مدیر عامل سازمان تعاون روستایی با اعلام اینکه میوه تنظیم بازاری مورد نیاز شب عید تامین و در اختیار استانها قرار گرفته است گفت: موسسات و تعاونیهای مالی و اعتباری حوزه تعاون روستایی ساماندهی شدند.
به گزارش اقتصاد شمال ، حسین شیرزاد مدیر عامل سازمان تعاون روستایی در نشست خبری به مناسبت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اظهار کرد: از دو ماه قبل فعالیتهای متعددی برای تامین بهنگام و به قیمت میوه شب عید انجام شده و به طور قطع مشکلی برای تامین و افزایش قیمت این محصولات در ایام پایانی سال نخواهیم داشت.
وی افزود: 40 هزار تن پرتقال شامل 30 هزار تن پرتقال تامسون شمال و 10 هزار تن پرتقال والنسیای جنوب ذخیرهسازی شده است. میزان ذخیره سازی سیب هم 30 هزار تن است.
مدیر عامل سازمان تعاون روستایی افزود: 7 هزار تن ذخیره احتیاطی پرتقال و 6 هزار تن سیب در نظر گرفته شده است تا در صورت نیاز در ایام پایانی سال توزیع شود.
شیرزاد افزود: سیب و پرتقال تنظیم بازاری توسط دولت ذخیره شده است از 10 روز یا دو هفته پایانی سال بر اساس تصمیم ستاد تنظیم بازار عرضه خواهد شد و با وفور عرضه مشکلی بابت قیمت این محصولات نخواهیم داشت.
وی با اشاره به پروژههایی که این سازمان در دهه فجر افتتاح میکند گفت: افتتاح 6 بارانداز مدرن محصولات کشاورزی، استانداردسازی 50 فروشگاه مصرف تعاونی روستایی از جمله پروژههای این سازمان است.
مدیر عامل سازمان تعاون روستایی یادآور شد: فروشگاههای تعاونی مصرف سازمان تعاون روستایی در تمام مناطق دور افتاده کشور به صورت مویرگی خدمات را به روستائیان و کشاورزان ارائه میدهند.
شیرزاد در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به ساماندهی تعاونیهای اعتباری مرتبط با سازمان توسعه روستایی گفت:برخی از این تعاونیها فعالیتهای غیرمجازی داشتند به طوریکه پولهای سپردهگذاران جامعه کشاورزی را جمعآوری میکردند و با آن اقدام به سفته و بورسبازی میکردند و مصارف نامشروعی از آنها داشتند و حتی صاحبان برخی از این موسسات نیز با جمعآوری پولهای مردم به یکباره ناپدید میشدند.
وی افزود: این موسسات مالی با توجه به نرخ بهره بالایی که میدادند سپردهگذاران را به لطایف الحیل مختلف فریب میدادند و در واقع منابع مالی را از بخش کشاورزی خارج میکردند.
مدیر عامل سازمان تعاون روستایی تصریح کرد: 1050 واحد اعتباری – مالی در بخش تعاونیهای کشاورزی فعالیت میکردند که با توجه به اینکه پوسته تعاونی داشتند از پرداخت مالیات نیز معاف میشدند اما بعدها مشکلاتی را برای سپردهگذاران در بخش کشاورزی ایجاد میکردند که در 9 ماه گذشته با همکاری دستگاههای ذیربط این موسسات و تعاونیهای مالی ساماندهی شدند به طوریکه 49 درصد از تعداد آنها کاسته شد و اکنون تنها 340 واحد فعال باقی مانده است که آنها نیز تحت نظارت هستند و عمدتا به فعالیتهای قرضالحسنه در مناطق روستایی میپردازند.
وی یادآور شد که 95 درصد مالباختگان موسسه مالی مهر ماندگار با همکاری بانک کشاورزی و بانک مرکزی مطالبات آنها پرداخت شد. همچنین شرکت تعاونی مهر ایلام نیز که چالشهای زیادی را برای بخش ایجاد کرده بود، مالباختگان آنها در حال تعیین تکلیف هستند تا به بانک عاملی معرفی شوند. هرگونه فعالیت مالی و پولی این واحدها واسطهگری غیرمجاز پولی و مالی به حساب میآید که ما آن را در عرصه روستایی بر نمیتابیم و هرگونه فعالیت دیگری غیر از خدمات قرضالحسنه را غیرمجاز میدانیم که باید متوقف شود.
