رئیس سازمان چای کشور گفت: تاکنون 97 میلیارد ریال تسهیلات ارزان قیمت بابت تغذیه و نگهداری باغ های چای به چایکاران استان های گیلان و مازندران پرداخت شده است.
به گزارش اقتصاد شمال ،حبیب جهانساز روز یکشنبه افزود: تاکنون هفت هزار و 700 چایکار، متقاضی دریافت تسهیلات از صندوق حمایت از توسعه صنعت چای کشور بودند که توانستند از این تسهیلات ارزان قیمت برخوردار شوند.
وی با اشاره به اینکه این پرداخت ها تا پایان سال جاری ادامه دارد، خاطرنشان کرد: این تسهیلات برای تغذیه و نگهداری باغ های چای به کشاورزانی که عضو صندوق حمایت از توسعه صنعت چای باشند، پرداخت می شود تا به آنان در انجام عملیات بهزراعی ، تهیه نهاده های کشاورزی و آماده کردن باغ ها برای برداشت سال آینده کمک کنند.
به گفته جهانساز، پرداخت این تسهیلات تا بیست و پنجم اسفندماه سال جاری ادامه دارد و چایکاران در شهرستان ها می توانند به اداره های چای مراجعه و با ارائه درخواست، نسبت به دریافت این تسهیلات اقدام کنند.
وی تصریح کرد: به هر هکتار باغ چای، 20 میلیون ریال تسهیلات تعلق می گیرد و به آسانترین شیوه نیز پرداخت می شود و چایکاران در قالب زنجیره ای شدن با هم، می توانند از این وام استفاده کنند و مبلغ پرداخت شده در فصل برداشت چای از محل قیمت برگ سبز چایکاران وصول خواهد شد.
رئیس سازمان چای در خاتمه یادآور شد: تاکنون افزون بر دو هزار و 171 میلیارد ریال از مطالبات چایکاران بابت برگ سبز چای فصل زراعی گذشته به حساب آنان واریز شده و با پرداخت 28 میلیارد ریال از باقیمانده قدرالسهم کارخانه های چایسازی ، تمامی بدهی کشاورزان پرداخت و بطور کامل با آنان تسویه حساب می شود.
25 تا 28 هزار هکتار باغ چای در دو استان گیلان و مازندران وجود دارد؛ 90 درصد این باغ ها در گیلان واقع شده و دو شهرستان های رامسر و تنکابن استان مازندران نیز باغ چای دارند.
برداشت برگ سبز چای از باغ های شمال کشور از اوایل اردیبهشت ماه آغاز و در مهرماه هر سال پایان می یابد و کشاورزان باید عملیات بهزراعی در باغات چای را در فصل های پاییز و زمستان برای برداشت مناسب برگ سبز انجام دهند.
لاهیجان در 40 کیلومتری شرق مرکز استان گیلان واقع و سازمان چای کشور در این شهرستان قرار دارد.
منبع:ایرنا