تاریخ : پنجشنبه, ۱۹ شهریور , ۱۴۰۵ Thursday, 10 September , 2026

اخبار ویژه

پرداخت وام قرض‌الحسنه فرزندآوری در بانک مسکن آغاز شد + جدول مبالغ انتشار اسامی متخلفان بازگشت ارز حاصل از صادرات در رسانه‌ها اختصاص ۱۵۰میلیارد تومان وام اشتغال به مازندران ورود ۱۴۰۰ تن روغن به بازار مازندران توسعه پایدار اقتصاد روستایی؛ رویا یا واقعیت بانک‌ها سومین صنعت با ارزش بازار سهام شدند کشف ۴۰۰ تن برنج احتکاری در جویبار تشکیل پرونده تخلف برای ۲۰ شرکت تامین نهاده های دامی در گیلان با روش‌های دریافت سود نقدی سهام آشنا شوید/شرکت‌ها چگونه سود سهام گمشده را پرداخت نمی‌کنند؟ چنگال کرونا بر گلوی تولید طیور بومی گیلان انتشار ۲۷۴.۶هزار میلیارد ریال اوراق/ ۳ ماهه چقدر اوراق فروخته شد؟ ممنوعیت اخذ وثیقه نقدی قبل و یا بعد از اعطای تسهیلات قیمت برخی از خودروهای تولید داخلی+ جدول کدام بانک، موسسه مالی و نهاد پولی ساماندهی شدند؟ + جدول/گزارش ویژه مجلس از عملکرد بانک مرکزی وام‌های جدید مسکن به شعب بانک ابلاغ شد بانک مرکزی تا دریافت سود معاملات از مالیات معاف است تولید پیله ابریشم در مازندران افزایش یافت توافق بانک‌ها برای اعطای تسهیلات کارت اعتباری خرید کالای ایرانی زمان‌بندی اجرای قانون جدید چک وعده وزارت نیرو برای تامین برق صنایع از فردا/ تاوان سخت چاپ پول پرقدرت ماجراهای هاشم بیک زاده و اجنه ویژگی زنان جذاب قیمت خودرو در بازار آزاد چهارشنبه ۲۸ دی ۱۴۰۱

کد شما در این بخش
0

ارقام نقدینگی و رشد پایه پولی در مهرماه اعلام شد

  • کد خبر : 56167
  • 10 آذر 1400 - 22:13
ارقام نقدینگی و رشد پایه پولی در مهرماه اعلام شد

بانک مرکزی حجم نقدینگی را در پایان مهرماه ۱۴۰۰ معادل ۴۲۲۷ هزار میلیارد تومان و رشد پایه پولی در دوازده ماهه منتهی به مهرماه را ۳۶.۴ درصد اعلام کرد.

براساس آمار بانک مرکزی حجم نقدینگی در پایان مهرماه سال ۱۴۰۰ معادل ۴۲۲۷۴.۸ هزار میلیارد ریال بوده نسبت به پایان سال ۱۳۹۹ معادل ۲۱.۶ درصد رشد یافته است. البته بانک مرکزی توضیح داده است که ۲.۳ واحد درصد از رشد نقدینگی در هفت ماهه منتهی به مهرماه ۱۴۰۰ مربوط به اضافه شدن اطلاعات خلاصه دفترکل دارایی­‌ها و بدهی­‌های بانک مهر اقتصاد به اطلاعات خلاصه دفترکل دارایی­‌ها و بدهی‌­های بانک سپه (بواسطه ادغام بانک‌های متعلق به نیروهای مسلح در بانک سپه) بوده است که این امر صرفاً ناشی از افزایش پوشش آماری بوده و واجد آثار پولی و تورمی به لحاظ افزایش نقدینگی نمی‌باشد.

بر همین اساس نرخ رشد نقدینگی در دوازده ماهه منتهی به مهرماه ۱۴۰۰ به ۴۲.۸ درصد رسید که ۲.۷ واحد درصد از آن مربوط به افزایش پوشش آماری (اضافه شدن اطلاعات خلاصه دفترکل دارایی­‌ها و بدهی­‌های بانک مهر اقتصاد به بانک سپه) بوده است. به عبارت دیگر در صورت عدم لحاظ پوشش آماری مذکور، رشد نقدینگی در پایان مهرماه ۱۴۰۰ نسبت به پایان سال ۱۳۹۹ معادل ۱۹.۳ درصد و در دوازده ماهه منتهی به مهرماه ۱۴۰۰ معادل ۴۰.۱ درصد می­‌بود. البته لازم به ذکر است، پس از تجمیع اطلاعات خلاصه دفتر کل بانک مهر اقتصاد با اطلاعات بانک سپه و تسری آن به سال‌های قبل، ارقام مربوط به رشد نقدینگی تعدیل خواهد شد.

رشد پایه پولی در دوازده ماهه منتهی به مهرماه ۱۴۰۰ به ۳۶.۴ درصد رسید. لازم به ذکر است پایه پولی در پایان مهرماه ۱۴۰۰ نسبت به پایان سال ۱۳۹۹، رشدی معادل ۱۵.۵ درصد داشته که در مقایسه با رشد متغیر مذکور در دوره مشابه سال قبل (۱۰.۱ درصد) به میزان ۵.۴ واحد درصد افزایش یافته است. در این مقطع، مطالبات بانک مرکزی از بانک‌ها و خالص دارایی­‌های خارجی بانک مرکزی به ترتیب با سهمی معادل ۸.۵ و ۶.۶ واحد درصد بیشترین سهم را در رشد پایه پولی داشته­‌اند.

لینک کوتاه : https://eghtesadgostareshomal.ir/?p=56167
کد شما در این بخش

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.