
بررسیها نشان میدهد شایعه استعفای پزشکیان، نخستینبار ساعت ۳ بعدازظهر ۱۹ آذرماه از سوی یک کانال تلگرامی با گرایش اپوزیسیون منتشر شد اما بعدتر این خط خبری در حسابهای توئیتری و حتی برخی کانالهای ایتایی ادامه یافت.
به گزارش اقتصاد گستر شمال،به نقل از ایرنا، موضوع استعفای پزشکیان در فضای مجازی را باید در دو بُعد تحلیل کرد: نخست بُعد عمومی آن که از زمان تشکیل کابینه آغاز شد و هر نقد، گلایه و تخریبی از سوی برخی کاربران منجر به انتشار هشتگ #استعفا و #پزشکیان_استعفا شد. برخی از این کاربران با بهانه کردن سخنان مسعود پزشکیان مبنی بر اینکه «اگر نتوانم کار کنم و مسائلی چون فیلترینگ را رفع کنم استعفا میدهم» بحث استعفای ایشان را مطرح کردند.
اما سویه دیگر ماجرا که موضوع استعفا را پررنگتر کرد، زمانی بود که ناگهان شایعه استعفای پزشکیان در کانالهای تلگرامی و حسابهای توئیتری نشر و بازنشر یافت. هدف این گزارش، مشخص کردن ابعاد این خط جعلی اطلاعرسانی، معرفی این اکانتها و کاربران و جریانشناسی این پروژه رسانهای است.
۱. در تلگرام فارسی، شایعه استعفای پزشکیان، چگونه درز پیدا کرد؟
در تلگرام فارسی به استناد دادههای دریافتی از سامانه پایشگر شبکههای اجتماعی، اولین کانالی که خبر استعفای پزشکیان را منتشر کرد، کانالی با گرایش اپوزیسیون بود. این کانال که از سوی چند کانال زیرمجموعه، اخبارش بازنشر میشود، ساعت ۳ و ۲۴ دقیقه روز ۱۹ آذر در مطلبی مدعی شد: «خبر فوری: از هیئت دولت خبری به بیرون درز کرده که پزشکیان به علت به بن بست رسیدن پنج خواسته دولت از جمله: عدم موافقت رهبر جمهوری اسلامی برای برداشت دو میلیارد دلار از صندوق ذخیره ارزی برای پرداخت حقوق کارمندان و بازنشستگان و همچنین لغو قانون حجاب و رفع فیلترینگ تا ۲۴ ساعته آینده استعفا می دهد!! البته پزشکیان بحث احتمال استعفا خود را در جلسه سران قوه هفته پیش مطرح کرده بود! سربداران وطن هنوز نمیتواند صحت و سقم این خبر را تایید کند!»
دو کانال تلگرامی نه چندان مشهور و معتبر با نام «مجله اینترنتی سام منتظری» و «رسانه آگاهی» وابسته به جریانهای مخالف نظام و برانداز در فاصله زمانی چند ساعته این خبر را بازنشر کردند و به نظر کانالهای پوششی کانال اول هستند.شایعه ای که از سوی دولت تکذیب شد.