
همه این را قبول دارند که دولت پزشکیان محکوم به موفقیت است.
دکتر احمد قلی پور:امروز۳۰ مرداد پس از نطق هیجانانگیز پزشکیان، مجلس شورا به همهی وزاری پیشنهادی دولت وفاق ملی رای داد و کابینه چهاردهم رسما تشکیل گردید. بعبارتدیگر دولت پزشکیان از اول شهریور ۱۴۰۳ مصادف با روز پزشک کارش را رسما آغاز خواهد کرد.
چند نکته:
۱. همه این را قبول دارند که دولت پزشکیان محکوم به موفقیت است. رهبری در مراسم اهدای حکم ریاستجمهوری بیان کردند که موفقیت رئیسجمهور پزشکیان موفقیت همه است و این را همه باید از بن دندان باور داشته باشند.
۲. مجلس این بیان رهبری را باور کرد و به همهی وزرا رای اعتماد داد تا دولت وفاق که خود با وفاق وارد مجلس شد با وفاق کامل وارد پاستور شود و کار خود را با اعتمادبهنفس نیرومند آغاز کند.
۳. رئیسجمهور بارها تاکید کردند که شاخص سنجش عملکرد دولت را رضایت مردم میداند. این، شاخص درستی است که صاحبنظران علوم انسانی آن را کاملا میپذیرند.
۴. برای رسیدن به رضایت مردم راهکارهای علمی وجود دارد. این دولت که رویکرد علمی را قبول دارد لازم است آن را بکار گیرد تا این رضایت بدست آید.
اصول موفقیت دولت:
دولت پزشکیان برای تحقق موفقیت، در دو بعد داخلی و بینالمللی، باید اصول زیر را انجام دهد. در بعد داخلی، باید در بالا با ارکان نظام تعامل کند و در پایین با مردم. در بعد بینالمللی، باید براساس منافع ملی و اصول عزت، حکمت و مصلحت، وارد بدهبستان شود. این اصول عبارتند از:
۱. اصل هماهنگی و توافق: دولت در انجام هر امری بطور طبیعی، ذینفعهای زیادی دارد. بر طبق این اصل، همواره باید با ذینفعها هماهنگ کند و براساس منافع ملی به توافق برسد و سپس آن را به اجرا درآورد وگرنه با چالش مواجه میشود. ذینفعهای دولت عبارتند از: ارکان نظام، مردم، جامعه بینالملل. دولت ملزم است براساس این اصل با اینها در هر امری هماهنگ کند، توافق کند و طبق توافق کارها را انجام دهد. دولت اگر این اصل را انجام دهد نیرومند میشود و کارها را میتواند به سهولت بیشتری به پیش ببرد.
۲. توجه به ارزشهای مردم: برای ایجاد رضایت در مردم دولت باید به نیازها و خواستههای مردم توجه کند و آنها را برآورده کند در غیر اینصورت نمیتواند رضایت آنان را بدست آورد. مردم ما نیازها و خواستههای زیادی دارند که در اثر تحریمها، ناکارآمدی دولتها، سیاستهای غلط و اختلافات داخلی، تامین نشده و بر زمین مانده است.
۳. توجه به ارزشهای کارکنان خود: کارکنان دولت از کارفرمای خود که دولت است باید راضی باشند تا با دل و جان برای مردم کار کنند در غیر اینصورت انگیزه لازم را ندارند تا خواستههای مردم را که مشتریان آنان هستند برآورده نمایند. کارکنان اگر راضی نباشند با اهمالکاری، سردواندن مردم، امروز و فرداکردن، به تاخیرانداختن کارها باعث نارضایتی مردم میشوند.
۴. توجه به ارزشهای جهانی: مردم جهان ارزشهای متفاوت و گاه متضادی دارند و توجه به همهی آنها امکانپذیر نیست اما برخی از ارزشهای جهانی در نهادهای بینالمللی متمرکز شده و توجه به آنها لازم و خردمندانه است و میتواند رابطه کشور ما را با مردم و دولتهای جهان بهبود ببخشد.
۵. پایبندی رئیسجمهور به تعهدات: رئیسجمهور در ایام انتخابات قولهای اخلاقی فراوانی داده است که رعایت آنها میتواند اعتماد سرمایه اجتماعی را به سرعت بهبود ببخشد و امید ایرانیان را به آینده ارتقا دهد. عدم تحقق این تعهدات برای کشور ویرانگر است.
۶. پرهیز از استانداردهای دوگانه: رعایت استانداردهای واحد که مبتنی بر اخلاق انسانی است باید در سطح ملی و نظام جهانی توسط دولت رعایت شود چراکه رعایت آن در سطح ملی میتواند جایگاه دولت را در نزد مردم ترمیم کند و شکاف دولت ملت را کم کند و در سطح منطقهای و بینالمللی، جایگاه کشور را به سطوح بالای تصمیمگیری در سطح جهانی نیز ارتقا بخشد.