چهارمین جشنواره بومی - محلی حلوای سنتی ضیابری در شهرستان صومعه سرا واقع در غرب استان گیلان برگزار شد.
سرویس اجتماعی اقتصاد شمال ،فرماندار شهرستان صومعه سرا در این جشنواره، هدف از برگزاری را ترویج پخت شیرینیهای سنتی ذکر کرد و گفت: استقبال گسترده مردم از این جشنواره نشان از توجه به آئین و سنت ها و سوغات های محلی است.
علی فتح اللهی اظهار داشت: اقدامات برای ثبت حلوای ضیابری و رشته خشکار طاهرگوراب به عنوان دو شیرینی سنتی در دست انجام است.
رئیس اداره میراث فرهنگی صومعه سرا نیز گفت: با برگزاری جشنواره های مختلف همچون حلوای ضیابری، جشنواره توت فرنگی ، جشن خرمن ، جشنواره رشته و خشکار و … این شهرستان تبدیل به شهر جشنواره ها شده است.
علیرضا مهرگان از برگزاری جشنواره صنوبر در سال آینده خبر داد و افزود: پخت حلوای سنتی ضیابر از قدیم در شهرستان رواج داشته و اکنون باید با معرفی شیرینی های سنتی فراموش شده و یا در حال زوال، از حذف طعم و مزه آن از ذائقه مردم جلوگیری کرد.
به گزارش ایرنا، در این جشنواره بانوان هنرمند با پخت حلوای ضیابری، کام مردم را شیرین کردند. اجرای مراسم نوروزی خوانی، عروس گوله ، اجرای موسیقی و نمایش مسابقه و توزیع حلوا از دیگر برنامه های این جشنواره بود.
صومعه سرا با سه بخش مرکزی، تولمات و میرزاکوچک در ۲۵ کیلومتری غرب مرکز استان گیلان واقع است.
ایرنا