تاریخ : دوشنبه, ۴ آبان , ۱۴۰۵ Monday, 26 October , 2026

اخبار ویژه

زراعت ۴۱ درصد از محصولات کشاورزی مازندران احیا ۱۶ واحد صنعتی در گلستان خرید دلار تحریم شد/ تغییر اکوسیستم ارزی کشور تسهیلات پرداختی به بخش‌های اقتصادی بیش از ۱۲ درصد افزایش یافت ایران سالی ۲ میلیارد متر مکعب گاز ترکمنستان را به آذربایجان سوآپ می‌کند صدور مجوز احداث معدن در حاشیه بزرگراه تهران- شمال به چه قیمت؟ آسیای مرکزی، فرصتی برای گسترش همکاری‌های مالی اسلامی زمان واریز یارانه فروردین ۹۹ اعلام شد چگونگی دریافت وام با استفاده از تسهیلات بدون سپرده مسکن وقف مانند صندوق ذخیره ارزی مهم و ارزشمند است / قدردانی از فعالیت‌های اوقاف در خدمت‌رسانی به مردم گذری بر ادبیات جنگ در موزیک جیگای انزلی محور کندوان یکشنبه تا سه شنبه هفته جاری در ساعاتی از روز بسته است افزون بر ۲ میلیون تن کالا از بنادر مازندران وارد کشور شد پنهان‌کاری برای بازنشسته‌ها! امسال ۲۳ هزار میلیارد ریال به بیمه‌شدگان تامین اجتماعی گلستان پرداخت شد معیشت قسطی چاهی به نام تجمل پرستی عکس زنان و دختران اسرائیلی با چادر سرمایه گذاری ۶٫۵ هزار میلیارد تومانی در بخش مکانیزاسیون کشاورزی انجام شد نتایج نشست نمایندگان برای ایجاد مناطق آزاد جدید فاصله تورمی دهک‌های هزینه‌ای کاهش یافت 458پروژه در استان خراسان رضوي اجرا می شود ۲ هزار و ۵۵۸ میلیارد تومان اعتبار برای احیای تالاب انزلی در گیلان

کد شما در این بخش
♥3

چگونه برق چاه‌های کشاورزی رایگان می‌شود؟

  • کد خبر : 77854
  • 28 مرداد 1402 - 18:31
چگونه برق چاه‌های کشاورزی رایگان می‌شود؟

در طرح مدیریت بار برق برای کشاورزان، هر کشاورزی که چاه‌های خود را فقط ۵ ساعت در روز آن هم در فاصله ساعت‌های ۱۱ تا ۱۸ خاموش کند، در باقی ساعات روز از برق رایگان بهره‌مند می‌شود؛ تنها شرط بهره‌مندی از این مشوق نیز آن است که کشاورز با شرکت برق استان خود تفاهم‌نامه امضا کند.

به گزارش اقتصاد گستر شمال به نقل از  ایسنا، در این کنار بهره‌مندی از برق رایگان، از نظر علمی نیز آبیاری در هوای گرم و در زمان تابش خورشید، باعث می‌شود که آب از سطح برگ و خاک تبخیر شود و گیاه تشنه بماند. افزون بر این، آبیاری در این زمان سبب آب بیهوده مصرف شود، بنابراین در تابستان برای مصرف بهینه آب، باید آبیاری در ساعات خنک روز انجام شود. افزون بر آن به منظور پیشگیری از کاهش سطح آب‌های زیرزمینی و جلوگیری از وقوع پدیده فرونشست زمین، برای برداشت از چاه‌ها سقف تعیین شده است؛ درخواست سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس از وزارت نیرو برای جلوگیری از اضافه برداشت چاه‌ها نیز موید این موضوع است که کشاورزان برای برداشت از چاه‌ها سقف دارند.

خضریان، هفدهم مرداد در جلسه کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی گفت: براساس گزارش دریافتی ۲۰ درصد چاه‌های کشاورزی بیش از میزان پروانه برداشت می‌کنند که لازم است وزارت نیرو اقدامات پیشگیرانه خود را انجام دهد. همچنین در پروانه بهره‌برداری چاه‌های کشاورزی، ساعات محدود است و کشاورزان تک فصلی حداکثر مجاز به استفاده از چاه‌های آب در ۱۸ ساعت از روز هستند که این میزان برای کشاورزان چند فصلی حتی به ۱۰ ساعت در روز نیز کاهش می‌یابد.

با توجه به سقف تعیین شده برای برداشت از چاه‌ها و محدودیت ساعت در بهره‌برداری از آن‌ها، کشاورزان می‌توانند با مدیریت زمان بهره‌برداری از این چاه‌ها هم از برق رایگان بهره‌مند شوند و هم آب را بهینه مصرف کنند و در نهایت نیز در تامین برق پایدار برای همه در تابستانِ داغِ امسال مشارکتی فعالانه داشته باشند.

لینک کوتاه : https://eghtesadgostareshomal.ir/?p=77854
کد شما در این بخش

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.