تاریخ : دوشنبه, ۱۶ شهریور , ۱۴۰۵ Monday, 7 September , 2026

اخبار ویژه

گلستان جزو پنج استان پرمتقاضی برای سرمایه‌گذاری است محصول ۸۵ درصد از شالیزارهای مازندران برداشت شد دولت ۱۰۰ درصد سهم خود از مطالبات چایکاران لاهیجانی را پرداخت کرد برداشت هرچه سریعتر میوه‌های رسیده و باقیمانده مرکبات نقش دولت در جبران تبعات اقتصادی ویروس منحوس دعوای زرگری‌‌؟ در باز سرمایه گذاری انتقاد سرپرست فرمانداری نکا از کم کاری برخی ادارات تورم فروردین ماه اعلام شد مرگ مشکوک در ساری جزئیات جدید از پرونده مرگ مرموز قاضی منصوری / وکیلش فاش کرد ۱۴۰ درگاه فعال در حوزه شرط‌بندی مسدود شد واگذاری جنگل کبودوال صدای اعتراض را بلند کرد قرارداد ۱۴.۸ میلیارد دلاری برای تسهیلات ارزی با ۲۰ بانک «نیمی از وطن» در انزلی با ۲۵۰ میلیون تومان چه ماشینی بخریم؟ واحدهای تولیدی از فرصت بخشش جرایم مالیاتی استفاده کنند ریزش ۷۵۰ هزار تومانی قیمت سکه/ حباب به یک میلیون تومان رسید قیمت خودرو ۱۰ درصد دیگر کاهش یافت/ زیان ۵۰ درصدی سهامداران در بورس امدادرسانی هلال‌احمر مازندران به ۴۷۱ نفر گرفتار شده در برف و کولاک صادارت 26میلیون دلاری محصولات شیلاتی از مازندران رشد ۵۰.۶ درصدی تسهیلات اعطایی بانک مسکن محور کندوان و آزادراه تهران _ شمال تا ۲۷ آذر مسدود شد

کد شما در این بخش
0

ساخت 2 سد در خراسان‌شمالی

  • کد خبر : 18030
  • 30 بهمن 1397 - 15:44
ساخت 2 سد در خراسان‌شمالی

سرپرست شرکت آب منطقه‌ای خراسان شمالی گفت: ساخت دو سد دربند و قوردانلو برای مهار آب های سطحی ضرروی است که مطالعات آن ها انجام شده است.

به گزارش اقتصاد شمال ،سید عقیل مرتضوی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه با توجه به خشکسالی های اتفاق افتاده آیا ساخت این دو سد ضروری است؟ توضیح داد: خشکسالی ها پدیده ای دوره‌ای هستند به طوریکه در یک دوره خشسکسالی و در دوره ای تر سالی رخ می‌دهد بنابراین ساخت سد به این امر ارتباطی ندارد.

وی خاطرنشان کرد: به عنوان مثال سدهای استان خوزستان طی دو سه سال گذشته خشک بوده اند اما در زمستان امسال سرریز شدند و یا آبی که هم اکنون از سد شیرین در خراسان شمالی استفاده می‌کنیم متعلق به 10 تا 11 سال گذشته بوده که در پشت این سد ذخیره شده است، بنابراین ساخت سد برای مهار آب های سطحی اجتناب ناپذیر است.

وی از ورود سه و نیم تا چهار میلیون متر مکعب آب به دو سد موجود در شهرستان راز و جرگلان خبر داد و اظهار کرد: این میزان آب طی 10 روز اخیر وارد این دو سد شده است.

وی در پاسخ به این سوال که چه میزان از آب های سطحی موجود در استان مهار نمی شود و برای مهارسازی آن نیاز به ساخت چند سد است؟ اظهار کرد: رقم مشخصی در خصوص آب های سطحی موجود در استان وجود ندارد چراکه این امر بستگی به میزان بارندگی های سالیانه دارد.

وی ادامه داد: به عنوان مثال رودخانه ای همچون رودخانه اترک که جزء رودخانه های پرآب این استان بوده است طی چند سال گذشته بر اثر خشکسالی همانند جوی آبی شده بود اما دوباره با افزایش بارندگی ها در سال آبی جاری، پر آب شده است.

مرتضوی افزود: اما در حال حاضر 53 درصد از آب مصرفی در استان از طریق آب های سطحی و 47 درصد از طریق آب های زیرزمینی تامین می شود.

این مقام مسئول با بیان اینکه آب های سطحی استان در قالب مخازن سدها کنترل می‌شود، اظهار کرد: هفت سد در این استان وجود دارد که ظرفیت مخازن آن به 221 میلیون متر مکعب می‌رسد.

ایسنا

لینک کوتاه : https://eghtesadgostareshomal.ir/?p=18030
کد شما در این بخش

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.