شیرزاد در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا مسئولان سابق سازمان تعاون روستایی در دولت گذشته در راس یکی از این موسسات بودهاند ضمن تکذیب این موضوع گفت: بنده به عنوان مدیر عامل سازمان توسعه روستایی مطلعترین فرد در این ارتباط هستم و اعلام میکنم که هیچکدام از مسئولان یا مدیران سابق سازمان تعاونی روستایی در دولت گذشته نقشی در این موسسات نداشتهاند.
وی افزود: فضای اقتصادی کشور در گذشته به شکلی بود تا در آن آشفتهبازار واحدهای تعاونیهای روستایی کشور سراغ فعالیتهای اینچنینی بروند که بعدها مشکلاتی را ایجاد کنند. واحد ولیعصر رباط کریم نیز یکی دیگر از واحدهای در حال بررسی است تا بتوانیم این 3 واحدی که در وضعیت بحرانی قرار داشتند را حل و فصل کنیم.
شیرزاد همچنین در خصوص صندوق تعاون روستایی ایرانیان گفت: اشتباه مدیریتی داشتند و آن این بود که بخشی از منابع مالی خود را در کاسپین و فرشتگان سرمایهگذاری کردند و آنها نیز مانند مردم عادی فریب خوردند.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود با انتقاد از فاصله عمیق قیمت خردهفروشی و عمدهفروشی میوه در بازار گفت: در حالیکه پرتقال حداکثر حدود 2800 تومان در مناطق شمالی کشور در حال حاضر خریداری میشود چطور است که این محصول به یک باره در برخی فروشگاهها قیمت بالایی مییابد که سازمان حمایت از تولیدکنندگان و مصرفکنندگان و سازمان تعزیرات حکومتی باید برخوردهای لازم را داشته باشند.
مدیر عامل سازمان تعاون روستایی درباره فعالیت این سازمان در بازار برای میوه شب عید گفت: همانطور که گفته شد ما مسئولیت تامین دو میوه سیب و پرتقال برای شب عید را داریم که امسال بر اساس فعالیتهایی که در بستر آیتی انجام میدهیم امیدواریم مشکل سالهای قبل را نداشته باشیم و اتفاق خاصی پیش نیاید. میدانیم که در سال جاری نگرش خاصی داریم و نباید اجازه دهیم که فاصله خردهفروشی تا عمدهفروشی زیاد شود. یکی از راهکارهای ما بررسی تراکنشهای مالی واحدهای خردهفروشی بر اساس سیستم پوز است.
موسسات و واحدهای مالی اعتباری حوزه تعاون روستایی ساماندهی شدند
شیرزاد در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا سازمان تعاون روستایی اجازه ایجاد و ظهور به این موسسات مالی یاد شده را داده است که 9 ماه گذشته تازه سازمان تعاون روستایی به یاد آن افتاده باید برخورد کند گفت: با حضور بنده در سازمان تعاون روستایی از 9 ماه قبل ساماندهی این واحدهای مالی آغاز شد اما باید توجه داشت که آنها نظارت کافی نداشتند و نوع فضای اقتصادی کشور موجب ایجاد این واحدهای اعتباری شد.
وی یادآور شد: البته در برنامه 5 ساله توسعه دولت مکلف به ایجاد این واحدهای اعتباری شده بود اما سازوکار لازم برای کنترل تبیین نشده بود.
مدیر عامل سازمان تعاون روستایی افزود: این موسسات مالی هرگز زیرساختهای لازم برای خدمات اینچنینی مالی را ندارند و تنها میتوانند اقدام به خدمات قرضالحسنه کنند به همین منظور دیگر اجازه فعالیت و تسهیلات قرضالحسنه به آنها داده میشود.
شیرزاد در پاسخ به سوال دیگری گفت بر اساس قانون ما تنها اجازه تنظیم بازار 14 قلم کالای کشاورزی را داریم که شامل سیب و پرتقال شب عید و محصولاتی مانند زعفران، سیبزمینی، دانههای روغنی و شیر خام است.