تاریخ : جمعه, ۲۰ شهریور , ۱۴۰۵ Friday, 11 September , 2026

اخبار ویژه

معارفه بخشدار جدید لاریجان دیدار سفیر قطر در تهران با رئیس‌کل بانک مرکزی کتاب بانکداری مرکزی، ثبات پولی و مالی، نظریه و عمل رونمایی شد واردات اتانول آزاد شد صادارت بیش از 89هزار تناژ کالا از آستارا اعلام رسمی عرضه نفت خام در بورس تغییرات قانون جدید چک + متن قانون واحدهای بومگردی گیلان ۷۰۰ اشتغال ایجاد کردند رشد ۵۱ درصدی تعداد کل تراکنش های بانک قرض الحسنه مهر ایران گزارش تصویری ششمین همایش تجاری و بانکی ایران اروپا-روز دوم به سخره گرفتن فرهنگ گیلانی را خاتمه دهید! سرمایه‌گذاری ۵۰ میلیارد تومانی دولت در حوزه گردشگری رامسر سیب زمینی در صدر گرانی ها+ جدول ۱۸۷ هکتار از شالیزار‌های بابل بیمه شدند ۶ نکته مهم درخصوص فرصت ۵ ساله به بدهکاران بانکی پرداخت وام به مددجویان و نیازمندان مازندرانی دستورالعمل اعطای تسهیلات خرد به شبکه بانکی ابلاغ شد مردم کشورهای دیگر در هنگام گران شدن کالا چه می‌کنند؟ انجام ۴۲ هزار آزمایش بر روی منابع آبی مازندران بخشودگی سود تسهیلات ۵۰۰ واحد تولیدی قیمت مسکن در پایتخت نزولی شد؟/ اصلاح قانون ۹۰ ساله تجارت بهاره رهنما سفیر شد میزان افزایش حقوق کارمندان در سال ۹۷ + نحوه محاسبه

کد شما در این بخش
1

شرکت‌های بیمه ملزم به پرداخت خسارت به راننده حادثه دیده شدند

  • کد خبر : 69326
  • 18 آبان 1401 - 10:19
شرکت‌های بیمه ملزم به پرداخت خسارت به راننده حادثه دیده شدند

با نظر اکثریت قضات هیأت عمومی شعب حقوقی دیوان عالی کشور، راننده حادثه دیده، استحقاق دریافت ۵۰ درصد خسارت دیات وارده را دارد و شرکت بیمه مکلف است خسارت وارده را به قیمت یوم الاداء تأدیه کند.

به گزارش اقتصاد گستر شمال ،جلسه هیأت عمومی در ارتباط با پرونده الزام بیمه به پرداخت خسارت وارده به راننده حادثه دیده به قیمت یوم الاداء، (اعمال بیمه شخص ثالث در مورد راننده، همچون سرنشین بیمه شخص ثالث) با حضور حجت ‏الاسلام والمسلمین سید احمد مرتضوی مقدم و قضات عالی‌رتبه دیوان عالی کشور برگزار شد.

در این پرونده اصراری حقوقی، یک خودروی پراید با یک نفر شتر تصادف کرده است، راننده خودرو و ساربان شتر هر یک به میزان ۵۰ درصد مقصر شناخته می‌شوند، راننده مصدوم و مسبب حادثه اعلام کرده، شرکت بیمه برابر مفاد بیمه نامه به تعهد خود عمل نکرده و مبلغ ۲۱۰ میلیون تومان از دیه را پرداخت و الباقی را پرداخت نکرده است، در همین راستا وی، دادخواستی به منظور صدور حکم به محکومیت شرکت بیمه به پرداخت الباقی غرامات و دیه به نرخ یوم الاداء، ارائه می‌کند.

دادگاه حقوقی زرند با لحاظ ماده ۱۳ قانون بیمه اجباری مصوب ۹۵، مقرر نمود دیه و خسارت بدنی تعلق گرفته صرفاً به شخص ثالث به قیمت یوم‌الاداء پرداخت می‌شود و این موضوع مشمول راننده مسبب حادثه نمی‌شود و مسبب حادثه تابع قرارداد خصوصی بیمه و ماده ۱۰ قانون مدنی می‌باشد، رأی به بی‌حقی خواهان صادر کرده، پس از فرجام خواهی و نقض رأی و ارجاع به شعبه هم عرض، شعبه سوم دادگاه عمومی زرند نیز به استناد بند “ت” ماده یک قانون بیمه اجباری و ماده ۳ همان قانون به رأی قبلی اصرار نموده است و اعلام داشته جبران خسارت وارده به راننده مسبب حادثه، عنوان دیه ندارد و از نوع پرداخت خسارت است، این در حالی است که شعبه چهل و سوم دیوان عالی کشور رأی بر الزام شرکت بیمه به دیه متعلقه به قیمت یوم‌الاداء صادر نموده است و به لحاظ اصراری شدن در در هیأت عمومی شعب حقوقی مطرح شد.

این پرونده در هیأت عمومی دیوان عالی کشور مورد بررسی قرار گرفت و قضات پیرامون این موضوع به بحث و تبادل نظر پرداختند که آیا جبران خسارت وارده به راننده حادثه دیده، عنوان دیه دارد یا خیر و آیا دیه تعلق گرفته به شخص ثالث به قیمت یوم الاداء مشمول راننده حادثه دیده می‌شود یا خیر؟

به موجب رأی اکثریت قاطع هیأت عمومی دیوان عالی کشور، با توجه به بند “ب” ماده ۱۱۵ قانون برنامه توسعه پنج ساله پنجم توسعه مصوب ۱۳۸۹.۱۰.۳۰ دایر به تکلیف وزارت امور اقتصادی و دارایی نسبت به اعمال بیمه شخص ثالث در مورد راننده همچون سرنشین بیمه شخص ثالث و نیز رأی وحدت رویه ۷۸۱- ۹۸.۶.۲۶ هیأت عمومی دیوان عالی کشور و مواد ۳ و ۱۳ قانون بیمه شرکت بیمه مکلف است دیه خسارت وارده را به قیمت یوم الاداء تأدیه نماید.

از مجموع ۶۴ نفر از قضات حاضر در جلسه هیأت عمومی ۵۷ نفر رأی شعبه چهل و سوم را صائب دانستند.

لینک کوتاه : https://eghtesadgostareshomal.ir/?p=69326
کد شما در این بخش

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.