تاریخ: ۱۲:۱۵ :: ۱۳۹۷/۱۰/۰۱

حمیدرضا باقری درمنی، مفسد اقتصادی که چندی پیش با حکم دادگاه به اعدام محکوم شده بود، سرشبکه اصلی شرکت‌های شش گانه بوده است که وی شخصا در دفتر کار خود هماهنگی‌های مربوطه را جهت غارت بیت المال انجام می‌داده است.

به گزراش اقتصاد شمال ،حمیدرضا باقری درمنی، مفسد اقتصادی که در دادگاه بدوی به صورت علنی و در ۹ جلسه محاکمه و به اعدام محکوم شد، پس از تایید حکم در دیوان عالی کشور صبح امروز به دار آویخته شد.

گزارش مرکز عملیات ویژه پلیس آگاهی ناجا حکایت از آن داشت که جرایم صورت گرفته فراتر از آن چیزی است که در ابتدا تصور می‌شده است و براساس اظهارات متهمان و همچنین اسناد و مدارک ارائه شده از سوی شاکی و اسناد و مدارکی که در تحقیقات و ردیابی‌های انجام شده از سوی پلیس آگاهی ناجا به دست آمده مشخص شد که جرایم مذکور به صورت باندی و سازمان یافته صورت گرفته است که هدایت کننده اصلی این شبکه  حمید باقری درمنی بوده است.

۳۲۲۲۴۳۳۳۶ (سیصد و بیست و دو میلیون و دویست و چهل و سه هزار و سیصد و سی و شش) کیلوگرم قیر در قالب شرکت‌های شش گانه از شرکت نفت جی کلاهبرداری شده است(ارزش فعلی معادل دو هزار میلیارد تومان است) که این شرکتها تحت مدیریت مستقیم حمید باقری درمنی و علیرضا مسلمی که یکی از مهره‌های درمنی بوده قرار داشته است.

براساس اظهارات متهمان کلیه نامه نگاری‌ها برای خرید قیر‌ها در دفتر شرکت حمید باقری درمنی واقع در شیخ بهایی انجام می‌شده است و نام‌های مربوط به شرکت نفت جی در محل یاد شده و توسط منشی وی تهیه می‌شده است و خریداران با حضور در دفتر مذکور معاملات را انجام می‌دادند.

منشی درمنی نیز در اظهارات خود ضمن تایید وجود مدارک شرکت‌های شش گانه در دفتر وی بیان داشت: به صورت منشی در شرکت وی فعالیت داشتم و تمام مدارک مربوط به شرکت‌ها در دفتر موجود بود. این در حالی است که در بازرسی از محل کار حمید باقری درمنی مدارک و اسنادی نیز در این خصوص کشف و ضبط شد.

هماهنگی و تبانی حمید باقری درمنی و علیرضا مسلمی با مدیران سابق شرکت نفت جی موجب شد تا املاکی که معرفی شده با قیمت بسیار بالاتر از قیمت واقعی ارزیابی و در وکالت شرکت نفت جی قرار داده شود؛ این در حالی بود که با هماهنگی‌های انجام شده میان متهمان در امور مالی شرکت نفت جی نیز رسید‌های غیرواقعی نقدی به امور بازرگانی صادر می‌شده است در حالی که هیچ گونه وجه نقد دریافت نشده بود و صرفا در خصوص موضوع خرید شرکت‌ها چک دریافت می‌شده و از طریق بازرگانی حواله‌ها صادر و قیر‌ها از شرکت با هماهنگی خارج می‌شده است. مبالغ کلانی که از فروش قیر‌ها حاصل می‌شده به دستور و با نظر حمید باقری درمنی به افراد مختلف از جمله مدیران سابق شرکت جی پرداخت می‌شده است که این موضوع در اظهارات متهمان در پرونده و در دفعات مکرر اعلام شده است.

