ه مناسبت روز عصای سفید
تاریخ: ۱۶:۵۱ :: ۱۴۰۲/۰۷/۲۳
جستجوی راهی به روشنایی در دنیای تاریکی

یک نابینای مازندرانی با ابراز گلایه‌مندی از اینکه تمام این مدت به امید داشتن شغل مناسب برای آینده دشواری که جامعه معلولین را تهدید می‌کند تلاش کردم و خود را به جایگاهی رساندم که به اشتغال مناسب شرایط ویژه خود دست یابم، گفت: حال که نوبت مسئولان رسیده از سه درصد سهمیه ویژه توانخواهان باید دستم را بگیرند و مرا در ادامه راه حمایت کنند؛ در دنیای تاریکی رها کردند.

به گزارش اقتصاد گستر شمال ،به نقل از خبرنگارایسنا یک روشندل بابلی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: با وجود تمام مشکلات موجود سعی کردم محدودیت را به ظرفیت تبدیل کنم و تمام تلاش خود را به تحصیل اختصاص دادم.

“ایوب بابازاده” گفت: امکانات آموزشی و عدم فضای مناسب تحصیلی برای همه نابینایان وجود دارد اما در این عرصه بدون توجه به این محدودیت‌ها باید با بچه‌های عادی رقابت کنیم تا آینده تاریک خود را روشن کنم.

وی با اشاره به اینکه با تلاش خود و حمایت خانواده در دانشگاه علامه طباطبایی در رشته علوم تربیتی با رتبه عالی قبول شدم تصریح کرد: بعد از فارغ التحصیلی در تیرماه امسال موفق به قبولی در آزمون استخدامی آموزگار ابتدایی و همچنین مناطق روستایی و عشایری شدم.

وی با اشاره به اینکه براساس سهمیه سه درصد ناشی از معلولیت نابینایی قبول شدم اما در کمیسیون پزشکی به علت کم بینایی رد شدم خاطرنشان کرد: مقرر شد کمیسیون هفت نفره پزشکی نتیجه نهایی را در رد یا قبولی من در آزمون را اعلام کنند که با مراجعه در روز موعد باز همان پزشک همان رای را بر رد من آنهم با حضور مشاور بهزیستی صادر کرد.

بابازاده خاطرنشان کرد: تمام این مدت به امید داشتن شغل مناسب برای آینده دشواری که جامعه معلولین را تهدید می‌کند تلاش کردم و خود را به این نقطه رساندم حال که باید دستم را بگیرند و مرا در ادامه راه حمایت کنند؛ در دنیای تاریکی رها کردند.

وی از استاندار مازندران، مدیرکل بهزیستی و دیگر متولیان خواستار حمایت جدی برای آینده شغلی خود و سایر معلولان شد و گفت: هنوز امیدوارم به این امر رسیدگی شده و شغل مناسبی متناسب با ظرفیت و توانمندی معلولان در نظر گرفته و از پذیرش ما در آزمون دفاع کنند.

به گزارش ایسنا، ۱۵ اکتبر برابر با ٢٣ مهر ماه را روز جهانی عصای سفید یا روز جهانی ایمنی نابینایان اعلام شد. این روز برای آگاه کردن مردم از سختی‌های زندگی نابینایان، به رسمیت شناختن استقلال توانخواهان و رعایت حقوق اجتماعی آنان نامگذاری شد.

روز عصای سفید روز ترحم نیست؛ بلکه اﯾﻦ روز در ﺟﻬﺖ اﻫﻤﯿﺖ ﺑﻪ روﺷﻨﺪﻻن، ﺗﻮﺟﻪ ﺑﯿﺸﺘﺮ ﺑﻪ ﻣﺸﮑﻼت آﻧﻬﺎ و اﯾﺠﺎد ﻣﺤﯿﻂ‌ﻫﺎی ﻣﻨﺎﺳﺐ ﺑﺮای اﺳﺘﻔﺎده ﮐﻨﻨﺪﮔﺎن از ﻋﺼﺎی ﺳﻔﯿﺪ اﺳﺖ.

۶۰ هزار معلول با چالش‌های حسی در مازندران

مدیرعامل کانون نابینایان استان مازندران در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: مازندران به طور نسبی ۶۰ هزار نفر افراد دارای معلولیت با چالش‌های حسی مختلف دارد که از این تعداد ۷۰۰۰ نفر نابینا هستند این در حالی‌ست که بسیاری از خانواده‌ها چون از رتبه اجتماعی بالا و تمکن مالی خوب برخوردارند سازمان بهزیستی را قبول نداشته و معلول آنها تحت پوشش نیستند.

“سعید حبیبی” از روند افزایش تعداد معلولین در جامعه خبر داد و افزود: روند افزایشی تعداد معلولین نه به سبب کوتاهی جامعه پزشکی و یا دوران بارداری بلکه به علت حوادث رانندگی، چهارشنبه سوری، استفاده از مواد مخدر و مصرف الکل بوده که نسل جوان را دچار نابینایی یا کم بینایی کرده است.

