تاریخ : چهارشنبه, ۲۹ مهر , ۱۴۰۵ Wednesday, 21 October , 2026

اخبار ویژه

سقف معافیت مالیاتی حقوق چند است؟ دستگیری محتکران روغن نباتی در ۴ شهر مازندران صادرات از مبادی گمرکی مازندران در ۲ ماه اخیر ۶۹ درصد افزایش یافت ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار ملی برای شهرستان نور اختصاص یافت نرخ جریمه وجه التزام در قراردادهای بانکی چقدر است؟ تنفس بانک‌ها به مبادلات چک تا ۲۰ اردیبهشت ماه علت افزایش قیمت گوشت قرمز/ شقه گوسفندی کیلویی ۳۱ تا ۳۳ هزار تومان نقش شیرین از هنرمندی وفادار سایه جنگ اقتصادی برمعیشت ملت‌ها قیمت خودرو در بازار آزاد یکشنبه ۳۰ بهمن ۱۴۰۱ “تمساح خلیج‌فارس” اعدام شد کشته شدن مردی باتبر در بابل زنان نامدار شاهنامه سکه ۸۳۰هزار تومان حباب دارد سودجویانی که با تراشیدن عاج، لاستیک‌های کهنه را نو می‌کنند! گزارش بانک مرکزی از عملیات اجرایی سیاست پولی نرخ تورم استانها در شهریور اعلام شد مراسم تودیع و معارفه مدیرعامل بورس تهران برگزار شد انتشار اوراق تا چه زمان راه حل تامین کسری بودجه است؟ دو مصوبه جدید سهام عدالت اعلام شد غارت بیت‌المال از استعفای امام جمعه ساری تا هشدار در برابر فتنه های آمریکا تولید سواری عقب ماند

کد شما در این بخش
♥0

۷۶۱ هزار فقره چک برگشت خورد

  • کد خبر : 19038
  • 06 اسفند 1397 - 20:50
۷۶۱ هزار فقره چک برگشت خورد

بالغ بر ٧٦١ هزار فقره چک به ارزشی حدود ٨٩ هزار میلیارد ریال در دی ماه ١٣٩٧ در کل کشور برگشت داده شده است که نسبت به ماه قبل از نظر تعداد و مبلغ به ترتیب ۳۰.۴ درصد و ۲۹.۵ درصد افزایش نشان می‌دهد.

به گزارش اقتصاد شمال، براساس آمار بانک مرکزی بالغ بر ٧ میلیون و ۲۰۰ هزار فقره چک به ارزشی حدود ٧٤٦ هزار میلیارد ریال در دی ماه ١٣٩٧ در کل کشور مبادله شد که نسبت به ماه قبل از نظر تعداد و مبلغ به ترتیب ۲۵.۵ درصد و ۱۷.۱ درصد افزایش نشان می‌دهد. در ماه مورد گزارش در استان تهران حدود ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار فقره چک به ارزشی بالغ بر ٤٠٧ هزار میلیارد ریال مبادله شد.

۵۳.۵ درصد از تعداد چک‌های مبادله‌ای کل کشور در دی ماه ١٣٩٧ در سه استان تهران، اصفهان و خراسان رضوی مبادله شده است کـه به ترتیب با ٣٦ درصد، ۹.۹ درصد و ۷.۶ درصد بیشترین سهم را در مقایسه با سایر استان‌ها دارا بوده‌اند. همچنین ۶۵.۹ درصد از ارزش چک‌های فوق در سه استان تهران (۵۴.۶ درصد)، اصفهان (۵.۷ درصد) و خراسان رضوی (۵.۶ درصد) مبادله شده است که بیشترین سهم را در مقایسه با سایر استان‌ها دارا بوده‌اند.

چک‌های وصولی

حدود ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار فقره چک به ارزشی حدود ٦٥٧ هزار میلیارد ریال در دی ماه ١٣٩٧، درکل کشور وصول شد که نسبت به ماه قبل از نظر تعداد و مبلغ به ترتیب ٢٥ درصد و ۱۵.۶ درصد افزایش نشان می‌دهد. در ماه مورد گزارش، در کل کشور ۸۹.۴ درصد از کل تعداد چک‌های مبادله‌ای و ۸۸.۱ درصد از کل مبلغ چک‌های مبادله‌ای وصول شد.