فرار باقری درمنی از زندان

در زمان محاکمه حمید باقری درمنی در دادگاه و بررسی ابعاد مختلف آن، به سوء استفاده از نام یکی از نهاد‌ها تماسی جعلی و مشکوک مبنی بر احضار باقری درمنی برقرار می‌شود، ماموران زندان، فورا قاضی و دادستان تهران را در جریان قرار داده و مقام‌های قضایی از اعزام وی جلوگیری می‌کنند.

براساس این گزارش، ماجرا از این قرار بوده است که در جریان رسیدگی به پرونده باقری درمنی قاضی صلواتی به ماموران زندان و  تیم بدرقه تاکید بسیاری برای اهمیت اعزام‌های صورت گرفته کرده بود و در نتیجه به حفاظت ندامتگاه اوین تاکید شده بود تمامی اعزام‌های متهم باید با هماهنگی قاضی صلواتی و مقامات مسئول در قوه قضاییه صورت بپذیرد.

بلافاصله پس از تماس جعلی و مشکوک و برقراری برخی تماس‌ها از سوی جریان وابسته به درمنی حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه به پرونده ورود می‌کند و سرانجام تیم فرار شناسایی و دستگیر می‌شود.

با دستگیری تیم فرار مشخص می‌شود این افراد بدون وابستگی به نهادی ولی با عنوان جعلی قصد داشته‌اند با ارسال نامه‌ و تماس ها وی را از ندامتگاه اوین به منظور اعزام برای رسیدگی به پرونده خارج کنند و در اعزام صورت گرفته مقدمات فرار وی را فراهم آورند.

یک مقام آگاه در پرونده می‌گوید مبلغ مشخص شده برای انجام این عملیات ده میلیارد تومان در نظر گرفته شده بود که باید به صورت نقد در اختیار گروه قرار می‌گرفت.

گفتنی است؛ با هوشیاری مسئولین قضایی دخیل در پرونده و در نتیجه ناکام ماندن عملیات فراری دادن باقری درمنی تیم فرار پولی دریافت نکرده است.

در حال حاضر افراد دستگیر شده در مرحله تحقیقات و تکمیل پرونده در دادسرا هستند.

باقری درمنی سلطان قیر ایران بود

یکی از متهمان پرونده حمید باقری که می‌توان وی را سلطان قیر نامید می‌گوید: باقری به عنوان همه کاره و مدیر شش شرکت که همگی صوری بودند به شرکت ها امر می‌کرد که خرید قیر را از بورس انجام دهند.

شطرنج بازی باقری با شرکت‌های صوری

علیرضا مسلمی یکی از متهمان این پرونده درباره نقش حمید باقری درمنی در جریان خرید قیر توسط شرکت‌های شش گانه، گفت: «حمید باقری به عنوان همه کاره و مدیر آن شرکت‌ها و رئیس آن مجموعه به شرکت‌ها امر می‌کرد که خرید را از بورس انجام دهند و شخص خود باقری فروش قیر‌ها را در دفتر خود انجام می‌داد و پول آن را دریافت می‌کرد».

وی ادامه می‌دهد: «تمام شرکت‌ها و حتی شرکت‌های انیس قائم کوثر و شرکت پرشین نام گستر پاسارگاد به دستور خود باقری خرید را انجام می‌دادند و پول‌هایی که از فروش قیر‌ها حاصل می‌شد توسط باقری و به دستور ایشان هزینه می‌شد و یک فقره پولی که از حاصل فروش این ۶ شرکت انجام شده را برای خرید زمین باقری واقع در استان تهران خود شخص باقری واریز کرده اند».

ارتباط محمدرضا نصیری و حمید باقری درمنی

علیرضا مسلمی همچنین درباره ارتباط محمدرضا نصیری و حمید باقری درمنی اظهار داشته است: « نصیری مدیرعامل شرکت آریا برج هرم بود که آشنای باقری بود و اصلا من ایشان را نمی‌شناختم و ارتباطشان کلا با آقای باقری بوده و مراوداتشان در مورد ضمانت‌نامه بانکی و تسهیلات و خرید و فروش ملک بوده است و با شخص بنده هیچ ارتباط کاری نداشته اگر هم پولی یا حسابی از طرف اینجانب رد و بدل شده است مربوط به معاملات آقای باقری با ایشان بوده است.» (ج ۶۸ ص. ۱۱۷۱۶)

وی در همین اظهارات در پاسخ به سوالی درباره اموال متعلق به آقای حمید باقری درمنی که به نام محمدرضا نصیری مدیرعامل شرکت آریا برج هرم می‌باشد، قید می‌کند: «بنده فقط دو مورد از آن را اطلاع دارم یک برجی واقع در ولنجک و یک مورد هم برجی واقع در بابلسر که به نام آقای نصیری می‌باشد.»

نقش باقری درمنی در انجام معاملات

این فرد در ادامه اظهارات خود در خصوص نقش باقری درمنی در انجام معاملات می‌گوید: «پول‌هایی که به حساب بنده از طرف شرکت آریا برج هم صورت گرفته از طریق خود آقای باقری انجام شده و مستندات و چک‌ها یش هم در دفتر آقای باقری رویت شد و به صورت مشروح هم موجود است. این بخشی از دادوستد‌های آقای باقری با شرکت آریا برج هرم بوده که در حساب بنده گردش داشته و آقای باقری توسط حساب جاری بنده خرج کرده و یا معاملاتی انجام شده است».

نحوه خرید شرکت‌های ششگانه

مسلمی فرد مورد اعتماد درمنی که معاملات را انجام می‌داد در مورخ ۲۱ .۱. ۹۲ درباره نحوه خرید توسط شرکت‌های مورد نظر، اینگونه عنوان می‌کند: «شرکت‌های اعتمادگستر سهیل، طلوع  اقتصاد مازند، معتمد بازرگان قائم و حافظان انرژی شایان جهت وثیقه با بنده مشورت کردند و بنده گفتم که با آقای باقری صحبت می‌کنم، اگر ایشان صلاح دانستند وثیقه را در اختیارتان می‌گذاریم و پول وثیقه را دریافت می‌کنیم.

بنده با آقای باقری صحبت کردم و ایشان هم قبول کردند و گفتند که دو شرکت هم خودمان خرید کنیم و بنده شرکت انیس قائم کوثر و شرکت پرشین نام گستر پاسارگاد را هم به بورس معرفی کردم و این دو شرکت هم خرید انجام دادند و وثایق این شرکت‌ها را بنده گذاشتم.

وی ادامه می‌دهد ما فقط پول وثیقه را گرفته‌ایم… بنده بغیر از اینکه وثیقه‌گذار بودم و در شرکت نفت جی هیچ خریدی انجام نداده‌ام و شرکت‌های خریدار خود جوابگو خرید و برداشت و فروش بار قیر از شرکت نفت جی می‌باشند وشرکت‌ها بدهکار هستند. باز هم بگویم که وثایق متعلق به آقای باقری می‌باشد و بنده بعد از مشورت با ایشان و با دستور ایشان وثایق را در اختیار شرکت‌ها جهت خرید قیر گذاشتم و بابت خرید شرکت انیس قائم کوثر و شرکت پرشین نام گستر پاسارگاد هم که خرید انجام شده فروش با ما بده و پول به حساب آقای باقری رفته و ایشان بدهکار دو شرکت ها می‌باشند.

وی در بخش دیگری از اظهاراتش عنوان می‌کند: تمام رایزنی‌های پالایشگاه را هم آقای باقری با آقای جزایری و آقای مجید باقری انجام می‌دادند ،اصل موضوع آقای یعقوب میزانی و آقای مجید باقری و آقای جزایری بودند که همه عوامل آقای باقری بودند و از ایشان دستور می‌گرفتند .

