معاون سرمایه گذاری اداره کل امور اقتصادی و دارایی مازندران گفت که سرمایه گذاری 23 میلیون یورویی چینی ها و آلمانی ها در زمینه ساخت نیروگاه تولید برق در این استان به ثمر نشسته است.
به گزارش اقتصاد شمال ،پرویز خالقی افزود: 17 میلیون یوروی از این سرمایه گذاری مربوط به شرکت چینی است که پس از گذشتن از مشکلات مجوز، اکنون وارد فاز اجرایی شد.
وی گفت: این سرمایه گذاری در بخش ساخت نیروگاه تولید برق سی اچ پی CHP با حجم تولیدی 25 مگاوات در شهرستان بابلسر است.
نیروگاه مبتنی بر تکنولوژی سی پی اچ نیروگاههایی هستند که به صورت همزمان 2 نوع انرژی گرمایی و الکتریسیته تولید می کنند.
خالقی افزود: در حال حاضر چیی ها در حال ساخت ساختمان نیروگاه هستند و تا امروز قسمت اداری نیروگاه ساخته شده است.
معاون سرمایه گذاری اداره کل اقتصادی و دارایی مازندران گفت: تمامی تجهیزات مربوط به نیروگاه تاکنون تهیه و وارد استان شد و نگرانی از بابت سنگ اندازی تحریم ها برای تامین تجهیزات وجود ندارد.
وی همچنین به سرمایه گذاری بیش از پنج میلیون یورویی آلمانی ها برای ساخت نیروگاه برق در شهرک صنعتی محمودآباد اشاره کرد و گفت که این نیروگاه نیز امسال به بهره برداری رسید اما مشکل انتقال نیرو و خط توزیع آن منجر به توقف کار شده بود که اکنون با برطرف شدن مشکل، وارد مدار شده است.
شرکت آلمانی با سرمایه گذاری پنج میلیون و 300 هزار یورویی با همکاری شرکت الکترو بنیان ایرانی این نیروگاه 12 مگاواتی را احداث کرده است.
خالقی همچنین گفت که 2 شرکت چینی و اتریشی نیز برای ساخت نیروگاه 15 مگاواتی با سرمایه گذاری 32 میلیون دلاری مجوز دریافت کردند و اکنون در مرحله سنجش مکان و تامین تجهیزات هستند.
معاون سرمایه گذاری اداره کل امور اقتصادی و دارایی مازندران افزود: از ابتدای سال 97 تاکنون 45 میلیون یورو سرمایه گذاری خارجی در مازندران انجام شده است که بخشی از این سرمایه گذاری ها به مرحله ساخت و بهره برداری رسید.
وی ادامه داد: از کل سرمایه گذاری خارجی در سال جاری 2 مجوز به حجم سرمایه مصوب 25 میلیون یورو برای استان صادر شد و یک طرح در هیات سرمایه گذاری با حجم سرمایه مصوب حدود سه میلیون یورو مطرح و مصوب شده که در مرحله ابلاغ مجوز است.
خالقی همچنین از ثبت یک فقره درخواست مجوز در سامانه پنجره واحد با حجم سرمایه گذاری هفت میلیون دلاری خبر داد.
وی این سرمایه گذاری ها را بیشتر در بخش نیروگاه برق عنوان کرد که از سوی شرکت هایی از آلمان، اتریش و چین اجرایی شده است.
سال گذشته استان مازندران موفق به جذب حدود یکصد میلیون یورو سرمایه گذاری خارجی شده بود.
نزدیکی به پایتخت ، پذیرش سالانه 30 میلیون مسافر ، داشتن 338 کیلومتر ساحل دریای خزر ، سه بندر مهم راهبردی از جمله امیرآباد با اتصال به شبکه ریلی ، فرودگاه بین المللی ، برخورداری از شبکه ریلی سراسری و اتصال آن از مرز اینچه برون به آسیای میانه از مهم ترین مزیت های نسبی زیرساختی مازندران است که سرمایه گذاری را برای داخلی ها و خارجی ها می تواند سودآور کند.
مازندران حدود سه میلیون و 300 هزار نفر جمعیت دارد.
منبع:ایرنا