعب در ثانیه بوده است و بر اساس پیش‌بینی صورت گرفته، بیش‌ترین احتمال تنش در استان‌های اصفهان، بوشهر، خراسان‌رضوی، سیستان و بلوچستان، فارس، کرمان و هرمزگان رخ خواهد داد.

بر اساس این گزارش، طبق آخرین آماری که از سوی رضا اردکانیان- وزیر نیرو – اعلام شده است؛ ۵۹ شهر از نظر سطح تنش در وضعیت قرمز قرار دارند. به گفته وی این وضعیت لزوما به کمبود منابع آب بر نمی‌گردد و بخشی از آن ناشی از کمبود تجهیزات است. از ۵۹ شهر، ۲۵ شهر کمبود تولید کمتر از ۲۰ درصد دارند اما مخزن آن‌ها کافی است، ۳۴ شهر نیز کمبود تولید بیش از ۲۰ درصد دارند.

لینک کوتاه : https://eghtesadgostareshomal.ir/?p=30043
کد شما در این بخش

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.