تاریخ : سه‌شنبه, ۱۷ شهریور , ۱۴۰۵ Tuesday, 8 September , 2026

اخبار ویژه

محکومیت یک شرکت تولیدی نهاده های دامی دردسر قالیشویی های غیرمجاز تمرد برخی بانک‌ها از کاهش نرخ سود با ایجاد شرکت‌های صوری بدحجابی نباید در قم مشاهده شود شکایت ۱۰۰ دانشجو از “علی مطهری” به هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان افتتاح ۲۰پروژه مسکن مددجویی، تولیدی و مخابراتی در صومعه سرا وقتی بمب بخوریم؛چه اتفاق می افتد؟ توپ گرانی ها در زمین دولت راه ارتباطی دو استان مازندران و قزوین باز شد پروژه مهر در توانمندسازی و کیفیت بخشی فضای آموزشی موثر است ۱۴ درصد از نیروهای بومی بندر امیر آباد گلوگاه هستند پرداخت بیش از ۷۵ هزار میلیارد ریال تسهیلات تولید و اشتغال تخریبگر تراز بودجه معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری مازندران منصوب شد استقبال آستارا از مسافران نوروزی پادزهر گرانفروشی ۵۰ درصد کیوی گیلان صادر می شود افزایش نرخ تورم تولیدکننده بخش برق ستارگان رئالی دارنده توپ طلا کشف ۹۶۹ تخلف اضافه تناژ در جاده‌های مازندران همتی: ادغام بانک‌های وابسته به نیروهای مسلح در مراحل پایانی است افزایش تعرفه واردات نخ ابریشم جشنواره طبخ آبزیان با هدف حمایت از تولید داخلی در بابل برگزار می شود

کد شما در این بخش
0

زمین خواری عرصه های ملی

  • کد خبر : 92042
  • 16 شهریور 1404 - 17:00
زمین خواری عرصه های ملی

باوجود همه تاکیدها و تمهیدات برای مقابله با افرادی که اقدام به ساخت و ساز در عرصه های ملی می کنند اما همچنان از گوشه و کنار مازندران خبرهایی در خصوص قلع و قمع این نوع بناها به گوش می رسد که نشان دهنده تداوم دست درازی به عرصه های طبیعی این خطه است.

به گزارش اقتصاد گستر شمال،استان مازندران حدود ۲ میلیون و چهار هزار هکتار مساحت دارد که از این مقدار حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار آن عرصه های طبیعی شامل جنگل و مرتع است.

برای حفاظت و مدیریت عرصه های طبیعی مازندران ۲ اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری در ساری و نوشهر فعالیت دارند که منطقه ساری حدود ۷۱ درصد و نوشهر حدود ۲۹ درصد این عرصه ها را مدیریت می کند و در مجموع حدود ۵۴ درصد از عرصه های جنگلی شمال کشور را در اختیار دارد و همچنین نیمی از جنگل های هیرکانی ثبت شده در سازمان جهانی یونسکو در جغرافیای مازندران واقع است.

مازندران حدود ۴۶۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی و باغی دارد که در آنها سالانه بیش از هفت میلیون تن محصول تولید می شود. این استان در تولید ۱۵ نوع از محصولات کشاورزی و باغی هم رتبه اول تا سوم کشور را دارد.

این شرایط در حالی است که تغییر غیرمجاز کاربری اراضی کشاورزی و باغی در مازندران همچنان از چالش‌های مهم این استان محسوب می‌شود. جدیدترین زمین خواری عرصه های ملی در خصوص تصرف بیش از ۶ هزار متر عرصه در آمل است.

رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان آمل گفت: مأموران اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان آمل در اجرای دستور قضایی، با جمع آوری آثار تصرف و قلع و قمع بناهای غیرمجاز، بیش از ۶۵۰۰ مترمربع از اراضی ملی بخش لاریجان را آزاد کردند.

ذبیح الله محمدی افزود : مأموران سرجنگلبانی لاریجان در اجرای دستور مقام قضایی و به استناد تبصره ذیل ماده ۵۵ قانون حفاظت و بهره‌برداری از جنگل‌ها و مراتع، از اراضی ملی در بخش لاریجان رفع تصرف کردند.

وی ادامه داد : مأموران اداره منابع طبیعی با همکاری مأموران کلانتری رینه، با جمع آوری آثار تصرف و قلع و قمع بناهای غیرمجاز، در ۸ نقطه از روستای ملار جمعا مساحت بیش از ۶۵۰۰ مترمربع از اراضی ملی را آزاد و به بیت المال بازگرداندند.

محمدی گفت: همیاران طبیعت در صورت مشاهده هرگونه تخریب و تصرف اراضی جنگلی و مرتعی می‌توانند از طریق شماره‌های تماس ۱۵۰۴ و ۱۳۹ یگان حفاظت منابع طبیعی را مطلع نمایند.

سطح حوزه استحفاظی اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان آمل بیش از ۳۰۰ هزار هکتار می‌باشد.

پیش از این دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان مازندران گفت: با زمین خواران اراضی ملی و مدیران منفعل، قاطعانه برخورد و استان را برای آنان ناامن می کنیم.

علی اکبر عالیشاه اظهار کرد: زمین خواری که شامل تصرف اراضی ملی، اراضی ساحلی و تغییر کاربری می‌شود یکی از موضوعات مهم در استان بوده و همواره در اولویت پیگیری‌های قضائی قرار دارد و دستگاه قضائی به عنوان مجری قانون در سطح استان با مدیران منفعل و کسانی که مخل نظم جامعه هستند و زمین خواران اراضی ملی، مقتدرانه و قانون مندانه برخورد قاطع قضایی کرده و فضا را برای آنها نا امن خواهد کرد.

دبیر شورای حفظ حقوق بیت المال استان مازندران خاطر نشان کرد: در سال جاری بنا را در برخورد با متخلفان، مجرمان و متصرفان به اراضی ملی قرار داده و مدیرانی که خود را در حاشیه قرار داده و تماشاگر این جریانات و اتفاقات هستند یا خدای ناکرده با رفتار مسامحه گرایانه خود جریان فساد را تقویت می‌کنند باید منتظر برخورد قاطع قضائی از سوی دادستانی باشند.

لینک کوتاه : https://eghtesadgostareshomal.ir/?p=92042
کد شما در این بخش

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.