تاریخ: ۱۸:۱۴ :: ۱۳۹۷/۱۱/۰۶

کلنگ زنی پروژه بندر گردشگری دریایی و ساخت آن می تواند تاثیر فزاینده ای در گردشگری دریایی استان گیلان داشته باشد و امکانات و شرایط دسترسی و استفاده گردشگران از سواحل زیبای دریای خزر را بیشتر فراهم کند.

به گزارش اقتصاد شمال امروز عملیات ساخت اولین بندر گردشگری دریایی استان گیلان با حضور معاون وزیر راه و شهرسازی در منطقه چمخاله شهرستان لنگرود آغاز شد.

در این مراسم  مدیرکل بنادر و دریانوردی استان گیلان در مراسم کلنگ زنی این بندر اظهارداشت: مساحت حوضچه دریایی این بندر چهار هکتار و سطح اراضی دوهکتار با طول موج شکن یک هزار متر و طول پل دسترسی شمع و عرشه 352متر است که برای ساخت این بندر 720میلیارد ریال سرمایه اولیه صرف شده و 685میلیارد ریال نیز برای ساخت و تکمیل آن در نظر گرفته شده است.
حمیدرضا آوایی گفت: زمان تکمیل این طرح در محل طرح توسعه بندر مسافری دریایی چمخاله 36ماه از هم اکنون پیش بینی شده و شش ماه نیز مطالعات آن انجام شده است.

به گفته وی با ساخت این بندر گردشگری برای 500نفر ایجاد شغل خواهدشد.

وی افزود: ساحل چمخاله در شهرستان لنگرود در مجاورت تلاقی رودخانه های لنگرود و شلمانرود و محل رسیدن آنها به دریای خزر قرار دارد و دارای موقعیت سرسبز و بی نظیری در سواحل ماسه ای دریای خزر است و از جمله زیباترین و مناسب ترین مناطق ساحلی برای اهداف مسافری داخلی و خارجی و نیز گردشگری دریایی به شمار می رود.
وی خاطرنشان کرد: در این راستا سازمان بنادر و دریانوردی ضمن اصلاح و توسعه بندرگاه فعلی ، احداث بندرگاهی مناسب که جوابگوی پذیرش انواع شناورهای مسافری و تفریحی باشد را در دستور کار خود قراد داده است.
آوایی ادامه داد: مطالعات پایه این طرح ها توسط شرکت مهندسان مشاور پویان طرح پارس انجام شده و عملیات اجرایی آنها توسط شرکت مشیران آغاز می شود.
مدیرکل بنادر و دریانوردی گیلان گفت: حوضچه بندر دارای قابلیت سرویس دهی به انواع شناورهای مسافری و تفریحی را دارد و در صورت نیاز به پهلودهی شناورهای بزرگتر می توان از قسمت بیرونی حوضچه نیز استفاده کرد.
وی تصریح کرد: کلنگ زنی پروژه بندر گردشگری دریایی و ساخت آن می تواند تاثیر فزاینده ای در گردشگری دریایی استان گیلان داشته باشد و امکانات و شرایط دسترسی و استفاده گردشگران از سواحل زیبای دریای خزر را بیشتر فراهم کند.

بندر گردشگری دریایی چمخاله توسعه محلی را محقق می کند

 مصطفی سالاری نیز در مراسم آغاز عملیات ساخت بندر مسافری – دریایی چمخاله ، دستاوردهای چهل سال اخیر را مرهون تلاش مسئولان و حمایت های مردمی خواند و ادامه داد: لازم است تا کارنامه عملکرد این دوران با شفافیت به همگان ارائه شود.
وی با تقدیر از برنامه ریزان و تصمیم گیران اجرای طرح بندر مسافری – دریایی چمخاله و وزیر راه و شهرسازی به دلیل اقدامات حمایتی اظهار داشت: سواحل از ظرفیت های مطلوب گیلان محسوب می شوند که با معیشت بسیاری از افراد رابطه مستقیم دارد.
سالاری ادامه داد: صرف نظر از جاذبه های گردشگری که از استعدادهای طبیعی چمخاله است، با اجرای طرح بندر مسافری – دریایی می توان گردشگران بیشتری را به این منطقه وارد کرد و از طریق ارائه خدمات به آنان رونق اقتصادی را نیز شاهد بود.
نماینده عالی دولت در گیلان با بیان اینکه این طرح منحصربفرد می تواند الگویی برای اجرا در دیگر نقاط ساحلی باشد، تصریح کرد: در بررسی های اولیه 72 میلیارد تومان برای عملیات ساخت بندر مسافری- دریایی چمخاله پیش بینی شده که طی سه سال به بهره برداری می رسد.
وی با بیان اینکه ظرفیت اشتغال بومی احداث یک بندر مسافری-گردشگری در مقایسه با بنادر تجاری بسیار بیشتر است،خاطرنشان کرد: امروز انجام فعالیت های تجاری نیز بسیار متفاوت نسبت به قبل است و بنادر بزرگ مقیاس با استفاده از شبکه حمل و نقل ریلی و جاده ای به صورت گسترده تری فعالیت می کنند اما توسعه جوامع محلی را به همراه ندارند.
سالاری با بیان اینکه بندر گردشگری موجب توسعه در جوامع میزبان می‌شود گفت :استفاده کاربردی از اراضی اطراف بندر با اجرای طرح های اقامتی و پذیرایی گردشگری، توسعه ورزش های آبی و فروش محصولات محلی می تواند در جهت استفاده بیشتر از ظرفیت این بندر محقق شود.
وی با بیان اینکه بخشی از درآمد حاصل از اجرای طرح بندر می تواند به شهرهای همجوار هم کشیده شود،تصریح کرد:برنامه ریزی برای ارائه خدمات به گردشگران ابعاد گسترده ای دارد که توسعه و آبادانی را به همراه می آورد.
استاندار گیلان با تاکید بر لزوم اجرای طرح‌های توسعه دریایی در دیگر نقاط ساحلی گیلان گفت: گیلان دارای بیش از 80 حوزه آبخیز است که امکان انجام فعالیت های کوچک مقیاس گردشگری دریایی را دارد، لذا می توان با تبدیل آن به اسکله های کوچک و انجام برخی اقدامات همچون قایقرانی روند توسعه گردشگری آبی در استان را توسعه بخشید.
وی با تاکید بر لزوم برنامه ریزی برای کاهش ناامنی حوزه آبی استان گفت: باید از هم اکنون برای تابستان که دریا بیشتر مورد توجه قرار می گیرد ، برنامه ریزی کرد تا کاهش تلفات دریایی را شاهد باشیم .
نماینده عالی دولت در گیلان برنامه جامع برای مدیریت سواحل را امری ضروری خواند و خاطرنشان کرد: می توان در قالب فراخوان نسبت به واگذاری مدت دار مدیریت سواحل در مقیاسی مشخص به بخش خصوصی اقدام کرد.
وی افزود: با این رویکرد می توان خدمات پذیرایی-اقامتی را در کنار ارائه خدمات مربوط به حوزه آبی همچون طرح شناگاهی و غریق نجات ارائه کرد و درآمدزایی بیشتری را برای جامعه میزبان و مدیریت آن نقطه از ساحل کسب کرد.
سالاری اشتغال پایدار در تمام فصول سال را از دیگر مزایای طرح خواند و گفت: در چهل سالگی انقلاب اسلامی ایران که در واقع دوره بلوغ این جهاد مردمی محسوب می شود، باید بروکراسی ها را اصلاح کرد و مسیر کوتاه تری در اجرای فعالیت‌های توسعه محور استان به کار بست تا از داشته های این منطقه بهره برداری کافی صورت گیرد.

 برای افزایش ظرفیت های گردشگری و سفرهای دریایی برنامه داریم

معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی کشور گفت: برنامه گسترده ای برای افزایش ظرفیت های گردشگری و سفرهای دریایی در دستور کار داریم.

