تاریخ : چهارشنبه, ۲۹ مهر , ۱۴۰۵ Wednesday, 21 October , 2026

اخبار ویژه

رئیس ستاد انتخابات «مسعود پزشکیان» در مازندران منصوب شد اجرای آزمایشی ریال دیجیتال تا پایان شهریورماه سرمایه‌گذاران منتظر کاهش قیمت طلا تا ۱۲۰۰دلار هستند/ کاهش ۹درصدی طلا در ۶ماه گذشته مشتری خارجی مرکبات مازندران را با ارز سرباغ خرید می‌کند ترکش‌های جنگ در جبهه بورس از رفتار دو گانه آمریکایی ها در قبال حقوق بشر تا اشاره به سجایای اخلاقی حضرت فاطمه (س) راه آهن رشت آماده حمل کالاهای ‌وارداتی منطقه آزاد انزلی است قیمت خودرو بزودی توسط وزارت صمت اعلام می شود شناسایی سوء‌استفاده کنندگان معافیت مالیاتی مناطق آزاد گمرکات کارشکنی می‌کنند چشمه های آب گرم رامسر فرزند نامشروع گردشگری هشت اولویت بخشش سود انتخابات را بستر تحقق مطامع جریانات عافیت طلب و مردم فریب نخواهیم کرد بازار متشکل ارزی چیست؟ ثبت ۳۸۰۰ درخواست مردم غرب مازندران در سامانه سامد بانک‌های ایرانی در لیست برترین بانک‌های اسلامی ۱۸۰ هزار هکتار از شالیزارهای گیلان مکانیزه برداشت شد بیست و نهمین یادواره شهید‌ “سید‌ مجتبی‌ علمدار” ۱۱ تن آرد قاچاق در آستارا کشف شد قهر دریا پردیس گیلان خطه‌ای برای توسعه باغ‌های شیشه‌ای ماجرای واگذاری سهام کارخانه‌ها به کارگران عوارض آزادرا‌ه‌های کشور به طور رسمی ۲۰ درصد افزایش یافت

کد شما در این بخش
♥2

ترانزیت، فرصتی مغفول مانده

  • کد خبر : 10557
  • 30 آبان 1397 - 0:10
ترانزیت، فرصتی مغفول مانده

اینکه ایران از وضعیت جغرافیایی مناسبی برخوردار است، شکی نداریم اما اینکه تاکنون ازاین امتیاز به درستی استفاده نشده، اعترافی است که هیچ کس تاکنون منکر آن نشده است.

کورش شرفشاهی:  اگر از نادیده گرفتن ظرفیت گردشگری صرف نظر کنیم و باور داشته باشیم که از شرایط چهار فصل آب و هوایی استفاده نشده، بی توجهی به بخشهای دیگر نیز به خوبی دیده می‌شود.

یکی از این ظرفیتها، ترانزیت است.ایران برای کشورهای همسایه شمالی خود، پلی برای رسیدن آبهای آزاد است و کشورهای شرقی و غربی ایران نیز برای رسیدن به طرف دیگر، باید از ایران عبور کنند. بنابر این مشاهده می‌شود که ایران به راستی پلی اقتصادی برای جهان است و هر کشوری که قصد عبور از ایران را داشته باشد، باید هزینه‌ای تحت عنوان ترانزیت به کشورمان بپردازد.

اما سوال اینجاست که چه مقدار از این ظرفیت استفاده کرده ایم؟ برای عبور از ایران ، سه مسیر هوایی، زمینی و ریلی تعریف شده که مطمئن‌ترین مسیر، مسیر ریلی است. جاده‌های کشورمان به اندازه‌ای نیست که توان عبور حجم بالای کالاهای ترانزیتی را داشته باشد از سوی دیگر حوادث بالای جاده‌ای بیانگر آن است که اطمینان از مسیر جاده‌ای بالا نیست. مسیر هوایی نیز با مشکلاتی از قبیل تحریم‌ها رو به رو شده که شرکتهای هوایی را ناچار کرده مسیر خودشان را ساعتها دور کنند تا از آسمان ایران پرواز نداشته باشند. بنابر این مسیر ریلی بهترین مسیراست.

البته در سالهای اخیر اقدامات خوبی برای توسعه حمل و نقل ریلی صورت گرفته اما به نظر می‌رسد کافی نیست و باید مسیر ریلی کشور را توسعه دهیم اما سرعت بسیار مهم است و هر چقدر در این زمینه تاخیر کنیم، در یاری اقتصاد کشور کم کاری کرده ایم.

لینک کوتاه : https://eghtesadgostareshomal.ir/?p=10557
کد شما در این بخش

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.