تاریخ : جمعه, ۲۰ شهریور , ۱۴۰۵ Friday, 11 September , 2026

اخبار ویژه

افتتاح ۱۴ پروژه عمرانی، اقتصادی و زیر بنایی در لاهیجان نرخ ۴۷ ارز بین بانکی در ۱۵ مهر ۹۸ / قیمت ۲۶ ارز دولتی کاهش یافت + جدول هدف گذاری برای ایجاد ۲۶ هزار شغل در گیلان قیمت خودرو در بازار آزاد دوشنبه ۳۰ مرداد ۱۴۰۲ نقدینگی یک هزار و ۶۴۶ هزار میلیارد تومان شد دستگیری قضات قلابی در گرگان پرداخت 15 میلیارد تومان وام به متقاضیان اشتغال در کلاله کندوان از سمت شمال به جنوب یکطرفه شد تولید ۱۹۰ هزار تن کیوی در گیلان استاندار گیلان:توسعه اشتغال باید با سرمایه گذاری های جدید فراهم شود بخش خاکستری اقتصاد زیر ذره بین ۳۰ بقعه متبرکه رشت آماده طرح آرامش بهاری اوباش خیر ندارند حفر، بهسازی و تجهیز ۹۲ حلقه چاه در مازندران ۱۰۰۰ تومانی یک تومان می‌شود کاهش ۱۵.۸ درصدی بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی ۳۷ نکته ضروری که قبل از چهارشنبه‌سوری باید بدانید تکمیل شش پروژه ایمنی و امنیتی در فرودگاه گیلان آیا پسر بن لادن و جانشین القاعده مرده است؟ “ملی کارت البرز” بانک ملی رونمایی شد ممانعت از فرار مالیاتی با اتصال کارتخوان‌ها به سامانه مالیات آخرین های باقری درمنی قبل از اعدام حذف موانع تولید و امضاهای طلایی/ نبود انسجام در سیاست های ارزی

کد شما در این بخش
1

دارادوم را بیشتر بشناسید

  • کد خبر : 39238
  • 22 مرداد 1399 - 10:44
دارادوم را بیشتر بشناسید

سرانجام پس از کش و قوس های فراوان بین وزارت اقتصاد و وزارت نفت، پای دارادوم به بازار سرمایه باز خواهد شد تا باقی مانده سهام دولت در چهار پالایشگاه نیز در بورس عرضه شود. صندوقی که ویژگی هایش تفریبا مشابه دارایکم است و همه مردم می توانند خریدار آن باشند.

به گزارش ایسنا، بر اساس تبصره ۲ قانون بودجه سال ۱۳۹۹ کل کشور، به دولت اجازه داده شده است که باقیمانده سهام دولت در شرکت ها را به روش های معمول یا از طریق صندوق های سرمایه گذاری قابل معامله (ETF) عرضه و به فروش برساند. متعاقب این ظرفیت قانونی، در ابتدای سال جاری هیأت وزیران به وزارت امور اقتصادی و دارایی اجازه داد تا در قالب سه صندوق سرمایه گذای قابل معامل (ETF) باقیمانده سهام  دولت  را واگذار  کند.

نخست صندوق سرمایه گذاری قابل معامله بانک و بیمه شامل باقیمانده سهام دولت در بانکهای صادرات، ملت، تجارت و شرکت های بیمه البرز و اتکایی امین، دوم صندوق سرمایه گذاری  قابل معامله پالایشی شامل باقیمانده سهام دولت در پالایشگاه های اصفهان، تهران، بندرعباس و تبریز و سوم صندوق سرمایه گذاری قابل معامله صنایع خودرویی و فلزی شامل باقیمانده سهام دولت در شرکت های ایران خودرو، سایپا، فولاد مبارکه و ملی صنایع مس است.

ویژگی های دارایکم و دارادوم

در این راستا وزارت امور اقتصادی و دارایی به عنوان دستگاه تخصصی بانک ها و بیمه ها  در اردیبهشت ماه جاری  صندوق دارایکم را تشکیل و واحدهای آن صندوق را از  طریق پذیره نویسی  به عموم مردم عرضه کرد. ویژگی های دارایکم طبق قانون و مصوبه هیات وزیران که مقرر شده بود که  سه صندوق سرمایه­ گذاری قابل معامله در بورس (ETF) با اعمال تخفیف و از طریق پذیره نویسی عمومی تا سقف ۲۰ میلیون ریال برای هر شخص تشکیل شود، بهره ‌مندی کلیه ایرانیان از تخفیف ۲۰ درصدی بود. سقف سرمایه گذاری هر شخص حقیقی (هر کد ملی)، ۲۰ میلیون ریال (دو میلیون تومان) تعیین شده بود. پذیره‌ نویسی برای هر فرد دارای کد ملی امکان‌پذیر بوده و محدودیت سنی برای متقاضیان وجود نداشت.

اما آنچه که تا کنون درمورد دارادوم اعلام شده این است که این صندوق در اولین چهارشنبه شهریورماه عرضه خواهد شد. همچنین همه مردم می‌توانند سهام دومین صندوق‌ ETF را خریداری کنند که سقف خرید آن برای دارا یکم معادل ۲ میلیون تومان بوده و اما این سقف  برای دارا دوم با تصویب هیئت دولت به ۵ میلیون تومان افزایش می یابد. همچنین، در این معامله خریداران از تخفیف ۳۰ درصدی هم برخوردار می‌شوند.

البته هنوز مشخص نیست افرادی که از تخفیف دارایکم بهره مند شده اند از تخفیف دارادوم هم بهره مند خواهند شد یا خیر.

لینک کوتاه : https://eghtesadgostareshomal.ir/?p=39238
کد شما در این بخش

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.