تاریخ : چهارشنبه, ۶ آبان , ۱۴۰۵ Wednesday, 28 October , 2026

اخبار ویژه

افزایش تسهیلات پرداختی در استان‌ها ۶ شرط استفاده از یارانه شبه نقد به جای یارانه نقدی بورس تکان خورد/گره کور ارزی سد راه تجارت خارجی گشایش اقتصادی و تصمیمات لحظه‌ای تکلیف بانک‌ها برای ایجاد سامانه الکترونیکی قراردادهای تسهیلات تورم روی دور تند فال روزانه یکشنبه 23 دی 1397 اتاق بازرگانی باید از نیروهای جوان بهره گیرد پرش نینجایی مهناز افشار +عکس خرید توافقی برنج آغاز شد قیمت طلا و سکه در بازار مازندران قطع برق ریشه ۳۰ درصد محصولات کشاورزی را خشکاند! سرزمین تولید انواع یارانه افزون بر ۱۳۷ تن اقلام مصرفی مشمول طرح تنظیم بازار در گیلان توزیع شد توفیق خدمتگذاری به اهل بیت در امامزادگان ارزشمند است/ با رای خود مانند خون شهدا از نظام حمایت می‌کنیم دکتر محمد مخبر به عنوان معاول اول رئیس جمهور منصوب شد کارت‌های بازرگانی بدون بازگشت ارز تعلیق می‌شود پرداخت ۱۶۶ میلیارد تومان مطالبات چایکاران شمال قیمت خودرو در بازار آزاد ۲۴ دی ۱۴۰۱ روند نزولی نرخ ارز ادامه دارد؛ دلار ۲۶ هزار و ۷۹۵ تومان ۱۳ واحد راکد صنعتی گلستان به چرخه تولید بازگشت خرید میلیاردی برنج با چک‌های سرقتی خودروی پژو با ۱۵ حکم قضایی در بهشهر توقیف شد

کد شما در این بخش
♥2

کاهش ریسک همکاری‌ با کشورها در شرایط جدید ضرورت دارد

  • کد خبر : 5139
  • 06 خرداد 1397 - 9:47

مدیر امور بین الملل بانک توسعه صادرات گفت: در شرایط جدید و خروج آمریکا از برجام ضرورت دارد تا با پوشش هرچه بیشتر ریسک همکاری، هزینه تجارت فی مابین ایران و سایر کشورها کاهش خواهد یافت.

به نقل از روابط عمومی بانک توسعه صادرات، حمیدرضا معبودی با اشاره به رفتار اخیر آمریکا و احتمال بروز شرایط جدید برای کشور گفت: همانطور که دکتر ظریف در نامه خود به سازمان ملل اشاره کردند، آمریکا از ابتدای برجام تا امروز هرگز وظایف خود را در قبال برجام انجام نداده است و به تعبیری که در رسانه ها آمد ما در برجام از آمریکا چیزی عایدمان نشد که حالا با خروج این کشور از برجام از دست داده باشیم.

وی افزود: گرچه این تحریم ها نمی تواند ایران را به صورت مستقیم تحت تاثیر قرار دهد اما به صورت غیر مستقیم ممکن است بر ریسک همکاری طرف های تجاری و بانک های سایر کشورها با بانک های ایرانی و شرکای تجاری خود در ایران تاثیر گذار باشد.

مدیر امور بین الملل بانک توسعه صادرات ایران در ادامه به آثار افزایش ریسک همکاری تجاری در کشور پرداخت و گفت: به دو شکل می توان افزایش ریسک همکاری های تجاری را در کشور مدیریت کرد؛ راه اول اخذ تضامین لازم از سوی دولت های طرف تجارت با کشور است؛ به این شکل که دولت کشور مورد نظر از بانک ها و صاحبان صنعت و تجارت خود برای همکاری با ایران حمایت کند؛ این راهکار در دستور کار مقامات سیاسی کشور قرار دارد.

معبودی با اشاره به اهمیت شناسایی کشورهای علاقه مند به همکاری با ایران گفت: در دور گذشته کشورهای ترکیه، هند، چین و کره بر اساس مجوزهایی که از سازمان ملل اخذ کرده بودند، همکاری بیشتری با ما داشتند و صادرات و واردات ما از این کشورها متوقف نشد؛ با توجه به اینکه سازمان ملل و اتحادیه اروپا ایران را تحریم نکرده اند، کشورهای بیشتری به همکاری با ایران تمایل نشان خواهند داد.

وی با تاکید بر لزوم شناسایی این کشورها بر اساس حجم و حوزه همکاریها گفت: ضروری است به صورت مشخص برای هر کشور یک راهکار اجرایی معین در نظر بگیریم؛ در گذشته برای چهار کشور یاد شده راهکارهای مشخصی در نظر گرفته شده بود و در آینده نیز همین رویه در پیش گرفته خواهد شد.

معبودی به حسن روابط ایران با چین و روسیه در سالهای گذشته و حال حاضر اشاره کرد و گفت: مراودات خوبی در حوزه واردات و صادرات و فاینانس با چین و روسیه داریم و طبعا این روند متوقف نخواهد شد؛ موضوع با اهمیت این است که ما بتوانیم ساز و کار لازم برای بهبود این روابط ایجاد کنیم و در ادامه با جلب حمایت بیشتر دولت های آنها، از این کشورها برای صادرات مجدد استفاده کنیم.

به گفته مدیر امور بین الملل بانک توسعه صادرات یکی از ابزارهای مبارزه با اقدامات اوفک، استفاده از قوانین و مقررات سازمان تجارت جهانی است؛ در واقع اقدامات آمریکا در موارد متعددی بر خلاف تجارت آزاد جهانی است و می توان بر اساس مفاد این قوانین با تحریمها تا حدودی آمریکا را تحت فشار گذاشت؛ هرچند دولت آمریکا نشان داده که اعتنایی به مقررات بین المللی ندارد.

وی تصمیم نهایی در خصوص چگونگی برخورد با شرایط جدید شفافیت بیشتر در این حوزه دانست و گفت: هنوز ابعاد متنوع این وضعیت و نیز نظر دولت های دخیل در این جریان به صورت شفاف مشخص نیست؛ اینکه اروپا تا چه اندازه مصمم است در این جریان به برجام پایبند باشد در روند سیاست گذاریهای ما تاثیر مستقیم دارد.

به گفته معبودی کشورهایی چون ژاپن، کره، چین و هند سیگنال هایی مبنی بر اتخاذ سیاست مستقل در اینباره از خود صادر کرده اند اما باید دید در عمل تا چه اندازه مصمم هستند؛ تصمیم نهایی برای چگونگی مدیریت جریان به بعد از روشن شدن این ابعاد موکول شده است.

ارسال نظر

۳ + ۰ =
لینک کوتاه : https://eghtesadgostareshomal.ir/?p=5139
کد شما در این بخش

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.