تاریخ: ۲۱:۰۹ :: ۱۳۹۷/۰۹/۰۵
ریزگرد ها بلای جان مراتع گلستان/گردو غبار دامن شمالی ها را گرفت

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان با تاکید برضرورت حفاظت از منابع طبیعی بویژه مراتع در مناطق شمالی این استان، خاطرنشان کرد: پدیده گرد و غبار یا ریزگردها نخستین پیامد تخریب این عرصه های ملی خواهد بود.

سرویس سردبیری اقتصاد شمال ؛ شاید باور کردنش سخت باشد اما مشکل گردو غبار و ریزگردها دامن استان های شمالی را هم گرفته است به گونه ای که مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان هوشیاری در این زمینه و مقابله با آن را خواستار شد ایرنای گلستان با پوشش خبری سخنان  ابوطالب قزل سفلو به این نکته قابل تامل اشاره کرده است که می خوانیم :

ابوطالب قزل سفلو درجلسه بررسی مسائل و مشکلات حوزه مراتع شمالی شهرستان گنبدکاووس گفت: در سال های اخیر با گسترش پدیده خشکسالی، مراتع شمالی گلستان بسیار ضعیف و کم علوفه شده و کشاورزان و دامداران محلی باید به این نکته توجه جدی داشته باشند.
وی افزود: اگرچه منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان و ادارات تابعه با تولید و کشت بوته های مرتعی که درسال جاری افزون بر یک میلیون بوته تولید و در مراتع دو شهرستان گنبدکاووس و مراوه تپه کشت شده، به دنبال احیای مراتع هستند اما بهره برداران محلی باید بیشتر مراقب عرصه های ملی باشند.
قزل سفلو اضافه کرد: تبدیل مراتع به اراضی زراعی نه تنها توجیه اقتصادی ندارد بلکه به تخریب این عرصه های ملی و وقوع پدیده ریزگردها در منطقه کمک کرده و آن را تسریع می کند.
وی تصریح کرد: برای جلوگیری از این پیامدها می توان با مشارکت جوامع محلی، مراتع را به زیر کشت گیاهان دارویی مانند خارشتر و بوته های مرتعی مانند آتریپلکس برد که از نظر اقتصادی نیز چند برابر درآمد زراعت دیم گندم و جو برای جوامع محلی درآمد دارد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان ادامه داد: منابع طبیعی نیز می تواند بذر و بوته لازم را در اختیار جوامع محلی برای تبدیل اراضی زراعی به مرتع خصوصی قرار دهد که علاوه بر افزایش درآمد به ایجاد اشتغال پایدار و ماندگاری مردم در روستاها کمک می کند.
قزل سلفو گفت: برخی از مراتع شمال گلستان نیز قابلیت بهره وری گردشگری و پرورش شتر دارد که در این حوزه نیز جوامع محلی می توانند ورود نمایند.
وی همچنین با بیان اینکه برای ۹۵ درصد منابع ملی گلستان اعم از جنگل ها و مراتع سند مالکیت صادر شده است، افزود: این اسناد براساس مستندات قانونی از جمله عکس های هوایی که درسال ۱۳۴۵ گرفته شده، صادر شده است.
قزل سفلو اضافه کرد: با این حال برخی افراد محلی بابیان اینکه این مراتع قبلا توسط پدران و اجداد آنان کشت می شده به دنبال اخذ سند مالکیت هستند اما چون قبلا برای این عرصه ها سند صادر شده، امکان صدور سند مجدد نیست.
وی تصریح کرد: برای رفع این مشکل باید بخشی از قوانین مراتع اصلاح شود که نمایندگان مجلس شورای اسلامی درحال تدوین طرحی دراین خصوص هستند.

print

پاسخی بگذارید