تاریخ : سه‌شنبه, ۵ آبان , ۱۴۰۵ Tuesday, 27 October , 2026

اخبار ویژه

هدف اصلی بندر امیرآباد دستیابی به بازار کشور‌های آسیای شرقی و مرکزی گواهی سپرده شمش طلا چه مزیت‌هایی دارد؟ نحوه برگشت ارز حاصل از صادرات سال ۹۹ تصویب شد اتاق بازرگانی برای دولت باید تولید فکر کند زنجیره ارزش محصولات شیلاتی ایجاد خواهد شد ۲۵۰ میلیارد ریال از مطالبات فرهنگیان گلستان پرداخت شد راننده وهابی: صلوات فرستاد سرش را بریدم آزادسازی ۱۶ هزار متر از اراضی جنگلی در گلوگاه توجه به توسعه کلان شهر مازندران /وضع پروتکل های انسجام بخش مراوه تپه را ببینید فرمان قتل ۳۰۳هکتار از جنگلهای هیرکانی شایعه یا واقعیت؟ هدررفت ۵۰ درصد بنزین کشور طرح تشدید نظارت بربازار در آستانه عید قربان در کلاله به اجرا درآمد قاچاق چوب آفت جنگل‌های گلستان درخواست قصـــاص برای زوج مستأجر سیلی زن به پلیس + جزییات استاندار: مردمی سازی بهداشت و درمان مازندران نیازمند باز تعریف جدید است افزایش ١۵,۶ درصد ی گوشت گوسفند /رب گوجه ٢٣١,۶درصد افزایش فاصله ایران تا بریکس قیمت جدید گاز در مازندران اعلام شد قیمت خودرو در بازار آزاد یکشنبه ۵ شهریور ۱۴۰۲ لزوم تسریع در احداث پروژه راه دسترسی بندر نوشهر تغییر ساعت چقدر در کاهش مصرف انرژی موثر است؟

کد شما در این بخش
♥1

دردسرهای شالیکاران بابلکناری

  • کد خبر : 89641
  • 18 فروردین 1404 - 10:48
دردسرهای شالیکاران بابلکناری

شالیکاران بابلی در حالی روزهای پرکار شخم و شیار به همراه خزانه گیری برنج را در اراضی شالیزاری خود سپری می کنند که بیش از هر زمان دیگری به آب سد سنبل رود احتیاج فوری دارند.

به گزارش اقتصاد گستر شمال،به نقل از ایرنا، تلاش های ۲ ساله این شالیکاران برای دسترسی به آب سد سنبل رود تا کنون بی نتیجه مانده و میرآب های اراضی پایین دست سد با روش های سنتی و با مشقت فراوان در حال تامین آب مورد نیاز کشاورزان بری شخم و شیار و آبیاری خزانه های برنج هستند.

سد سنبل رود که در ۱۰ کیلومتری غرب شیرگاه بر روی رودخانه «سهمین رود» یکی از سر شاخه های رودخانه بابلرود ساخته شد در سال ۱۳۷۷ به بهره برداری رسید.

سد سنبل رود خاکی با هسته رسی‌ طول تاج ۸۸۹ متر و ‌ارتفاع این سد ۵.۲۲ متر و حجم مخزن ۲.۱ میلیون متر مکعب و با آب قابل تنظیم ۶.۲ میلیون متر مکعب است.

این سد که یک هزار و ۱۰۰ هکتار از اراضی شالیزاری شرق بابلکنار در روستاهای سیدکلا، گونه کلا و شیردارکلا به همراه اراضی پایین دست این روستاها را سیراب می کند در ۲ سال اخیر خروجی این سد با انسداد مواجه شد.

اراضی شالیزاری شرق بابلکنار که از سد سنبل رود سیراب می شوند به خاطر شرایطی جغرافیایی و کوهپایه بودن این بخش کمی دیرتر از دیگر مناطق شهرستان شخم و شیار و خزانه گیری برنج را شروع می کنند.

در حالی که بسیاری از کشاورزان بابلی از هفته ها قبل شخم و شیار شالیزاری را آغاز کردند، کشاورزان بخش بابلکناری در این روزها مشغول شخم و شیار و آماده سازی خزانه برنج هستند.

کشاورز و میرآب ۶۰ هکتار از اراضی شالیزاری روستای سیدکلا بابلکنار در گفت گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: برای حل این مشکل در ۲ سال اخیر از هیچ تلاشی فروگذار نکردیم.

منصور شکری گفت: تا کنون چندین جلسه با مدیران بخشی، شهرستانی و استانی انجام دادیم اما هیچ کدام از آنها گره گشا نبوده و مشکل شالیکاران همچنان باقی است.

وی با بیان این که تنها و اصلی ترین خاصه شالکاران رفع انسداد خروجی این سد است، اظهار کرد: در روزهای اخیر شخم و شیار اراضی و خزانه گیری برنج در اوج خود قرار دارد و شالیکاران به شدت به آب این سد نیاز دارند.

شکری افزود: احمد فاطمی نماینده مردم بابل در مجلس شورای اسلامی قول دادند در هفته جاری با حضور مدیر عامل آب منطقه ای مازندران این مشکل به صورت ریشه ای واکاوی و حل شود و هفته جاری برای شالیکاران بابلکناری هفته سرنوشت محسوب می شود.

این شالیکار بابلکناری با اشاره به این مطلب که با کمک میرآب روستای شیردارکلا لوله گذاری بالای سد سنبل رود را انجام دادند، اظهار کرد: همه این اقدامات مقطعی بوده و راه حل اصلی بازگشایی لوله خروجی سد سنبل رود است.

شکری ادامه داد: شالیکاران برای تولید برنج مشکلات زیادی را پشت سر می گذارند و تقاضای ما از مسوولان آن است که بعد از چند سال انسداد خروجی سد را برای کشاورزان باز کنند.

لینک کوتاه : https://eghtesadgostareshomal.ir/?p=89641
کد شما در این بخش

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.