استفاده بهینه از ضایعات و پسماند محصولات کشاورزی نقش مهمی در تامین خوراک دام دارد.
به گزارش اقتصاد گستر شمال،مسعود احمدی حاجی معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی مازندران در جلسه کمیته بهره وری تغذیه دام و طیور استان با موضوع استفاده بهینه از پسماند باغات میوه و مرکبات در تغذیه دام، گفت: با توجه به مشکل کمبود علوفه دام در استان، استفاده بهینه از پسماند و ضایعات محصولات کشاورزی نقش مهمی در تامین و کاهش قیمت تمام شده خوراک دام دارد.
او با اشاره به لزوم ایجاد زنجیره ارزش افزوده برای کاهش قیمت تمام شده خوراک دام، افزود: کاهش قیمت تمام شده خوراک دام در نهایت منجر به کاهش هزینههای تولید میشود.
احمدی حاجی گفت: یکی از راهکارهای تامین خوراک دام در فصل سرما، استفاده بهینه از پسماند و ضایعات مرکبات است.
او با بیان اینکه استفاده از ضایعات مرکبات برای تامین خوراک دام به دو روش سیلو کردن و خشک کردن امکانپذیر است، افزود: متاسفانه بیشترین ضایعات و پسماند مرکبات را در انبارهای فنی، واحدهای سورتنینگ و مراکز آبمیوه گیری در استان داریم که نیازمند طراحی و ساخت دستگاههای خشک کن مخصوص تبدیل ضایعات و تفاله مرکبات به خوراک دام است.
احمدی حاجی سیلو کردن ضایعات میوه در باغات مرکبات در مقیاس کوچک و در نایلونهای خیار را از راهکارهای ساده و کوتاه مدت برای تبدیل این ضایعات به خوراک دام پیشنهاد کرد که نیاز به اطلاع رسانی و آموزشهای ترویجی دارد