تاریخ : شنبه, ۲۱ شهریور , ۱۴۰۵ Saturday, 12 September , 2026

اخبار ویژه

۲۰ درصد تجارت ایران با کشورهای آسیای میانه افزایش یافت موانع ریل‌گذاری صنعتی برگزاری بزرگترین انتخابات اقتصادی کشور با مشارکت دارندگان سهام عدالت افزایش ۲۴۵۰۰ واحدی شاخص بورس در آخرین روز هفته معافیت مالیاتی حقوق کارکنان در سال آینده چقدر است؟ کارگاه‌های صنایع دستی، فرصت نوظهور توسعه عباس‌آباد مازندران بسته های بیمه ای پشتوانه ای برای فعالان صنایع کوچک است اضافه ورزن عجیب آقای بازیکن افزایش تورم در آبان/ هزینه خانوارها ۴۶ درصد بیشتر شد ماجرای مردی که علف هرز بود شوک‌های قیمتی در شهرک‌های صنعتی کدام نیروگاه های کشور از سوخت مازوت استفاده می کنند؟ اعلام شیوه توزیع سود و اصل سهام عدالت میان وراث متوفیان کشف تخلف ۴۲ میلیارد ریالی یک بانک در گلستان ۴ میلیون مسکن را تا پایان دولت سیزدهم به مردم تحویل می‌دهیم کاهش حساب‌های بانکی در اختیار قوه قضاییه اروپاییها در کدام کشورها بیشتر سرمایه گذاری کرده اند؟ نگاهی به متوسط هزینه های سالانه گلستانی ها واکنش ایران به ادعای حمله نظامی آمریکا قیمت خودرو در بازار آزاد در ۲۸ خرداد ۱۴۰۱ پاداش بازنشستگی ۹۸۷ مدیر اعلام شد/اختلاف نظر بر سر افزایش حقوق‌ها نماز رهبر انقلاب بر پیکر آیت‌الله مصباح یزدی آیا صادق هدایت واقعا همجنس باز بود؟

کد شما در این بخش
0

دولت تمام تخم‌مرغ‌های خود را در سبد بورس نگذارد

  • کد خبر : 36853
  • 29 اردیبهشت 1399 - 4:02
دولت تمام تخم‌مرغ‌های خود را در سبد بورس نگذارد

در ادامه روند افزایشی قیمت طلا و ارز و سقوط شاخص بورس، دیروز بورس ۲۰ هزار واحد سقوط کرد و به ترتیب هر سکه بهار آزادی و هر دلار آمریکا در بازار آزاد ۷ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان و  ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان  معامله شدند. 