با یک نقشه و یک ترفند از قبل طراحی شده جزایری به ترکیه فراری داده شد

فریبرز فیروزبخت مدیرعامل وقت شرکت نفت جی یکی دیگر از متهمین این پرونده است که در پاسخ به سوالی درباره ارتباط آقایان حمید باقری درمنی، سید محمود جزایری و امین نیک‌باف، اینگونه پاسخ می‌دهد: « آقای جزایری کارپرداز آقای حمید باقری درمنی و نماینده ایشان در نفت جی بودند و خرید قیر توسط آقای جزایری برای آقای درمنی انجام می‌شده است. در مذاکرات تفاهم نامه پالایشگاه پرنده آبی مذاکره کننده اصلی آقای جزایری و با حضور آقای حمید باقری درمنی بوده است و برادر ایشان (آقای مجید باقری درمنی) نیز در این جلسات بوده‌اند. ضمنا آقای حمید باقری در جریان تحویل ۷۵ تن قیر قبل از انعقاد قرارداد بوده است و این تحویل با هماهنگی ایشان انجام شده است و در آن موقع هیچ ادعا و مشکلی نبود و با یک نقشه و یک ترفند از قبل طراحی شده آقای جزایری به ترکیه فراری داده (مشابه شخصی به نام نصیری) و علیه او در تهران شکایت صوری کرده است و حال مدعی تحویل ۵ تن قیر شده است.»

فیروزبخت در مورخه ۱۴. ۳. ۱۳۹۴ در اظهارات خود این چنین بیان می‌کند که: … تمام مستندسازی‌های شرکت‌های فجرگستر و آریا برج هرم با آقای جزایری صرفا  مستند سازی برای جدا کردن شخصیت ایشان از این بازی‌هاست و الا چطور می‌شود که نماینده‌شان آقای محمود جزایری باشد، اما با ایشان مکاتبه هم داشته باشند. صرفا جهت رد گم کردن و جدا کردن آقای باقری از آقای جزایری برای اجرای مرحله دوم می‌باشد.

نحوه اقدامات گروه باقری درمنی و افراد موثر گروه

امیر شیری، فرد دیگری است که باید به اظهارات او توجه کرد، وی در اظهارات خود درباره نحوه اقدامات گروه باقری درمنی و افراد موثر گروه اظهار کرده است که: «اول اینکه آقای حمید باقری راس هرم بودند و ایشان سه فرد امین داشتند. نفر اول آقای کیانوش افشین بود که حمید باقری در تمام موارد با ایشان مشورت می‌کرد و آقای افشین از همه کار‌های باقری باخبر بود. نفر دوم آقای علیرضا مسلمی بود که آقای حمید باقری تمامی املاک و پول‌ها را توسط ایشان جابجا می‌کرد و قرارداد‌های مهم از جمله نفت جی توسط مسلمی اجرا می‌شد و مسلمی ملک‌های باقری را که به نام خودش کرده بود جهت ترهین نفت جی استفاده می‌کرد و خودش را وثیقه‌گذار معرفی می‌کرد و حواله قیر‌ها و خرید و فروش انجام می‌داد. البته همگی با هماهنگی و دستور مستقیم آقای باقری.

نفر سوم آقای محمدرضا نصیری بود که تمام کار‌های وام بانکی، ضمانت نامه‌ها را انجام می‌داد و با بانک‌ها در ارتباط بود و تمامی دستورات باقری را جهت اخذ ضمانت نامه یا تنزیل آن را انجام می‌داد.

اعضای باند باقری درمنی را بشناسید

«حمید باقری درمنی» که به عنوان یکی از بزرگترین مفسدین اقتصادی شناخته می‌شود، از سال ۱۳۸۳ به بعد دارای پرونده‌های قضایی گوناگون بود؛ از «قاچاق کالا» و «پولشویی با ارزش نجومی» تا «پرونده معوقات بازپرداخت وام‌های بانکی» و «قاچاق شمش طلا».

