تاریخ : چهارشنبه, ۱۸ شهریور , ۱۴۰۵ Wednesday, 9 September , 2026

اخبار ویژه

گزارش وزارت اقتصاد از وضعیت ۵بازار/نرخ بازدهی اسناد خزانه افت کرد بررسی مشکلات عمرانی پایانه مرزی آستارا قیمت خودرو در بازار آزاد در نهم خرداد ۱۴۰۱ اعلام اسامی بازیکنان پرسپولیس برای دربی؛ مسلمان هم هست/ چرا رنگ لباس شاگردان برانکو تغییر نکرد؟ دبیر فریدونکناری آپارتمانش را برای ساخت پل به فروش گذاشت شفر: اگر از یک چیز ایران بدم بیاید، ترافیک آن است مخالفت با تشکیل پرونده‌های بیمه بیکاری توسط کاریابی‌ها جریمه نقدی و مجازات حبس برای آتش‌زنندگان بقایای مزارع برنج محمودآباد آموزه‌های تربت بی‌نشان شکنجه پسر یک ساله به دست نامادری پیش بینی آینده اقتصادی مبهم است جامعه بی‌اعتماد حمایت نمی‌کند اجرای بیش از ۳۰ پروژه عمرانی در سال جاری واردات ۷۰ هزار تن روغن خام خوراکی از بنادر شمالی پرواز ۱۱۲ دستگاه پهپاد در اراضی کشاورزی مازندران تغییرات قیمت مواد خوراکی در اردیبهشت ماه مردی که پسرش را زنده زنده به آتش کشید نماینده: اعتبار برخی طرح‌های زیربنایی گالیکش در سفر هیات دولت اختصاص می‌یابد پیام بودجه ۱۴۰۰و ریسک فروش مجازی سرمایه گذاری ۵ هزار میلیارد تومانی برای کاهش تلفات شبکه برق افزایش مبادلات مازندران با آستاراخان روسیه تا ۱۵ میلیون تن بیش از ۷ میلیارد تومان تسهیلات اشتغالزا در آستارا پرداخت شد ثبت اختیاری چک در صیاد از امروز/ کدام الزامات به تاخیر افتاد؟

کد شما در این بخش
0

دو عامل کنترل فشار تحریم‌ها از زبان دژپسند

  • کد خبر : 48029
  • 29 اردیبهشت 1400 - 21:24

وزیر امور اقتصادی و دارایی در نشست مجازی «تحریم، جهانی شدن و تجارت بین الملل» در دانشگاه آراسموس هلند، مقاومت پذیری اقتصاد ایران و اتکاء به تولیدات و بازار داخلی، در کنار همکاری با کشورهای مستقل را عامل کنترل فشار تحریم‌ها علیه ایران عنوان کرد.

به گزارش ایسنا، فرهاد دژپسند طی سخنان خود در این نشست مجازی با مشارکت اساتید، صاحب نظران اقتصادی و دانشجویان دانشگاه آراسموس هلند که امروز برگزار شد، ضمن تبیین شرایط اقتصاد جهانی و همچنین اعمال تحریم‌های اقتصادی علیه جمهوری اسلامی ایران در بخش‌های مختلف اقتصادی، جایگاه و ظرفیت‌های اقتصادی ایران را برای حاضران در این نشست تشریح کرد.

وی با اشاره به تحریم‌های ایالات متحده آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران، ابراز کرد: با وجود اینکه دو کشور، تقریبا روابط تجاری با هم ندارند، تحریم‌های اعمال شده توسط ایالات متحده، باعث شده سایر کشورها از جمله کشورهای اروپایی نتوانند از مزایای تجارت با اقتصاد ایران بهره‌مند شوند و این یک نکته کلیدی در روابط اقتصادی ما و کشورهای اروپایی است.

وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به سیاست فشار حداکثری دولت ترامپ، افزود: هدف دولت ترامپ، قطع درآمدهای نفتی، مختل کردن سامانه کشتیرانی و بندری، تضعیف بانک مرکزی و فشار مضاعف بر بانک‏‌های تجاری ایران بود. لیکن به رغم تلاش‌‏های همه جانبه آمریکا مبادلات مالی بین‏‌المللی ایران هر چند با محدودیت مواجه شد اما هرگز به اهداف خود دست نیافت.

وی تصریح کرد: خوشبختانه مقاومت پذیری اقتصاد ایران و اتکاء به تولیدات و بازار داخلی در کنار همکاری با کشورهای مستقل باعث شده فشار تحریم‌ها کنترل شده و در عین حال جریان تجارت، تولید و اشتغال ادامه پیدا کند.

دژپسند با تأکید بر مغایرت تحریم‌‏های غیرقانونی آمریکا علیه ایران با اهداف تجارت و جهانی‏شدن اظهار کرد: این تحریم‌ها ضمن آسیب به منافع ایران، سایر کشورها را نیز متأثر می‌سازد و به عنوان مثال بسیاری از کشورها یا شرکت‌های اروپایی همانند توتال، رنو، پژو، مرسک، جنرال الکتریک، ریلاینس، داور کورپوریشن، زیمنس، ایرباس و بوئینگ و غیره از این محل متضرر شده‌اند.

وی افزود: اعمال محدودیت‌های مختلف بر جمهوری اسلامی ایران باعث شده است، ایران از زمره کشورهای تامین کننده انرژی اروپا خارج شود که این مساله، ضمن برهم‏ زدن فضای رقابت جهانی، امنیت انرژی را نیز به مخاطره انداخته است.

بر اساس این گزارش، نشست مذکور به دعوت دانشگاه آراسموس هلند و با شرکت بیش از ۵۰۰ دانشجوی کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری برگزار شد. در این سلسه نشست‌ها، وزیر تجارت بین‌الملل هلند و همچنین شخصیت‌های علمی و بین المللی دیگری نیز سخنرانی داشته‌اند.

لینک کوتاه : https://eghtesadgostareshomal.ir/?p=48029
کد شما در این بخش

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.