به گزارش «وطن امروز»، پس از روزهای روشن در بازار سرمایه و سودهای اغواکننده‌ای که برای سهامداران داشت، از اواخر هفته گذشته شاخص‌های بورس ریزشی شد. بورسی‌ها بر این باورند که روی شاخص روانی یک میلیون واحد سهام‌ها در حال اصلاح خود هستند و این روند زودگذر خواهد بود. البته در مقابل این تفکر برخی کارشناسان معتقدند به دلیل رشد غیرواقعی شاخص بورس رفته رفته باید منتظر شاخص‌ها باشیم.
اما آنچه آشکار است افزایش قیمت طلا و ارز در مقابل کاهش شاخص‌های بازار سرمایه است. پس باید گفت نقدینگی ایجاد شده در بورس با هر تلاطم کوچکی می‌تواند مانند سیلی ویران‌کننده وارد بازارهای دیگر شود، این در حالی است که دولت و بویژه بانک مرکزی تمام توان خود را معطوف به بازار سرمایه کرده‌‌اند، حتی خیلی وقت است که دیگر خبری از بازار‌سازی بانک مرکزی در بازار ارز نیست. همواره کارشناسان بورسی از سهامداران می‌خواهند تمام سرمایه خود را در یک سهم سرمایه‌گذاری نکنند یا به اصطلاح تمام تخم‌مرغ‌های خود را در یک سبد نچینند، حالا این موضوع را باید به دولتی‌ها هم متذکر شد و گفت تمام توان خود را تنها معطوف به بازار سرمایه نکنند، زیرا با اولین نوسان صورت گرفته یا شکل‌گیری بازار سودده‌تر از بازار سرمایه، سهامداران به میدان فردوسی و سبزه‌میدان برای خرید یا فروش طلا و ارز می‌روند. در اصل بورس به تنهایی نمی‌تواند در برابر سیل نقدینگی دوام بیاورد و اتکای بیش از اندازه به این ظرفیت می‌تواند تبعات جبران‌نا‌پذیری به بار بیاورد. نکته دیگر اینجاست که اساسا خود بورس محرکی برای افزایش نقدینگی است و با توجه به اینکه اغلب سهامداران صرفا به دلیل سود مقطعی و نه با فرهنگ سهامداری وارد این فضا شده‌اند، به محض دریافت سود حداقلی یا ضرری که بازارهای دیگر را برای آنها جذاب کند از بازار سرمایه خارج می‌شوند.
دولتی‌ها پیش از دعوت مردم برای به ورود به بازار سرمایه باید فرهنگ سهامداری و صبر بر روی سهام خریده شده را توسط رسانه‌های جمعی به مردم آموزش می‌دادند تا شرایط بورس مانند قمارخانه‌ها نشود که به محض یک سیگنال منفی یا خبری ساده شاخص‌ها با قدرت زیاد تغییر کند.
* ریزش پی‌در‌پی بورس
شاخص بورس در جریان معاملات دیروز بازار سهام با ثبت افت ۱۹هزار و ۷۲۷ واحد در ارتفاع ۹۶۷ هزار و ۷۴۷ واحد قرار گرفت. در جریان دادوستدهای دیروز بازار سرمایه ۱۰ میلیارد و ۶۹۱ میلیون سهم و حق‌تقدم به‌ارزش ۱۰هزار و ۵۰۶ میلیارد تومان در یک میلیون و ۳۱۳ هزار نوبت مورد دادوستد قرار گرفت و شاخص بورس با افت ۱۹هزار و ۷۲۷ واحدی در ارتفاع ۹۶۷ هزار و ۷۴۷ واحد قرار گرفت.
 بیشترین اثر منفی بر رشد دماسنج بازار سهام دیروز به نام نمادهای شرکت‌های فولاد مبارکه اصفهان، ملی صنایع مس ایران و معدنی و صنعتی چادرملو شد و در مقابل شرکت‌های صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس، گروه مپنا و کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران با رشد خود مانع افت بیشتر نماگر بازار سهام شدند. شاخص‌های اصلی بازار سرمایه هم روز منفی را پشت سر گذاشتند به‌طوری که شاخص قیمت (وزنی- ارزشی) ۵۱۷۹ واحد، کل (هم‌وزن) ۳۵۳۴ واحد، قیمت (هم‌وزن) ۳۲۲۹۶واحد، آزاد شناور ۳۲۲۹۶و شاخص‌های بازار اول و دوم به ترتیب ۲۱۱۸۹ و ۱۰۵۸۹واحد افت کردند.
* صعود ارز و طلا
بازار ارز دیروز نسبت به روز گذشته با افزایش نرخ همراه بود و دلار وارد کانال ۱۷ هزار تومان شد. صرافی‌های امین بانک مرکزی دیروز (یکشنبه) قیمت خرید هر دلار آمریکا را ۱۶ هزار و ۹۲۰ تومان و نرخ فروش آن را ۱۷ هزار و ۲۰ تومان اعلام کردند که نسبت به روز گذشته رشد ۲۲۰ تومانی در قیمت این ارز دیده می‌شود. همچنین این صرافی‌ها دیروز یورو را ۱۸ هزار و ۳۲۰ تومان خریدند و در مقابل با قیمت ۱۸ هزار و ۴۲۰ تومان فروختند که نسبت به روز گذشته آن ۲۲۰ تومان افزایش یافته است. قیمت خرید ارز در بانک‌ها نیز اندکی کمتر از قیمت خرید در صرافی‌های مجاز بانک مرکزی است؛ هر چند که به دلیل شیوع ویروس کرونا در کشور، در حال حاضر تلاش می‌شود کمترین مراجعه به شعب بانکی صورت گیرد.
اما صرافی‌های خصوصی و فروشندگان غیررسمی هر دلار آمریکا را بین ۱۷۳۵۰ تا ۱۷۵۰۰ تومان می‌فروختند. قیمت طلا همزمان با ارز در حال افزایش است به طوری که هر سکه بهار آزادی دیروز در بازار تهران ۷ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان فروخته شد که رشد ۱۰۰ هزار تومانی طی یک هفته را نشان می‌دهد.
لینک کوتاه : https://eghtesadgostareshomal.ir/?p=36853
کد شما در این بخش

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.