وی با اظهار گلایه‌مندی از اصحاب رسانه که به شکل کلیشه‌ای تنها طبق تقویم روز در مناسبت خاص سراغ معلولین رفته و مشکلات آن‌ها را بیان می‌کنند، تصریح کرد: رسانه‌های مجازی و مکتوب به‌خصوص صدا و سیما پرچم‌دار آگاهی بخشی به جامعه هستند و می‌توانند در بیان حل مشکلات و بهبود زندگی فرد معلول نقش آفرینی کنند.

ضعف بهزیستی در خدمت رسانی به معلولان

حبیبی با اشاره به اینکه اولین جایی که معلول مراجعه می‌کند بهزیستی است که اداره کارآمد در حوزه معلولین نیست، یادآور شد: بهزیستی به دلیل اینکه بیش از ۱۵۰ نوع مسئولیت را برعهده دارد که یکی از این مسئولیت‌ها خدمت به معلولان است لذا کارآمدی لازم را برای رفع مشکل این قشر ندارد زیرا فلسفه تشکیل بهزیستی در بدو انقلاب ارائه خدمات به افراد جامعه برای بهتر زندگی کردن و حمایت از این افراد بود که متاسفانه شاهد آن در حوزه معلولین نیستیم.

وی تشکیل انجمن معلولین را در جامعه اقدام موثر در رفع نیازهای معلولین برشمرد و یادآور شد: سازمان‌های مردم نهاد، انجمن و تشکل‌های غیر دولتی و مردم نهاد هستند که از دل جامعه آمدند ولی ساز و کار مشخص در جامعه نداشته لذا باید مجوز فعالیت خود را از بهزیستی بگیرند.

 

وی با اشاره به اینکه انجمن و تشکل‌ها بازوان بهزیستی در مطالبه گری به نفع معلولین هستند، ادامه داد: روند اخذ مجوز از بهزیستی سبب شده تا قادر به انتقاد و مطالبه‌گری درست در راستای منافع معلولین نباشند و فعالیت ها و اظهار نظر آنها محدود باشد.

حبیبی با بیان اینکه به ما فرصت مطالبه‌گری برای بهبود وضعیت معلولین نمی‌دهند، خاطرنشان کرد: عملکرد سازمان بهزیستی به پرداخت مستمری، خدمات توانبخشی و کمک‌های آموزشی خلاصه می‌شود که اخیرا کمک آموزشی آن کم رنگ شده و این خدمات جوابگوی نیاز معلولین نیست.

وی افزود: از زمانی که ایران به کنوانسیون حقوق افراد دارای معلولیت پیوست باید حقوق حمایت از افراد معلول را تثبیت و ساز و کار لازم را مشخص کند، گرچه با پیگیری انجمن و تشکل‌ها از نمایندگان مجلس این قانون در سال ۹۷ به تصویب مجلس رسید اما دولت در اجرای این قانون، هرجا که بار مالی داشت راه فرار قرار داد و قانون بدون ضمانت اجرایی شد.

وی از عدم اجرای مناسب سازی شهری برای جامعه معلولین از سوی شهرداری‌ها اشاره کرد و گفت: کوچه‌های ما ناهموار است و مناسب برای معلولین نیست، وقتی زیرساخت‌ها در جامعه مهیا نیست چطور شعار حمایت از جامعه معلولین داشته باشیم و از یک معلول انتظار ارتباط با جامعه و تحصیل و… داشت.

مدیرعامل کانون نابینایان استان مازندران با اشاره به اینکه دانشجوی رتبه ۲۵ کنکور امسال از معلولین ساروی بود که با تمام محدودیت‌ها به پشتوانه تلاش و همت خود و خانواده بدون حمایت ارگان‌های دولتی موفق شد، تصریح کرد: فضای آموزشی مناسب برای نابینایان مهیا نیست، امکانات آموزشی ندارند و باید با این محدودیت‌ها با دانشجویان عادی رقابت کنند.

حبیبی خاطرنشان کرد: جامعه و مدیران دستگاه‌های متولی، نتوانستند شرایط را برای بچه‌های توانخواه ما مهیا کنند، این‌ها شرایط سخت این بچه‌ها را درک نکرده و با وجود تورم و مشکلات سخت موجود، این قشر را نادیده می‌گیرند و به آموزش و نیازهای آنها بی‌توجه می شود.

وی با اشاره به اینکه هنوز جامعه آگاهی لازم را در برخورد با مشکلات معلولین به خوبی درک نکرده است، تصریح کرد: داریم خانواده‌ای که دو معلول نابینا در خانه دارند و اجازه نمی‌دهند با بچه‌های دیگر و بستگان در ارتباط باشند، زندگی آنها تنها در یک اتاق سپری می‌شود و این پنهان کردن نشان از عدم آگاهی بخشی به جامعه است و نشان می‌دهد رسانه‌ها به وظایف خود به خوبی عمل نکردند.

وی افزود: امروزه ما خیلی چیزها را در پیرامون خود می‌بینیم بدون اینکه دقت و درک درستی از آن داشته باشیم و این مستلزم فرهنگ سازی و آگاهی بخشی در جامعه است، واقعا صدا و سیما چند ساعت از برنامه خود را در ماه به معلولین و بیان مشکلات آنها اختصاص داده است تا جامعه متوجه مشکلات این قشر باشد.

 

حبیبی یادآور شد: یکی دیگر از مشکلات ما ارائه مجوز از سوی چند دستگاه مختلف از جمله بهزیستی، استانداری و نیروی انتظامی است همین امر سبب شده تا در بخش نابینایان ما بیش از  ۱۰ تشکل مختلف در استان داشته باشیم که تخصصی کار نمی‌کنند و این موازی کاری مشکلات زیادی را ایجاد کرده و روند فعالیت تشکل‌ها را دچار مشکل کرده است.

وی همچنین خواستار توجه و حمایت دستگاه‌های اجرایی در طول سال برای رفع نیازهای جامعه معلولین شد و گفت: انتظار داریم پایان نامه‌ها و تز دکتری دانشجویان با رشته‌های مرتبط، به وضعیت معلولین اختصاص داده شود که تاکنون به آن کمتر پرداخته شده است.

۶۰  نابینا تحت پوشش انجمن نابینایان بابل

مدیرعامل جامعه نابینایان شهرستان بابل نیز اظهار کرد: ۶۰ نفر زیر پوشش جامعه نابینایان بابل قرار دارند که بدون حمایت هیج ارگان خاصی در حال ارائه خدمات به این قشر تنها با حمایت خیرین نوع دوست هستیم.

“سیمین دخت گرجی نژاد” تصریح کرد: با وجود اینکه جامعه نابینایان نیاز به حمایت گسترده دارند اما انجمن فاقد دفتر بوده و تنها با حمایت اداره ورزش و جوانان از نمازخانه این اداره استفاده می‌کنیم.

وی با اشاره به اینکه آموزش بریل و کامپیوتر را برای افراد انجمن داریم، ادامه داد: شهرستان بابل دومین شهرستان استان مازندران است که دو نابینا از سازمان فنی و حرفه‌ای مجوز گلیم بافی اخذ کرده و به آموزش دیگران مشغول هستند.

وی تصریح کرد: تعدادی از عزیزان ما که تحصیلات کارشناسی ارشد دارند نیز برای دیگر اعضا تدریس دروس دارند.

وی کسب قهرمانی در رشته جودو، عضویت در تیم ملی شطرنج، کسب مقام در دومیدانی را از افتخارات ورزشی نابینایان بابل برشمرد و گفت: افراد زیر پوشش انجمن مستقل شدن را یاد گرفتند و قادر به انجام کارها در زندگی شخصی خود هستند.

گرجی نژاد با اشاره به اینکه ۷۰ درصد افراد زیر پوشش انجمن تحصیل کرده هستند، یادآور شد: سه نفر معلم، یک کارمند دانشگاه و چندنفر به‌عنوان اوپراتور جذب ادارات شدند.

وی با اشاره به اینکه نگاه جامعه نسبت به معلولین به سبب توانمندی این عزیزان تغییر کرده و آگاهی مردم بالارفته است، گفت: امکانات و خدماتی که برای یک شهروند مورد نیاز است باید چندین برابر به جامعه معلولین اختصاص پیدا کند، توجه به توانمندی این قشر از توانخواهان و ایجاد اشتغال و رفع نیازهای نابینایان با توجه به توانمندی آنها می‌تواند بسیاری از مشکلات موجود را کاهش دهد.

مدیرعامل جامعه نابینایان شهرستان بابل از عدم اجرای قانون سه درصد حمایت از جامعه معلولین خبر داد و یادآور شد: با توجه به تورم و شرایط سخت اقتصادی بی توجهی به نیازهای این قشر شرایط سخت و غیر قابل تحملی را برای این قشر به دنبال دارد.

وی با بیان اینکه خانواده‌ها نباید فرزند معلول خود را در خانه نگهداری کنند افزود: بچه‌های نابینا نیاز به مراوده و ارتباط با بچه‌های دیگر و اجتماع دارند نگهداری در منزل آنها را وابسته به خانواده کرده و در آینده نه تنها دچار مشکل می‌شوند بلکه افسردگی هم پیامد آن است.

گرجی نژاد با اشاره به اینکه با بسته شدن شناسه ملی حساب هیات‌های ورزشی دچار مشکل شدیم، گفت: فعالیت انجمن نابینایان بابل را در قالب فعالیت هیات ورزشی داریم که خیران برای اردو و برخی نیازهای رفاهی واجتماعی این بچه‌ها کمک‌های موردی انجام می‌دادند که با بسته شدن حساب هیات‌ها دچار مشکل شدیم.

print

پاسخی بگذارید