در دی ماه ١٣٩٧، در استان تهران بالغ بر ٢ میلیون و ۳۰۰ هزار فقره چک به ارزشی حدود ٣٦٠ هزار میلیارد ریال وصول شد. در ماه مورد گزارش در استان تهران از نظر تعداد ۸۹.۵ درصد و از نظر ارزش ۸۸.۴ درصد از کل مبلغ چک‌های مبادله‌ای وصول شده است.

در ماه مذکور در بین سایر استان‌های کشور بیشترین نسبت تعداد چک‌های وصـولی بـه کـل چک‌های مبادله‌ای در استان، به ترتیب به استان‌های گیلان (۹۱.۸ درصد)، یزد (۹۱.۳ درصد) و البرز (۹۱ درصد) اختصاص یافته است و استان‌های کردستان (٨٤ درصد)، کهگیلویه و بویراحمد (۸۴.۵ درصد) و چهارمحال و بختیاری (۸۵.۶ درصد) پایین‌ترین نسبت تعداد چک‌های وصولی بـه کل چک‌های مبادله شده در استان را به خود اختصاص داده‌اند.

در ماه مورد گزارش، در بین سایر استان‌های کشور بیشترین نسبت ارزش چک‌های وصولی به کل ارزش چک‌های مبادله‌ای در استان به‌ترتیب به استان‌های ایلام (۹۴.۳ درصــد)، بوشهر (۹۳.۸ درصد) و سیستان و بلوچستان (۹۲.۴ درصد) اختصاص یافته است و استان‌های سمنان (۸۳.۸ درصد)، لرستان (۸۴.۸ درصد) و هرمزگان (۸۵.۱ درصد) کمترین نسبت ارزش چک‌های وصولی به کل ارزش چک‌های مبادله شده در استان را به خود اختصاص داده‌اند.

چک‌های برگشتی

بالغ بر ٧٦١ هزار فقره چک به ارزشی حدود ٨٩ هـزار میلیارد ریال در دی ماه ١٣٩٧ در کل کشور برگشت داده شده است که نسبت به ماه قبل از نظر تعداد و مبلغ به ترتیب ۳۰.۴ درصد و ۲۹.۵ درصد افزایش نشان می‌دهد. در ماه مورد گزارش، در استان تهران بالغ بر ٢٧٢ هزار فقره چک به ارزشی بالغ بر ٤٧ هزار میلیارد ریال برگشت داده شد.

در ماه مورد گزارش، در کل کشور ۱۰.۶ درصد از کل تعداد چک‌های مبادله‌ای و ۱۱.۹ درصد از کل مبلغ چک‌های مبادله‌ای برگشت داده شده است. در ماه مورد گزارش، در استان تهران ۱۰.۵ درصد از کل تعداد چک‌های مبادله‌ای و ۱۱.۶ درصـد از کل مبلغ چک‌های مبادله‌ای برگشت داده شده است.

در ماه مذکور در بین سایر استان‌های کشور بیشترین نسبت ارزش چک‌های برگشتی به کل ارزش چک‌های مبادله شده در استان به ترتیب به استان‌های سمنان (۱۶.۲ درصد)، لرستان (۱۵.۲ درصد) و هرمزگان (۱۴.۹ درصد) اختصاص یافته است و استان‌های ایلام (۵.۷ درصد)، بوشهر (۶.۲ درصد) و سیستان و بلوچستان (۷.۶ درصد) کمترین نسبت ارزش چک‌های برگشتی به کل ارزش چک‌های مبادله شده در استان را به خود اختصاص داده‌اند.

چک‌های برگشتی به تفکیک علل

حدود ٧٣٠ هزار فقره چک به ارزشی بالغ بر ٨٣ هزار میلیارد ریال در دی ماه ١٣٩٧، در کل‌ کشور به دلایل کسری یا فقدان موجودی برگشت داده شده است. در واقع در کل کشـور از نظـر تعداد ۹۵.۹ درصد و از نظر ارزش ۹۴.۱ درصد از کل چک‌های برگشتی به دلایل کسری یا فقدان موجودی بوده است.

لینک کوتاه : https://eghtesadgostareshomal.ir/?p=19038
کد شما در این بخش

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.