تاریخ : دوشنبه, ۴ آبان , ۱۴۰۵ Monday, 26 October , 2026

اخبار ویژه

توزیع ۶۰۰ تن برنج وارداتی برای تنظیم بازار در مازندران آغاز شد سهام عدالت را بفروشیم یا نه؟ نخستین جشنواره گردشگری اوتی‌تی در مازندران برگزار می‌شود واحدهای صنعتی گیلان یکهزار و ۲۲۲ میلیارد تومان تسهیلات دریافت کردند جزییات آغاز فاز جدید طرح کالابرگ الکترونیک خیران بهشهری ۶۰ میلیارد ریال برای آزادی زندانیان کمک کردند با مفهوم «پرتفوی» آشنا شوید هیچ کارت سوختی تا پایان سال ابطال نمی شود گاز ۲۱۰ ویلای خالی از سکنه مازندران قطع شد اعضای شورای نمایندگان دائم سازمان اکو از بندرامیرآباد بازدید کردند پیش‌بینی تولید ۶۰۰۰ خودرو حدود ١٣٣ تن برگ سبز چای از چایکاران گیلان خریداری شد سرمایه گذاری ۲۴ میلیارد تومانی در بندر امیر آباد پرداخت ۳۰ درصد مطالبات چایکاران شمالی بهره برداری از سه هزار و ۴۲۲ پروژه بنیاد مسکن در گیلان خصوصی‌سازی خوب یا بد؟! به پرداخت ملت بیش از ۳۰۰درگاه غیرمجاز را مسدود کرد افتتاح پروژه های آبرسانی روستایی در بندرانزلی ایجاد منطقه ویژه اقتصادی لاهیجان با رویکرد صادراتی باشد قیمت دلار به آسمان چسبید واریز سود ۷.۵ میلیون سهامدار خرد سهام عدالت نقش انجمن های علمی در توسعه اقتصاد دانش بنیان مقاومتی اعطای بیش از ۵ هزار و ۹۵۱ میلیارد ریال تسهیلات به ۴۳ واحد صادراتی

کد شما در این بخش
♥2

کار سخت

  • کد خبر : 41025
  • 15 مهر 1399 - 5:43
کار سخت

احترام و کرامتی که هم جنبه مادی و مالی و تامین معاش متعادل و سالم دارد و هم سویه اخلاقی و روحی و روانی و حفظ کرامت و شأن انسانی. این نیاز در مورد خردورزان و دانش‌پژوهان چه بسیار افزون‌تر است.

مهندس محسن خلیلی*کار جهان این روزها بسیار سخت شده و کار میهن‌مان سخت‌تر؛ بیماری همه‌گیر کرونا و رکود و بیکاری بی‌سابقه در ابعاد جهانی و شدت‌گیری تعارضات و اختلافات بین قدرت‌های بین‌المللی و ضعف راهبرانی خردمند در عرصه جهانی و تشدید عوام‌گرایی یا همان پوپولیسم فضا را تار و مبهم کرده است.
میهن ما علاوه بر آسیب‌های برآمده از بحران‌های فوق با تحریم‌هایی ظالمانه و بس پیچیده و خردکننده و نیز سوء‌سیاست‌های اقتصادی داخلی و ضعف تدابیر مناسب برای بهبود این وضعیت مبتنی بر سه اصل عزت‌، حکمت و مصلحت مواجه است. کار جهان سخت شده و کار ما سخت‌تر! اما چاره چیست و تدبیر کدام است؟ عزیزان بر اساس تجارب بیش از ۹ دهه عمر و هفت دهه کار و فعالیت عرض می‌کنم، پاسخ سوال فوق در یک عبارت چنین است: ارتقای توان ملی و تقویت خرد جمعی از طریق افزایش سرمایه انسانی و اجتماعی و تقویت جامعه مدنی با بهره‌گیری از خرد و دانش پژوهشگران، محققان و کارشناسان اقتصادی و جامعه‌شناسی و سایر علوم انسانی؛ راهی که به باور این ارادتمند به پیشرفت و توسعه و رفاه و آزادی مردم میهن عزیزمان می‌انجامد.من سالخورده در فراز و فرود عمر و کوران حوادث به این باور عمیق رسیده‌ام که آدمی دنبال احترام و کرامت است. احترام و کرامتی که هم جنبه مادی و مالی و تامین معاش متعادل و سالم دارد و هم سویه اخلاقی و روحی و روانی و حفظ کرامت و شأن انسانی. این نیاز در مورد خردورزان و دانش‌پژوهان چه بسیار افزون‌تر است چرا که این دانایان بیش از هر فرد دیگری در اجتماع، هستی خود را نثار جامعه و میهن‌شان می‌کنند و شایسته است بیش از دیگران ارزشمند شمرده شوند. به گمان این ارادتمند وقتی این «خرد»‌های فردی مورد احترام و ارج‌گذاری قرار می‌گیرند، «خرد جمعی» شکل می‌گیرد که در قالب نهادهای مدنی، هویت ملی و سنگ بنا و کانون امکان هر تحول و توسعه‌ای را می‌سازند. هر چه این هویت جمعی صاحب توان و کارآمدی افزون‌تری باشد، امکان تسریع و تعمیق توسعه فراهم‌تر است.در همین منطقه خودمان یعنی خاورمیانه به خوبی صحت این ادعا را ملاحظه می‌کنیم‌. مشکل عمده کشورهایی که اسیر توسعه‌نایافتگی‌اند ضعف سرمایه انسانی و اجتماعی و فقدان جامعه مدنی قدرتمند برای بهره‌گیری از فرصت‌ها و امکانات خدادادی همچون منابع عظیم انرژی و معدنی، موقعیت خارق‌العاده جغرافیایی و ژئوپلیتیکی و… است. ضعف سرمایه انسانی و جامعه مدنی به ضعف در «هویت ملی» می انجامد. پاسداشت و ارتقای سرمایه‌های انسانی و نهادهای مدنی همراه خود توسعه و پیشرفت و رضایت اجتماعی و غرور ملی به ارمغان می‌آورد که این ارمغان بسیار مهمی است چرا که تا ساکنان یک سرزمین به خود افتخار نکنند کاری هم برای میهن خویش  نخواهند کرد.
* صنعتگر قدیمی

جهان صنعت

لینک کوتاه : https://eghtesadgostareshomal.ir/?p=41025
کد شما در این بخش

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.