تاریخ: ۲۳:۳۰ :: ۱۳۹۸/۰۳/۰۹
چرا رهبری راهپیمایی امسال روز قدس را مهم‌تر از گذشته خواند؟

بیش از هفت دهه است که فلسطین به عنوان سرزمین مادری ساکنانش، توسط گروهی خارجی اشغال شده است؛ اشغالگرانی که حالا درصددند طی تصمیمی با همراهی آمریکا ـ که از آن به «معامله قرن» یاد می شود ـ سرزمین مادری فلسطینیان را غصب کنند. هدف اولیه از اشغال فلسطین، پرداخت غرامت به یهودیان ساکن اروپا در پی حادثه پیش آمده در جنگ جهانی دوم توسط ارتش نازی آلمان بود.

سرویس سیاسی اقتصادشمال ، این اتفاق برای پرداخت غرامت به یهودیان و حاتم بخشی از جایی دیگر، در حالی افتاد که در واقع محل حادثه، عامل حادثه و حتی حادثه دیدگان در اروپا ساکن بودند، اما تصمیم گرفته شد تا سرزمین مادری عده ای دیگر در یک قاره دیگر به عنوان بخشی از غرامت جنگ و حادثه پرداخت شود! اقدامات برای تشدید زورگویی ها در فلسطین و حاکم کردن رژیم اشعالگر قدس با طرح آمریکایی، عبری و عربی «معامله قرن» بیش از گذشته جدی شده است؛ پیگیری کننده اصلی این مسأله هم دولت آمریکاست؛ هرچند گفته می شود، ۷۰ درصد حمایت مالی این طرح از سوی برخی کشورهای عربی انجام خواهد شد، آمریکا ۲۰ درصد و اروپا نیز ۱۰ درصد هزینه ها را بر عهده خواهند گرفت.

«معامله قرن» و دلالی داماد ترامپ!

«معاملهٔ قرن» طرح و اصطلاحی سیاسی است که از سوی دولت «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا در راستای آنچه اصطلاحا روند صلح بین دولت فلسطین و رژیم اشغالگر قدس خوانده اند، دنبال می شود؛ بنابراین، رژیم اسرائیل، در ازای دریافت امتیازهایی فراتر از تعهدات قبلی سازمان آزادی‌بخش فلسطین و قطعنامه‌های شورای امنیت و همچنین الحاق بخش‌هایی از مناطق اشغال‌شده به خاک خود، با تشکیل دولت مستقل فلسطینی موافقت می‌کند. جالب اینجاست که بدانید رئیس جمهور آمریکا، داماد خود کوشنر را دلال معامله تعیین کرده است.

بر اساس این طرح، دولت مستقل فلسطینی شامل نیمی از کرانه باختری، تمام نوار غزه و چند محله از بیت‌المقدس شرقی خواهد بود. بر اساس این طرح، شهر ابودیس نیز به عنوان پایتخت فلسطین در نظر گرفته خواهد شد. در این طرح مناطق، روستاها و محله‌های عربی ـ که عمدتاً فلسطینیان در آن سکونت دارند ـ به حکومت خودگردان فلسطین واگذار خواهد شد و یک معبر نیز برای فلسطینیان برای تردد به مسجدالاقصی در نظر گرفته می شود. معامله قرن پیشنهادهایی نیز برای پایان دادن به مشکل آوارگان فلسطین و شهرک سازی اسرائیل دارد.

این معامله شامل انتقال مالکیت محله‌ها و نواحی نزدیک به قدس مانند “بیت حنینا”، “شعفاط”، “کفر عقب” و “راس خمیس” به تشکیلات خودگردان فلسطین می‌شود. این طرح، پیشنهادی مبنی بر تشکیل کشور فلسطین در ابتدا در حدود نیمی از کرانه باختری، تمامی نوار غزه و برخی محله‌های قدس از جمله ” بیت حنینا”، “شعفاط” و اردوگاه آن، “راس خمیس” و “کفر عقب” مطرح می‌کند و در کنار آن، شهرک قدیمی و محله‌های اطراف آن همچون “سلوان”، “الشیخ جراح” و “جبل الزیتون” را برای رژیم صهیونیستی باقی می‌گذارد.

جزئیاتی از معامله قرن

بر اساس این طرح بخش‌هایی دیگر از فلسطین شامل نیمی از کرانهٔ باختری و بخشی از بیت‌المقدس شرقی که از نظر جامعهٔ جهانی به دولت فلسطین تعلق دارد، به رژیم صهیونیستی واگذار می‌شود، و در عوض اسرائیل با تشکیل کشور مستقل فلسطینی در نیمهٔ دیگر کرانهٔ باختری و تمام نوار غزه و تنها چند محله از بیت‌المقدس شرقی موافقت می‌کند. طبق این طرح فلسطینیان باید از حق بازگشت به سرزمین خود ـ که در قطعنامهٔ ۱۹۴ شورای امنیت به رسمیت شناخت شده ـ صرف نظر کنند.

بهمن ماه سال گذشته، یک دیپلمات برجسته غربی از جزئیات «معامله قرن» پرده برداشته و اعلام کرد، این معامله شامل انتقال مالکیت محله‌ها و نواحی نزدیک به قدس مانند “بیت حنینا”، “شعفاط”، “کفر عقب” و “راس خمیس” به تشکیلات خودگردان فلسطین می‌شود.

به گفته این دیپلمات عالی‌رتبه، رژیم صهیونیستی شهر قدس جدیدی را از طریق توسعه روستاها و تشکیل محله‌های جدید ساخته است که فلسطینی‌ها می‌توانند همان کار را کنند و قدس فلسطینی بسازند. این دیپلمات همچنین تصریح کرد: از این روی، ایده‌ای مطرح شد که بر اساس آن پایتخت فلسطین “ابودیس” باشد.

ممنوعیت داشتن ارتش برای فلسطینی‌ها

بر اساس برخی جزئیاتی که از متن مسأله «معامله قرن» در رسانه های اسراییلی منتشر شده، «داشتن ارتش برای فلسطین جدید» ممنوع است. در کنار مخالفت با بسیاری از بندهای طرح مذکور، این مسأله با مخالفت جدی گروه‌های فلسطینی و مردم این کشور مواجه شده است.

به نوشته روزنامه “الحیاه”، تیم صلح آمریکایی از طریق یک طرف سومی جزئیات معامله قرن را به طرف فلسطینی ابلاغ کرد. طرح مذکور شامل واگذاری محله‌ها، مناطق و روستاهای عربی به طرف فلسطینی و ایجاد کوریدوری برای فلسطینیان به سمت مسجدالاقصی و فراهم کردن یک راه‌حل انسانی برای آوارگان فلسطینی است. بر اساس یک نظرسنجی از مؤسسهