تاریخ : یکشنبه, ۵ مهر , ۱۴۰۵ Sunday, 27 September , 2026

اخبار ویژه

نیازآذری یکی از نمایندگان بابل: آقای وزیر با حیثت فرهنگیان بابل بازی نکنید نگاهی به پرداخت وام‌های خرد در دولت سیزدهم سقف معافیت مالیاتی در سال ۹۸ چقدر است؟ جزییات طرح جدید مجلس درباره رمزارزها سه پروژه شهرستان محمودآباد با اعتبار ۴۶ میلیارد ریال بهره‌برداری شد سپرده‌های بانکی ۴۲ درصد افزایش یافت کمک 500 میلیون تومانی خیران به بار نشست بازار ارز را به سمت خودتنظیمی ببریم ۱۰ نکته‌ی مهم برای خرید لاستیک جدید برداشت ۱۸ هزار تن گندم نان در گلوگاه کریستیانو رونالدو بهترین بازیکن سال ۲۰۱۷ شد/ ناکامی دوباره مسی رفع تصرف سه هزار متر زمین ملی و ساحلی در منطقه آزاد انزلی ناگفته های خواهر دوقلوی محمدرضا پهلوی فال روزانه چهارشنبه 28 آذر 1397 قیمت خودرو در بازار آزاد یکشنبه ۱۸ خرداد ماه رئیس سازمان بازرسی کل کشور: ‌۲۲۰هزار میلیارد تومان مالیات به بیت‌المال بازگردانده شد دانش‌آموز متأهل مفسده دارد! معافیت جوایز صادراتی راهیابی ۳۲ دانش آموز از گیلان به مسابقه های فرهنگی هنری کشور ثبت وقف ۵ میلیارد ریالی در گلوگاه جزییات پرداخت سودهای رسوب شده سهامداران با سجام افتتاح3 پروژه عمرانی در شهر هچیرود چالوس توسعه انرژی خورشیدی اولویت اصلی برق منطقه ای مازندران است

کد شما در این بخش
♥0

آغاز کشت پاییزه در ۱۸۰ هزار هکتار از کشتزارهای مازندران با دانه روغنی کلزا

  • کد خبر : 95746
  • 05 مهر 1405 - 11:35
آغاز کشت پاییزه در ۱۸۰ هزار هکتار از کشتزارهای مازندران با دانه روغنی کلزا

کلزا، گندم، جو و علوفه مهم‌ترین محصولات کشاورزی پاییزه مازندران است که هر ساله کشاورزان با در نظر گرفتن وضعیت بارندگی‌های مهر و آبان و همچنین چگونگی تامین و دسترس بودن نهاده‌ها، نوع کشت این محصولات را در حدود ۱۸۰ هزار هکتار از زمین‌های کشاورزی استان، انتخاب می‌کنند.

بر اساس پیش بینی هواشناسی مازندران مبنی بر این که بارندگی های فصل پاییز استان بیشتر از نرمال است، کشاورزان نسبت به کشت پاییزه امیدواری بیشتری پیدا کرده و با انیگزه خاصی کشت پاییزه را شروع کردند.

طبق خروجی های مدل اقلیمی پژوهشکده اقلیم شناسی سازمان هواشناسی کشور، پیش بینی فصلی بارش استان مازندران در بازه زمانی نیمه مهر تا نیمه آبان نرمال تا بیش از نرمال، از نیمه آبان تا نیمه دی بیش از نرمال و از نیمه دی تا نیمه بهمن ۱۴۰۵ در محدوده نرمال پیش‌بینی می‌شود.

طبق برنامه پیش‌بینی شده جهاد کشاورزی مازندران امسال ۱۵ هزار هکتار از کشتزارهای این استان کلزاکاری می‌شود و حدود ۶۰ هزار هکتار گندم و نزدیک به ۱۰۰ هزار هکتار هم برای کشت انواع علوفه از جمله جو، گیاهان علوفه‌ای، صیفی و سبزیجات اختصاص می‌یابد.

کارشناسان کشاورزی مازندران معتقدند، شرایط آب و هوایی و حمایت‌های دولت در تامین نهاده‌ها و به ویژه قیمت و بازار محصولات کشاورزی همواره مبنای جابه‌جایی کشت کلزا، گندم، سویا و علوفه دامی به‌ویژه شبدر در مازندران محسوب می‌شود.

