تاریخ: ۲۳:۲۶ :: ۱۴۰۳/۰۲/۰۳
خطر هجوم دامداران غیرمجاز به مراتع مازندران

کمبود علوفه و گرانی نهاده های دامی از جمله سبوس و جو خطر هجوم و تخلف ورود زودهنگام دامداران غیر مجاز به مراتع مازندران را دو چندان کرد، وضعیتی که به گفته رییس اداره مرتع اداره کل منابع طبیعی منطقه ساری، به دلیل کم بارشی شرایط پوشش گیاهی مراتع هنوز به حد نرمال نرسیده است.

به گزارش اقتصاد گستر شمال ،نعمت الله کوهستانی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا وضعیت مراتع در مناطق بالا دست کوهستانی استان را نامطلوب توصیف کرد و توضیح داد: به دلیل کمبود بارش در فروردین ماه، شرایط پوشش گیاهی در مراتع به حد نرمال نرسیده است.

وی با بیان این که منتظر بارش اردیبهشت ماه به خصوص بارندگی های هفته جاری هستیم، تصریح کرد: با توجه به ارزش بالای علوفه در مراتع برای چرای دام، خطر هجوم دامداران غیر مجاز تهدید جدی علیه مراتع ییلاقی استان است.

رییس اداره مرتع اداره کل منابع طبیعی مازندران منطقه ساری، مدیریت چرا و کوچ و ساماندهی چرای دام و کنترل پروانه چرا یکی از راهکارهای بسیار مهم در کنترل مراتع دانست و گفت: گرانی و کمبود نهاده های دامی سبب می شود تا امسال هم بعضی از دامداران به زمان قرق شکنی و ورود و خروج دام بی توجهی کنند.

کوهستانی با توضیح این که فرمانداران، پلیس راهور، سرجنگلبانان، محیط زیست، جهاد کشاورزی، امور عشایر و راهداری به همراه مشارکت بهره برداران از مراتع در جلوگیری از ورود دامداران غیر مجاز به مراتع نقش محوری دارند، گفت: امسال با توجه به تغییر اقلیمی برای حفظ مراتع و ایجاد نظم و انضباط، برنامه قرش شکنی مراتع بر اساس برنامه زمانبندی در همه مناطق استان انجام خواهد شد.

وی احیا و توسعه رویشگاه گیاهان دارویی، بذرکاری و کپه کاری و قرق مراتع را از طرح های مدیریت چرای دام مراتع بر شمرد و گفت : اجرای عملیات کپه کاری در مراتع به منظور اصلاح و احیاء مراتع تخریب شده، افزایش تولید علوفه و جلوگیری از فرسایش خاک است.

کوهستانی توضیح داد: با توجه به افزایش اعتبارات استانی و اختصاص بودجه از محل صندوق توسعه ملی برای حفظ و حراست و احیاء جنگل، مراتع و عملیات آبخیزداری، هر ساله عملیات کپه کاری با استفاده از بذور سازگار با مناطق اقلیمی استان عملیاتی می شود.

print

پاسخی بگذارید