تاریخ : پنجشنبه, ۳۰ مهر , ۱۴۰۵ Thursday, 22 October , 2026

اخبار ویژه

تغییرات قیمت سکه در ۹ ماهه نخست سال ۹۸ سکه ۱۴ میلیون و ۳۷۰ هزار تومان شد افزایش نگرانی باغداران شمالی بهره برداری از چهار طرح کشاورزی در تنکابن طبیعت بهاری گلستان اولین دور گفت‌وگوی فرهنگی ایران و روسیه برگزار می‌شود مشتری محوری با بانکداری دیجیتال، مفهوم پیدا می کند قیمت سکه و طلا در بازار مازندران کارگاه تولید عسل تقلبی در میاندورود پلمب شد صدور مجوز افزایش سرمایه شرکت ساخت و توسعه زیربنای حمل و نقل کشور تخم‌مرغ یکساله ۳۶ درصد گران شد/افزایش ۱۲ درصدی قیمت گوشت قرمز کشف ۳۰ تن کود شیمیایی احتکاری در ساری تکنیک نخ نمای مظلوم نمایی همتی در اولین مناظره شاخص کل بورس بیش از ۱۲ هزار واحد افزایش یافت ۲۱ مرکز غیرمجاز استخراج رمز ارز از ابتدای امسال تاکنون در مازندران کشف شد ثبت ۲ وقف جدید در اولین روز از دهه وقف امسال بسته بندی جدید مسکن استعلام وضعیت چک‌های برگشتی صادرکننده از طریق پیامک سیاست های اقتصادی هماهنگ تر شد راز جسد خشک شده در بابلسر چه بود؟ قیمت سکه و طلا در بازار آزاد ۳۰ بهمن ۱۴۰۱ دستاورد سفر استاندار مازندران به سوادکوه چه بود؟ اعضای هیات رئیسه شورای شهر انزلی انتخاب شدند

کد شما در این بخش
♥0

خوش شانسی صیادان گیلانی 40تن ماهی نصیب آنان کرد

  • کد خبر : 15056
  • 19 دی 1397 - 14:02
خوش شانسی صیادان گیلانی 40تن ماهی نصیب آنان کرد

معاون صید و بنادر ماهی‌گیری شیلات گیلان از صید انبوه و کم‌سابقه 40 تن ماهی کفال در یک نوبت پره‌کشی در آب‌های ساحلی خزر در شهرستان رودسر واقع در شرق استان خبر داد.

به گزارش اقتصاد شمال ،اکبر ایلدرم روز چهارشنبه اظهار داشت: 18 دی ماه در آخرین مرحله پره کشی توسط شرکت تعاونی پره انصاری 40 تن ماهی کفال در عمق 15 متری از ساعت شش عصر تا 11 شب صید شد.
وی با اشاره به این که چنین صیدی کم سابقه است خاطرنشان کرد: هر پره کشی در سال جاری به طور میانگین 180 کیلو صید در بر داشت .
ایلدرم تصریح کرد: براورد اولیه 30 تن بود که بعد از توزین نهایی با خوشحالی متوجه شدند که مقدار 40 تن صید شده است .
وی یاداور شد:این شرکت تعاونی 50 عضو دارد که از ابتدای صید ( 20 مهر) تاکنون بیشتر از 12 تن صید نداشتند.
ایلدرم اظهار داشت : این مقدار صید انجام شده افزون بر 600 میلیون تومان درامد ناخالص فروش داشته است.
وی با اشاره به چله خشکی از ابتدای دی ماه تا نیمه های بهمن ماه توضیح داد: معمولا در این ایام ماهی سفید به دلیل سرمای آب به اعماق مهاجرت می کند و بیشتر صید را کفال ماهیان تشکیل می دهند که به صورت گله ای در نزدیک ساحل می گردند و بر حسب اتفاق به تور این ماهی گیران افتادند.
معاون صید و بنادر ماهی گیری گیلان گفت : سه گونه کفال در سالهای گذشته به دریای خزر پیوند زده شده که از این سه گونه دو گونه کفال طلایی و پوزه باریک باقی مانده که کفال طلایی بیشترین صید ماهی گیران گیلان را تشکیل می دهد .
وی با بیان این که کفال که در دریا بازسازی طبیعی انجام می دهد یاداور شد:روسها سال 1930 مولدین این ماهی را از دریای سیاه وارد خزر کردند.
ایلدرم اظهار داشت: از ابتدای فصل صید تاکنون در مجموع یکهزار و 85 تن صید صورت گرفته که نسبت به مدت مشابه سال قبل 60 درصد افزایش داشتیم .
به گزارش ایرنا، گیلان از کانون های صیادی در شمال کشور است. صید ماهی به روش پره در گیلان (به استثنای شمال غرب گیلان ) معمولا از 20 مهر تا 20 فروردین انجام می شود.مهلت صید ماهیان استخوانی در گیلان به استثنای معدودی از صیدگاه های شمال غرب استان از بیستم مهرماه تا بیستم فروردین ماه است .
در حال حاضر سه هزار و 700 صیاد در 300 کیلومتر آب های ساحلی خزر در محدوده گیلان از آستارا تا چابکسر به این حرفه اشتغال دارند.
روش صید پره، شیوه ای است که در آن تور آماده به کمک یک کرجی بصورت نیم دایره در فاصله مشخصی از ساحل دریا ( 14 متری عمق دریا ) ریخته می شود . تور مورد استفاده از 11 تکه پره به هم دوخته شده، تشکیل شده است. کار کشیدن تور در گذشته توسط نیروی انسانی و در حال حاضر با بهره گیری از نیروی تراکتور و وینچ انجام می شود.
به گفته کارشناسان بیش از 95درصد ماهیانی که هم اکنون در استان های گیلان ، مازندران و گلستان صید می شود، حاصل تکثیر و رهاسازی مراکز بازسازی ذخایر سازمان شیلات است.
منبع:ایرنا

لینک کوتاه : https://eghtesadgostareshomal.ir/?p=15056
کد شما در این بخش

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.