با توجه به این که ۸۵ درصد نیاز کشور به دانه‌های روغنی از واردات تامین می‌شود، کشت دانه روغنی در کشور از رویکردهای جدی دولت‌ها است. بر همین اساس نیز هر سال وزارت جهاد کشاورزی طبق پیش‌بینی وضعیت آب و هوا، برنامه کشت دانه روغنی به عنوان کشت پاییزه برای استان‌های مختلف در قالب ابلاغیه و تعهد استانی ارایه می‌دهد.

بارندگی به موقع مبنای کشت و کار محصولات پاییزه به خصوص در زمین‌های دیمزاری مازندران است، وضعیتی که به دلیل کاهش بارندگی در مهر و آبان ماه چهار سال گذشته همواره سبب شد تا سطح کشت کلزا به عنوان مهم‌ترین محصول دانه روغنی استان با کاهش محسوسی نسبت به سطح ابلاغی وزارت جهاد کشاورزی مواجه شود.

آغاز کشت پاییزه در ۱۸۰ هزار هکتار از کشتزارهای مازندران با دانه روغنی کلزا

آغاز کشت کلزا مازندران در اراضی شرق کشاورزی

سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان بهشهر از آغاز کشت کلزا در اراضی کشاورزی دهستان عشرستاق خبر داد و گفت: پیش‌بینی می‌شود سطح قابل توجهی از اراضی این دهستان در فصل زراعی جاری به کشت این محصول راهبردی اختصاص یابد.

سید اسماعیل حسینی اظهار کرد: عملیات کشت کلزا در اراضی دهستان عشرستاق آغاز شده و بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده، پیش‌بینی می‌شود حدود ۱۰۰ هکتار از اراضی این منطقه زیر کشت این محصول قرار گیرد.

وی افزود: کلزا از جمله محصولات مهم و راهبردی در الگوی کشت پاییزه به شمار می‌رود و توسعه کشت آن علاوه بر کمک به تنوع‌بخشی به تولیدات زراعی، در تناوب مناسب با سایر محصولات و بهره‌برداری بهتر از ظرفیت اراضی کشاورزی نیز نقش دارد.

حسینی ادامه داد: رعایت زمان مناسب کاشت، استفاده از بذر گواهی‌شده، آماده‌سازی اصولی زمین و توجه به توصیه‌های فنی کارشناسان از عوامل مؤثر در استقرار مناسب مزرعه و دستیابی به عملکرد مطلوب کلزا است و بهره‌برداران باید این موارد را در فرآیند کشت مورد توجه قرار دهند.

وی بیان کرد: کارشناسان مرکز جهاد کشاورزی دهستان عشرستاق نیز روند کشت مزارع کلزا را مورد پایش و پیگیری قرار داده و توصیه‌های فنی لازم را در زمینه آماده‌سازی زمین، کاشت و مدیریت مزرعه به بهره‌برداران ارائه می‌کنند.

سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان بهشهر خاطرنشان کرد: توسعه کشت محصولات راهبردی از جمله کلزا، در کنار رعایت اصول فنی و استفاده بهینه از نهاده‌ها، از رویکردهای مهم در پشتیبانی از تولید داخلی، تقویت امنیت غذایی و حرکت در مسیر کشاورزی پایدار و بهره‌ور است.

آغاز کشت پاییزه در ۱۸۰ هزار هکتار از کشتزارهای مازندران با دانه روغنی کلزا

توزیع ۲۳ تن بذر شبدر برای پشتیبانی از کشت پاییزه در بهشهر

سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان بهشهر از توزیع ۲۳ تن بذر شبدر برای تأمین نیاز بهره‌برداران و پشتیبانی از کشت پاییزه در این شهرستان خبر داد و گفت: تأمین و توزیع به‌موقع بذر مورد نیاز کشاورزان، یکی از الزامات اساسی برای آغاز موفق کشت پاییزه و دستیابی به عملکرد مطلوب در مزارع است و در همین راستا ۲۳ تن بذر شبدر برای کشت پاییزه در شهرستان بهشهر توزیع شده است.

وی افزود: کشت شبدر به‌عنوان یکی از محصولات علوفه‌ای، نقش مهمی در تأمین علوفه مورد نیاز دام، بهبود تناوب زراعی و افزایش بهره‌وری از اراضی کشاورزی دارد و فراهم بودن بذر مناسب در زمان کشت، زمینه استقرار بهتر مزرعه و دستیابی به تولید مطلوب را فراهم می‌کند.

