معاون صنایع دستی ادارهکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گلستان گفت که فعالان صنایع دستی این استان از زمان شیوع کرونا تاکنون ۲۷ میلیارد و ۹۶۰ میلیون ریال وام خسارت ناشی از شیوع این بیماری را دریافت کردند.
مریم حاجی ابراهیمی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی اظهار داشت: این تسهیلات بانکی به ۳۶۱ فعال حوزه صنایع دستی شهرستان های استان پرداخت شد.
به گفته ۷۰۱ فعال حوزه صنایع دستی استان برای جبران خسارت کرونا متقاضی دریافت ۵۴ میلیارد و ۸۴۰ میلیون ریال شدند که بقیه درخواست های متقاضیان نیز به افراد واجد شرایط پرداخت خواهد شد.
وی ادامه داد: فعالان حوزه صنایع دستی مینودشت با ۵ میلیارد و ۲۸۰ میلیون ریال برای ۸۵ طرح، گالیکش با چهار میلیارد و ۲۰ میلیون ریال برای ۶۰ طرح و آزادشهر با سه میلیارد و ۱۲۰ میلیون ریال برای ۴۷ طرح به ترتیب رتبه های اول و سوم بیشترین ارایه طرح و جذب وام کرونا را در اختیار دارند.
معاون میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گلستان گفت: بر اساس آمار ثبت شده در سامانه هنرمندان کشور، این استان ۳۰ هزار هنرمند صنایع دستی دارد که ۲۰ هزار و ۵۰۰ نفر آنان پرونده تولید انفرادی و مابقی نیز کارگاه تولیدی دارند که فعالیت بخشی از این هنرمندان به دلیل شیوع کووید ۱۹، نیمه تعطیل یا تعطیل است.
مطابق گزارش اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گلستان، پارسال ۳۰۸ هزار دلار از تولیدات هنرمندان صنایع دستی این استان به صورت چمدانی به ۱۰ کشور ژاپن، ترکیه، عراق، ارمنستان، کانادا، امارات، سوئد، آلمان، عمان و فرانسه صادر شده بود.
حاجی ابراهیمی ادامه داد: برای کاهش خسارت ناشی از فروش محصولات صنایع دستی تولیدی در استان ناشی از تداوم محدودیت های شیوع کووید ۱۹ و ناممکن بودن برپایی نمایشگاه، این اداره کل به دنبال تقویت و گسترش زیرساخت های فروش مجازی تولیدات هنرمندان گلستان است.
فرش دستباف، نمد، زیورآلات و سوزن دوزی ترکمن، جاجیم بافی روستای زیارت گرگان، ابریشم بافی قزلباش های رامیان و مینودشت، سوزن دوزی شاهکوه و قوم بلوچ و نیز دوختهای سنتی پوشاک از جمله صنایع دستی اقوام ساکن در گلستان است که با هنرمندی زنان و دختران و مردان این استان، هر کدام نام و آوازه خود را در بین خریداران داخلی و خارجی دارد.
گلستان با یک میلیون و ۸۶۹ هزار نفر جمعیت میزبان ۱۶ قوم از ۲۶ قوم بارز کشور و مهاجرینی از ۳۰ استان کشور است.