 محمد راستاد در مراسم آغاز کلنگ زنی عملیات فاز اول بندر گردشگری دریایی بندر چمخاله شهرستان لنگرود افزود: به دنبال توسعه ظرفیت های کشور در زمینه فعالیت های گردشگری و مسافری در نوار ساحلی جنوب و شمال کشور هستیم و از سال گذشته با ساخت تعدادی اسکله شناور در استان های هرمزگان ، بوشهر و خوزستان این کار شروع شده است.
وی ادامه داد: امسال هم برای بندرانزلی در استان گیلان این برنامه را در دست اقدام داریم و با ایجاد زیرساخت ها و تاسیسات بندر چمخاله نیز این امکانات درحال انجام است و همه این فعالیت ها موید عزم این سازمان در زمینه توسعه سفرهای دریایی است.
راستاد اظهار داشت: ایران فعالیت های دریایی زیادی هم در بخش تجاری و هم در بخش های گردشگری و مسافری دارد و سازمان بنادر و دریانوردی هم در این زمینه تمرکز کرده تا زیرساخت های مورد نیاز برای استفاده هرچه بیشتر از این ظرفیت ها را فراهم کند و در بنادر استان گیلان هم با توجه به قابلیت هایی که وجود دارد، این مسئله مورد توجه است .
وی تصریح کرد: انتظار داریم بعد از برنامه های زیربنایی و احداث زیرساخت ها توسط سازمان بنادر و دریانوردی ، ایجاد تاسیسات روبنایی و تجهیزات مورد نیاز با سرمایه گذاری بخش خصوصی تامین شود که برای این بخش هم مکانیزم های حمایتی در نظر گرفته ایم.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی گفت: در کنار توسعه ظرفیت های گردشگری دریایی ، ظرفیت های تجاری بنادر کشور هم در حال توسعه است که در آن زمینه هم توانستیم این ظرفیت را در سال به 230 میلیون تن برسانیم.
به گفته راستاد، در جنوب کشور بنادر شهید حقانی در خرمشهر و بندر بوشهر و چابهار فعالیت های گردشگری دارند و در شمال نیز بندرانزلی تاسیسات مسافربری دارد و در بندر چمخاله نیز بطور ویژه در حال ساخت است ضمن آنکه با تاسیس بندر دریایی چمخاله ، این بندر تنها بندری خواهد بود که بطور ویژه در مورد سفرهای دریایی فعالیت خواهد کرد.
وی اظهار داشت: در سال 24میلیون ظرفیت مسافرت دریایی کشور است که امیدواریم با توجه به تمایلی که هموطنان به سفرهای دریایی دارند، این ظرفیت بیش از گذشته افزایش یابد.
مدیرعامل سازمان بنادر تاکید کرد: ایران کشوری است که پنج هزار و 800 کیلومتر نوار ساحلی دارد و 80میلیون جمعیت ایران علاقه زیادی به گردشگری دریایی دارند و به همین دلیل هرچه این ظرفیت ها افزایش یابند و ناوگان مناسب در این خصوص تامین شود، می تواند ارزش زیادی برای کشور داشته باشد.

به گزارش ایرنا مساحت حوضچه دریایی این بندر چهار هکتار و سطح اراضی دوهکتار با طول موج شکن یک هزار متر و طول پل دسترسی شمع و عرشه 352متر است که برای ساخت این بندر 720میلیارد ریال سرمایه اولیه صرف شده و 685میلیارد ریال نیز برای ساخت و تکمیل آن در نظر گرفته شده است.
زمان تکمیل این طرح در محل طرح توسعه بندر مسافری دریایی چمخاله 36ماه از هم اکنون پیش بینی شده و شش ماه نیز مطالعات آن انجام شده است.
با ساخت این بندر گردشگری برای 500 نفر ایجاد شغل خواهد شد. شهرستان لنگرود در 60 کیلومتری شرق مرکز ستان گیلان واقع است.

print

پاسخی بگذارید