حسینی با تأکید بر ضرورت استفاده از بذر باکیفیت و رعایت زمان مناسب کشت، گفت: کارشناسان مراکز جهاد کشاورزی با هدف ارائه توصیه‌های فنی و ترویجی، آماده راهنمایی بهره‌برداران در زمینه انتخاب بذر، آماده‌سازی زمین و مدیریت مناسب مزارع هستند.

سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان بهشهر خاطرنشان کرد: تأمین نهاده‌های مورد نیاز کشت پاییزه از جمله بذر، کود و سایر نهاده‌های ضروری، با هدف کاهش دغدغه کشاورزان، افزایش بهره‌وری و پشتیبانی از تولید در دستور کار قرار دارد.

وی تصریح کرد: توسعه کشت محصولات علوفه‌ای و تأمین به‌موقع نهاده‌های مورد نیاز، ضمن کمک به پایداری تولید و کاهش هزینه‌های بهره‌برداران، در تقویت زنجیره تولید دام و علوفه، ارتقای امنیت غذایی و تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی در بخش کشاورزی نقش مؤثری دارد.

آغاز کشت پاییزه در ۱۸۰ هزار هکتار از کشتزارهای مازندران با دانه روغنی کلزا

پایش و راست آزمایی ثبت سطوح کشت پاییزه در سامانه پهنه بندی در استان مازندران

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به برنامه ریزی برای کشت پاییزه در سطح وسیعی از اراضی استان، بر ضرورت هماهنگی همه نهادهای اجرایی و ستادی برای عبور موفق از فصل زراعی پیشرو و تحقق امنیت غذایی تأکید کرد و از تأمین نهادههای مورد نیاز شامل بذور گواهی شده گندم، جو و کلزا و انواع کودهای شیمیایی برای سال زراعی ۱۴۰۶-۱۴۰۵ خبر داد.

هادی باقری ضمن ابراز خرسندی از فصل رونق کشت پاییزه مازندران به بررسی دقیق الگوهای پیشیابی هواشناسی در بازه های کوتاه، میان و بلندمدت، با تمرکز ویژه بر پدیده اقلیمی ال نینو و تأثیر آن بر شرایط کشت اشاره کرد و افزود: با توجه به وضعیت منابع آبی استان و راهکارهای مدیریت بهینه مصرف آب در مزارع، ‌باید از بارندگی های به موقع بیشترین بهره را بریا کشت پاییزه برد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به اجرای بند «خ» ماده ۷۱ قانون برنامه پنج ساله هفتم توسعه، بر لزوم ایجاد نظام رهگیری و ردیابی، بسته بندی و شناسنامه دار کردن محصولات کشاورزی برای ارتقای سلامت و کیفیت تولیدات و تضمین امنیت غذایی تأکید کرد.

باقری افزود: تهیه و تدارک بذور گواهی شده گندم، جو و کلزا و همچنین تأمین انواع کودهای شیمیایی مورد نیاز، به عنوان زیربنایی ترین اقدامات برای دستیابی به عملکرد مطلوب در سال زراعی به طور جدی در دستور کار قرار گرفته است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران از آغاز بازدید و بررسی ثبت سطوح کشت پاییزه در سامانه پهنه بندی در شهرستان های استان خبر داد و گفت: اکیپ بازرسی فنی استان شامل حوزه های زراعت، بازرسی، حراست و ترویج استان به اتفاق کارشناس تولیدات گیاهی شهرستان از مراکز رستمکلا، پنجهزاره میانکاله در شهرستان بهشهر بازدید بعمل آوردند.

باقری از اهداف این بازدید در شروع سال زراعی جدید را راستی‌آزمایی اطلاعات ثبت‌شده در سامانه پهنه‌بندی، ضرورت ثبت دقیق نقاط UTM و پلیگون مزارع منطبق با عرصه واقعی را برشمرد و در ادامه افزود : مسائل و مشکلات مراکز در زمینه ثبت و تکمیل اطلاعات سامانه‌ای مورد بررسی و پیگیری قرار گرفت. و در پایان، از همکاران مراکز بابت اقدامات انجام‌شده، ایده‌های مؤثر و ابتکارات به‌کارگرفته‌شده در راستای بهبود فرآیندها تقدیر و تشکر صورت گرفت.

