تاریخ : چهارشنبه, ۱۸ شهریور , ۱۴۰۵ Wednesday, 9 September , 2026

اخبار ویژه

وام ساخت انبوه سازان ۴۵۰ میلیون تومان شد جابجایی بیش از ۱۶ میلیون تن کالا از مازندران کاهش 30درصدی بودجه شهرداری رشت مالکان ۳۳۰۰ واحد مسکونی آسیب دیده به بانک معرفی شدند محمدجواد ظریف در مجلس قیمت سکه و طلا در بازار آزاد ۲۱ آذر ۱۴۰۲ خدمات اینترنتی صدور گواهی سپرده فعال شد/ مهلت یک هفته ای اجرا تغییر مانیفست حاکم بر بنیاد علوی؛ محرومیت‌زدایی در راس فعالیت‌ها تراکنش‌های بین بانکی ۱۰ برابر نقدینگی! چرا روز قدس مهم است؟ اتاق بازرگانی و آنچه باید بدانیم قیمت طلا و سکه امروز چهارشنبه ۱۸ خرداد چرا قانون اخذ مالیات از خانه‌های لوکس به درستی اجرا نشد؟ قیمت خودرو در بازار آزاد پنجم دی ۱۴۰۰ قیمت سکه وطلا متوسط قیمت تولیدکننده بخش خدمات در زمستان ۹۸ گاز ویلاهای پر مصرف قطع می شود چنددرصد از جایگاه‌های سوخت بالای ۳۵ سال سن دارند؟ اتحادیه اوراسیا ساختار جدید قدرت جهانی آسیایی را پایه گذاری کند قیمت سکه و ارز در بازار پسر آملی با ضربات چاقو کشته شد شرط بانک مرکزی برای پرداخت تسهیلات بیش از ۵ میلیارد تومان رفتار سینوسی بازار سهام/ خرید خودرو رقابتی می‌شود

کد شما در این بخش
0

پایش قضایی واحدهای تولیدی و مساله اقتصاد

  • کد خبر : 47708
  • 22 اردیبهشت 1400 - 8:39
پایش قضایی واحدهای تولیدی و مساله اقتصاد

سالانه هزاران هزار شرکت در کشورهای دارای سابقه طولانی در تولید صنعتی به دلایل اقتصادی ورشکسته می‌شوند و بنگاه خود را تعطیل می‌کنند.

«جهان‌صنعت»- برخی افراد در ایران با توجه به مجموعه شرایط اقتصادی کشور و نیز با توجه به دانش و تخصص و تمایل و نیز مطالعه بازار کالاها در داخل و منطقه و جهان تصمیم می‌گیرند سرمایه خود را در بخش تولیدی- اعم از تولید صنعتی یا کشاورزی- به کار بیندازند. رسم بر این است که آنها برای راه‌اندازی واحد تولیدی به وزارت صمت مراجعه می‌کنند و جواز تاسیس می‌گیرند و نیز برای تامین سرمایه به نهادهای مالی به ویژه بانک‌ها مراجعه می‌کنند. آمارها نشان می‌دهد در سال ۱۳۹۸ نزدیک به ۲۹ هزار تقاضا برای تاسیس کارخانه در اندازه‌های گوناگون و در رشته‌های مختلف و در استان‌های کشور صادر شده است. آمارهای وزارت صمت نشان می‌دهد سالانه به‌طور میانگین ۲۵ هزار مجوز تاسیس واحد صنعتی داده می‌شود و شمار قابل اعتنایی از آنها هرگز پروانه بهره‌برداری نمی‌گیرند. علاوه بر این شمار قابل اعتنایی از بنگاه‌های تولیدی به دلایل گوناگون از جمله ناکارآمدی مالکان و مدیران، اشتباه در برآورد بازار‌، واردات کالای مشابه و نرخ سودآوری پایین پس از مدتی به این نتیجه می‌رسند که سرمایه خود را از تولید به تجارت یا به حمل‌ونقل یا به بخش خدمات ببرند.

با توجه به اینکه دولت‌های ایران سال‌هاست دیگر امتیاز ارزی‌، ریالی‌، تعرفه‌ای و یا سایر امتیازهای دهه ۱۳۶۰ و ۱۳۷۰ را به تولیدکنندگان نمی‌دهند بنابراین مالک بنگاه تولیدی وامدار کسی نیست و جرمی مرتکب نشده که نمی‌خواهد دیگر در بخش تولید فعالیت کند. از سوی دیگر یادمان باشد که سالانه هزاران هزار شرکت در کشورهای دارای سابقه طولانی در تولید صنعتی به دلایل اقتصادی ورشکسته می‌شوند و بنگاه خود را تعطیل می‌کنند.در ایران اما شماری از واحدهای تولیدی برای ادامه بقا و اینکه اعلام ورشکستگی نکنند اعتبارات و وام‌های دریافت‌شده از بانک‌ها را پس نمی‌دهند و نرخ مطالبات معوقه در ایران یکی از بالاترین نرخ‌ها به حساب می‌آید. امهال وام‌ها از سوی بانک‌ها که آنها نیز بنگاه‌های اقتصادی هستند و به سهامداران و سپرده‌گذاران باید جواب پس بدهند تا جایی می‌تواند ادامه یابد و روزی می‌رسد که کارخانه دارای مدیریت ضعیف یا کارخانه‌ای که به دلیل اشباع بازار نمی‌تواند رقابت کند و یا به دلیل تکنولوژی کهنه تولیدش فاقد مطلوبیت است باید کارش را تعطیل کند.
حالا اما به نظر می‌رسد با توجه به فضای ویژه سیاسی داخلی و خارجی و نیز حساسیت‌ها روی صیانت از اشتغال به دلایل سیاسی قوه ‌قضاییه تشخیص داده است در این داستان سراسر اقتصادی ورود کند، به طوری که غلامحسین اسماعیلی سخنگوی قوه قضاییه در چهل و سومین نشست سخنگوی قوه قضاییه با اشاره به دستور رییس قوه قضاییه برای پایش واحدهای تولیدی سراسر کشور اظهار کرده است: «طرح پایش واحدهای تولیدی سه هدف را دنبال می‌کند که عبارت است از شناسایی واحدهای تولیدی تعطیل‌شده قابل احیا، شناسایی واحدهای نیمه‌فعال نیازمند حمایت قضایی و شناسایی عوامل و مسببان تعطیلی واحدهای تولیدی و تعقیب کیفری آنان.» این دلسوزی برای تولید البته جای تقدیر دارد اما باید مساله اقتصادی بودن فعالیت‌ها را نیز لحاظ کرد. اگر بنگاه تولیدی به هر دلیل سودآور نیست نباید به نیرویی غیر از نیروی عرضه و تقاضا آن را سر پا نگه داشت. این کار می‌تواند تنها تنگناها را به دوره بعدی موکول کند. بعید است مدیر یا مالک کارخانه‌ای که کارش سودآور است بخواهد بنگاهش را تعطیل کند. ترکیبی از سیاست‌هایی که در راس آن مساله اقتصادی بودن فعالیت‌هاست باید بر بود و نبود کارخانه‌ها و تولید حاکم باشد.

لینک کوتاه : https://eghtesadgostareshomal.ir/?p=47708
کد شما در این بخش

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.