معاون عمرانی استاندار مازندران
تاریخ: ۱۴:۲۰ :: ۱۴۰۲/۰۹/۱۸
فرصت لایروبی آب‌بندان های مازندران از دست رفت

معاون امور هماهنگی امور عمرانی استاندار مازندران نسبت به بی توجهی دستگاه های مرتبط با اجرای طرح لایروبی آب‌بندان ها انتقاد کرد و گفت: امسال به بهانه تخصیص اعتبار، فرصت لایروبی آب‌بندان های استان از دست رفته است.

به گزارش اقتصاد گستر شمال  ،به نقل از خبرنگار ایرنا، احمد توکلی روز شنبه در جلسه شورای برنامه‌ریزی و توسعه مازندران با توضیح این نکته که اولین تخصیص اعتبارات عمرانی استان برای لایروبی آببندان ها است، افزود: با توجه به شرایط آب و هوای اواسط مرداد تا اواخر مهر بهترین فرصت برای لایروبی آببندان ها است که امسال این فرصت را تقریبا از دست داده ایم.

وی با اظهار این که طبق برنامه امسال جهاد کشاورزی و شرکت آب منطقه ای مازندران لایروبی ۷۰ آببندان را در دستور کار داشتند، گفت: با وجود تخصیص اعتبار، اما زمان اجرای طرح لایروبی گذشته است.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار مازندران با بیان این که با توجه به تغییرات اقلیمی و بارش باران سیل آسا، اکنون آورده رودخانه‌های دشت هراز به صورت هرز به دریا می ریزد، ادامه داد: اکنون به دلیل بی توجهی به لایروبی، آببندان ها با کمترین ظرفیت آبگیری می شوند.

کارشناسان آب و خاک مازندران معتقدند، اگر آب بندان ها به درستی مرمت و بهسازی شوند، این منابع آبی سبب افزایش طول دوره فعالیت کشاورزی در شمال می شود.

طبق گزارش رسمی جهاد کشاورزی مازندران در این استان ۹۱۵ قطعه آب بندان به مساحت حدود ۱۸ هزار هکتار دارد. طبق بررسی هایی که سال ۱۴۰۰ انجام شد، ۸۰ درصد این آب بندان ها نیاز به مرمت و لایروبی دارند.

کارشناسان کشاورزی می گویند که میانگین عمق آب بندان ها استان به خاطر چندین سال لایروبی نشدن به یک تا یک و نیم متر کاهش یافته است و لایروبی سبب می شود تا علاوه بر جلوگیری از کوچک شدن آب بندان ها به خاطر تغییرات اقلیمی، بر عمق آنها افزوده شود.

آب بندان به عنوان سازه ذخیره ساز آب کشاورزی، مختص استان های شمالی کشور است که در مازندران به آن ” اندون “، در گیلان ” سل ” و در استان گلستان ” بندسار ” می گویند.

تامین آب زراعی، جمع آوری آب های زهکش، مخازن سیل گیر، پرورش ماهی و گردشگری از جمله قابلیت های آب بندان ها در مازندران است.

به اعتقاد کارشناسان کشاورزی، از آنجایی که ۳۵درصد بارندگی در فصول زراعی و ۶۵ درصد در فصول غیر زراعی در مازندران می بارد، ذخیره آب در آب بندان ها باعث رونق کشاورزی استان بویژه تقویت کشت های چند باره می شود.

فرصت لایروبی آببندان های مازندران از دست رفته است

تخصیص کمتر از ۲۰ درصد از اعتبارات عمرانی مازندران

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی مازندران با اشاره به این که ابلاغ اعتبارات عمرانی از ابتدای سال تا کنون ۳۶ هزار میلیارد ریال بوده است، گفت : در حال حاضر ۶هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال برابر با ۱۸ درصد آن تخصیص داده شده است.

فرج الله فتح الله پور افزود: ۲ هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال از این اعتبار تخصیص یافته اسنادی و مابقی نقدی بوده است.

وی ادامه داد:در حوزه مدیریت اجرای طرح های بحران استان مازندران نیز یکهزار و ۷۱۰ میلیارد ۱۷۱ میلیارد ریال است که طرح های آن نیز به کندی پیش می رود.

وی به اهمیت اجرای طرح لایروبی آببندان های مازندران اشاره کرد و اظهارداشت: با وجود افزایش اعتبار ملی و استانی در این بخش اما اجرای طرح طبق برنامه عملیاتی نشده است.

وی تصریح کرد: جهاد کشاورزی و شرکت آب منطقه ای مازندران باید علاوه بر جذب اعتبار، انجام به موقع و کیفیت اجرای کار را نیز مورد اهتمام قرار بدهند.

فتح الله پور به طرح‌های پژوهشی امسال مازندران اشاره کرد و گفت: ۵۵ عنوان طرح پژوهشی به عنوان نیازهای اساسی استان از سوی استانداری اعلام شد که تا کنون پنج مورد آن به تصویب رسیده است.

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی مازندران نسبت به بی توجهی در جذب ۸۳۰ میلیارد ریالی طرح ۱۵ کیلومتری محور مرزن آباد انتقاد کرد و گفت: اگر این اعتبار که برای تملک اراضی این محور تخصیص داشته جذب نشود، اعتبار برگشت خورده و به استان دیگر تخصیص داده می شود.

print

پاسخی بگذارید