رسیدگی به پرونده باقری درمنی به دلیل پیچیدگی‌ها و شگرد‌های او در انجام اقدامات مجرمانه زمانبر شد. یکی از شگرد‌های درمنی برای اینکه دستگاه‌های نظارتی به فسادش پی نبرند این بود که به محض شروع رسیدگی به پرونده بزرگ کلاهبرداری، حلقه اول اطرافیانش را به خارج از کشور فراری داد تا حلقه وصل فساد به وی از بین برود و دستگاه قضایی نتواند به یکی از بزرگترین مفسدان اقتصادی سال‌های اخیر برسد غافل از اینکه با رسیدگی‌های بدون اغماض و دقیق نقش سرکردگی وی در این فساد بزرگ کشف شد.

رسانه‌ها، در تاریخ ۹ خرداد ۸۶، «باقری درمنی» را «ابر بدهکار بانکی» با ۲ هزار میلیارد تومان معوقات بانکی نامیدند. در تاریخ ۲۲ خرداد ۹۱ فرمانده وقت نیروی انتظامی طی نامه‌ای به احمدی‌نژاد رئیس جمهور وقت اعلام می‌کند که گزارشاتی از اداره امور شعب بانک ملی به مرکز عملیات ویژه ناجا، ناظر بر وقوع تخلفاتی در شعبه بهار بانک ملی ارجاع شده است.

آنطور که در نامه فرمانده ناجا آمده بود، شرکت «آریا برج» با مدیریت فردی به نام «محمدرضا نصیری» با تبانی و نفوذ «باقری درمنی» که در گزارش مزبور در مقابل نامش در داخل پرانتز عبارت «بدهکار کلان سیستم بانکی» درج شده بود، اقدام به سوء استفاده مالی به مبلغ ۲۸۰ میلیارد تومان بواسطه تعداد ۱۱۰ فقره ضمانت نامه تقلبی کرده بود.

«جوانمیر محمدی» رئیس سابق بانک ملی شعبه بهار در بخشی از اعترافات خود می‌گوید: «درمنی» که از بدهکاران کلان بانکی بود به واسطه یکی از افرادش به نام «محمدرضا نصیری» از «خاوری» دستور صدور ضمانت نامه‌های بانکی را گرفته بود؛ اما سرپرست یکی از مناطق بانک ملی دستور وی را انجام نداد که پس از ۲۴ ساعت از سمت خود برکنار شد.

دور جدید تشکیل پرونده‌های قضایی جدید درمنی که منجر به حکم افساد فی الارض وی شده است با شکایت «شرکت پالایش نفت جی» از باقری درمنی در تاریخ ۱۲ شهریور ۹۱ ثبت و اغاز شده است؛ در دادخواست شرکت مزبور آمده بود که شرکت‌های ۶ گانه‌ای با عناوین مشخص با توسل به عملیات متقلبانه اقدام به اخذ ۱۷۸ هزار تن قیر از شرکت نفت جی و تحصیل نامشروع اموال شرکت مذکور کرده‌اند.

گزارش مرکز عملیات ویژه پلیس ناجا نیز که در همان مقطع شهریور ۹۱ واصل شد، حاکی از این بود که «حمید باقری درمنی» سرشاخه شبکه‌ای است که با شرکت‌های شش گانه فوق‌الذکر اقدام به کلاهبرداری و تسهیل مال نامشروع کرده‌اند.

این گزارش حاکی است حکم قضایی ممنوع المعاملگی درمنی هم از تاریخ ۱۵ شهریور ۸۹ اجرا شده است. «باقری درمنی» در تاریخ ۳۱ مرداد سال ۹۳ به اتهام افساد فی الارض بار دیگر بازداشت می‌شود.