آغاز کشت پاییزه در ۱۸۰ هزار هکتار از کشتزارهای مازندران با دانه روغنی کلزا

آموزش مدیریت بحران در ۷۳ مرکز جهاد کشاورزی مازندران برای مقابله با پیامدهای «ال‌نینو»

سرپرست مدیریت هماهنگی ترویج کشاورزی استان مازندران، از اجرای گسترده برنامه‌های آموزشی و ارائه مبانی مدیریت بحران در ۷۳ مرکز جهاد کشاورزی استان به منظور آمادگی بهره‌برداران در مواجهه با پدیده اقلیمی «ال‌نینو» خبر داد.

مهدی خلیلی با بیان اینکه سیاست اصلی مدیریت ترویج، ارتقای تاب‌آوری بخش کشاورزی در برابر تغییرات جوی است، اظهار کرد: با هدف کاهش خسارات احتمالی ناشی از پدیده ال‌نینو، سرفصل‌های آموزشی ویژه‌ای با محوریت مدیریت بحران در ۷۳ مرکز جهاد کشاورزی سراسر استان تدوین و به کشاورزان ارائه شده است.

وی افزود: کارشناسان پهنه در این مراکز، آموزش‌های لازم را در خصوص راهکارهای عملیاتی جهت حفاظت از باغات، مزارع و تأسیسات تولیدی در برابر نوسانات شدید جوی و بارش‌های احتمالی به بهره‌برداران منتقل کرده‌اند تا کشاورزان با دانش کافی نسبت به شرایط پیش‌رو اقدام کنند.

سرپرست مدیریت هماهنگی ترویج کشاورزی مازندران در ادامه به اقدامات اطلاع‌رسانی این مدیریت اشاره کرد و گفت: در کنار آموزش‌های چهره‌به‌چهره، مجموعه‌ای از اطلاعیه‌های ترویجی و توصیه‌های فنی با تکیه بر هشدارهای هواشناسی کشاورزی تهیه شده است که این دستورالعمل‌ها ضمن توزیع فیزیکی در مناطق روستایی و مراکز دهستان‌ها، در بستر فضای مجازی نیز جهت دسترسی سریع و حداکثری جامعه بهره‌برداران نشر داده شده است.

خلیلی خاطرنشان کرد: این اقدامات با هدف اطمینان از دریافت توصیه‌های حفاظتی توسط تمامی بهره‌برداران در دورترین نقاط استان صورت گرفته و شبکه ترویج کشاورزی با بهره‌گیری از تمامی ابزارهای اطلاع‌رسانی، تلاش می‌کند تا کشاورزان مازندرانی با آمادگی کامل و اتخاذ پیش‌بینی‌های لازم، با شرایط جوی پیش‌رو مواجه شوند.

وی تصریح کرد : روند نظارت و پایش مراکز جهاد کشاورزی به منظور اطمینان از اثربخشی این آموزش‌ها همچنان در دستور کار مدیریت ترویج استان قرار دارد.

آب و هوای معتدل خزری جلگه های غربی و مرکزی استان تا کوهپایه های شمالی البرز را شامل می شود که در آن به دلیل کمی فاصله کوهستان و دریا رطوبت تجمع یافته و به بارش های قابل ملاحظه و دمای معتدل می انجامد. میانگین بارندگی سالیانه در نوار ساحلی مازندران حدود یکهزار میلی متر است که از غرب به شرق کاهش می یابد.

آب و هوای کوهستانی مازندران از 2 نوع معتدل در دامنه های البرز تا سرد در قلل و ارتفاعات بالاتر از سه هزار متر متغیر است.کاهش میزان بارندگی سالیانه ، کاهش متوسط درجه حرارت ماهانه ، زمستان های سرد همراه با یخبندان های طولانی و تابستان های کوتاه از ویژگی های مناطق کوهستانی مازندران است.

قرارگیری مازندران در حاشیه دریای خزر سبب شده است تا این استان در طول سال از آب و هوایی همسایگانی چون سرزمین سیبری ، دریای مدیترانه و دریای خزر و فلات مرکزی ایران متاثر شود.

لینک کوتاه : https://eghtesadgostareshomal.ir/?p=95746
کد شما در این بخش

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.