تاریخ : سه‌شنبه, ۳ شهریور , ۱۴۰۵ Tuesday, 25 August , 2026

اخبار ویژه

مهاجرت ۹۵ درصد آبزیان دریایی به رودخانه‌ها برای تخم ریزی حراج ۱۱ شمش یک کیلویی امروز در بانک کارگشایی دولت انگلیس با پرداخت غرامت به بانک ملت پرونده شکایت را بست نخستین دوره مجلس خبرگان رهبری ۲۳ تیر ۱۳۶۲ +تصاویر بخشنامه قابل تحسین بانک مرکزی: بانک‌ها باید نسخه‌ای از قرارداد را به مشتریان بدهند آشنایی با مفهوم «تراز تجاری» و کاربرد آن فروش کالا تا ۳۰ برابر مالیات بر درآمد از اظهارنامه معاف شد بهره مندی افزون بر یک هزار و ۷۰۰ روستانشین گیلان از آب شرب سالم تاثیر اخذ مالیات از خانه‌های خالی در تنظیم بازار مسکن نامه وزیر نفت به رئیس دوره‌ای اوپک وعده های نامعلوم جنجال تازه خانم بازیگر+عکس رشد ۱۴۷ درصدی شاخص بورس در بهار ۹۹ کارخانه نساجی مازندران به سوخت گاز طبیعی تجهیز شد ادامه عقبگرد نماگر تالار شیشه ای بهترین راه کار در زمان تصادف با خودروی لاکچری کالدرون به باشگاه پرسپولیس: من مهاجم خودم را می‌خواهم تولید دانش بنیان، راهکار قطعی مردمی کردن اقتصاد در سال ۹۷ بیش از ۴۷۰ هزار شغل ایجاد شده است معرفی ظرفیت‌های گردشگری برای رونق اقتصادی سوادکوه فرماندار جدید بابل کیست؟ بررسی تعاملات بین قرار گاه خاتم الانبیا با وزارت نفت در کمیسیون انرژی تحویل ۱۱ پیکر به جا مانده از سیل به پزشکی قانونی مازندران

کد شما در این بخش
1

برداشت ۷۰ درصد محصول شالی در مازندران انجام شد

  • کد خبر : 95515
  • 25 آگوست 2026 - 15:30
برداشت ۷۰ درصد محصول شالی در مازندران انجام شد

بق آمار رسمی اداره برنج سازمان جهاد کشاورزی مازندران امسال ۲۳۵ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان زیر کشت برنج رفته است که تا کنون برداشت شالی از سطح ۱۷۰ هزار هکتار انجام شد؛ وضعیتی که با افزایش عرضه، خرید و فروش برنج در شالیکوبی های استان رونق بیشتری گرفت و کشاورزان هم از قیمت ها رضایت نسبی دارند.

بررسی های میدانی خبرنگار ما  از چند شالیکوبی در شهرستان های فریدونکنار، بابل و آمل و محمودآباد نشان می دهد که بازار خرید و فروشی برنج از حالت انتظار کشف قیمت سه هفته پیش خارج شده است و با قیمت توافقی بین کشاورزان و تاجران سبب رونق بازار شد. از آن جایی که طبق آمار سازمان جهاد کشاورزی مازندران ۹۹ درصد ارقام برداشت شده برنج از نوع طارم محلی و هاشمی است، این ارقام کیفی در بازار عمده فروشی شالیکوبی ها در هر کیلو گرم سه میلیون و ۸۰۰ هزار تا چهار میلیون ریال قیمت می خورد.

از آن جایی که امسال شالیکاران شمال هزینه سنگینی را برای تولید برنج متقبل شدند، انتظار دارند تا قیمت محصولشان هم متناسب با هزینه ها و همراه با سود متعارف باشد، شالیکاران می گویند، قیمت برنج جدید امسال با توجه به هزینه های سنگینی که بابت دستمزد و نهاده های کشاورزی انجام شده است، کمتر چهار میلیون ریال به صرفه نخواهد بود و در واقع اجحاف در حق تولید کنندگان است.

نکته قابل‌توجه در هزینه و فایده برنجکاری در شمال کشور این است که معیشت و درآمد اصلی کشاورزان به تولید محصول برنج است، محصولی که طبق اعلام رسمی کارشناسان جهاد کشاورزی تا ۴۰درصد درآمد آن باید بابت هزینه تولید کم شود و مابقی برای امرار معاش یکساله آنان است.

محمد پور موسوی از شالیکوبی‌داران بابل و از آگاهان بازار برنج مازندران روز سه شنبه در این باره به ایرنا گفت: برنج سفید طارم محلی و هاشمی متعلق به کشاورزان به به اندازه کافی در شالیکوبی ها وجود دارد و اکنون خرید و فروش هم از حالت رکود سه هفت پیش خارج شده است.

وی با اظهار این که تقاضای خرید برای برنج سفید روز به روز بیشتر می شود، افزود: بیشتر کشاورزان با قیمت ۳۹۰ تا ۴۰۰ هزار تومان با رضایت از قیمت راضی بوده و آماده عرضه و فروش محصولشان هستند، تقاضا داخل استان و بیرون از استان هم وجود دارد.

بررسی ها نشان می دهد که قیمت برنج های داخلی به خصوص طارم هاشمی در خرده فروشی ها در بسته بندی های پنج و ۱۰ کیلو گرمی همچنان با اختلاف هر کیلو گرم ۱۱۰ تا ۱۳۰ هزار تومان نسبت به عمده فروشی در شالیکوبی ها عرضه می شود. قیمتی که با هزینه های سورتینگ، کیسه گیری و حمل و نقل و سود متعارف بیشتر از عرف بازار نشان می دهد.

لینک کوتاه : https://eghtesadgostareshomal.ir/?p=95515
کد شما در این بخش

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.