یکی از شگرد‌های درمنی برای اینکه دستگاه‌های نظارتی به فسادش پی نبرند این بود که او پس از انجام عملیات مجرمانه خود افراد موثر و کلیدی و حلقه اول اطرافیانش را به خارج از کشور فراری داد تا حلقه وصل فساد به وی از بین برود و دستگاه قضایی نتواند به یکی از بزرگترین مفسدان اقتصادی سال‌های اخیر برسد غافل از اینکه با رسیدگی‌های بدون اغماض و دقیق خیلی زود نقش سرکردگی وی در این فساد بزرگ کشف شد.

از جمله این افراد می‌توان به محمد خزائلی پارسا، مجید باقری درمنی، محمود جزایری، محمدرضا نصیری و جوانمیر محمدی و هوشنگ مصلحت لای اشاره کرد که در ادامه تصاویر آن‌ها قابل مشاهده است:

محمدرضا نصیری تمام کار‌های کلاهبرداری تحت پوشش وام بانکی و ضمانت نامه‌ها را انجام می‌داد و با بانک‌ها در ارتباط بود و تمامی دستورات باقری را جهت اخذ ضمانت نامه یا تنزیل آن را انجام می‌داد.

باقری درمنی

 

محمدرضا نصیری، نام پدر: امیر/ تاریخ تولد: 1333.06.15

جوانمیر محمدی، رئیس سابق شعبه بهار بانک ملی در حالی که مدتی به دستور درمنی در مرز ایران و ترکیه بود، بازداشت شد. محمدی در اعترافاتش می‌گوید: رفتم مرز ترکیه و ایران چند ماه بودم و برگشتم و در سعادت آباد واحد ۵۰ متری گرفتم و چون پولی نداشتم هزینه‌هایم را حمید باقری با بدبختی مثل صدقه پرداخت می‌کرد. در تاریخ ۲/۴/۹۳ توسط آگاهی دستگیر شدم.

باقری درمنی

جوانمیر محمدی/ فرزند احمد/ تاریخ تولد: 1346.11.20

محمود جزایری که در انجام کلاهبرداری تحت پوشش معاملات با شرکت نفت جی نماینده تام الاختیار درمنی بود همراه محمدرضا نصیری به ترکیه گریختند.

باقری درمنی

محمود جزایری، نام پدر: مجتبی/ تاریخ تولد: 1350.11.17

محمد خزائلی پارسا با جعل در اسناد رسمی به شبکه فساد بزرگ درمنی خدمت می‌کرد که وی نیز از کشور گریخت.

باقری درمنی

محمد خزائلی پارسا/ نام پدر: عباس/ تاریخ تولد: 1324.03.01

مجید باقری درمنی، برادر حمید باقری درمنی، مدیرعامل وقت شرکت فجر گستر نوین که با مشارکت در کلاهبرداری از شرکت پالایش نفت جی و  بیمه ایران با ایجاد شبکه چند نفری فساد به برادرش خدمت رسانی می‌کرد نیز از کشور پای به فرار گذاشت.

باقری درمنی

مجید باقری درمنی/ نام پدر: محمد باقر/ تاریخ تولد: 1344.12.26

و در نهایت هوشنگ مصلحت لای فردی است که در بخش کلاهبرداری مذاکرات ترهین پالایشگاه پرنده آبی نقش داشته است.

باقری درمنی

هوشنگ مصلحت لای/ نام پدر: قربان/ تاریخ تولد: 1334.06.08

سلطان قیر چگونه اعدام شد ؟

صبح روز شنبه در اولین روز از زمستان سال جاری حکم حمیدرضا باقری درمنی اجرا شد و او به چوبه دار آویخته شد.

دادسرای عمومی و انقلاب تهران اعلام کرد: بامداد روز شنبه مورخ 1397/10/1 حکم حمیدرضا باقری درمنی فرزند محمدباقر که به جرم افساد فی‌الارض از طریق تشکیل شبکه کلاهبرداری، رشاء و ارتشاء به اعدام محکوم گردیده بود، به اجرا گذاشته و اعدام شد.

منبع:رکنا

print

پاسخی بگذارید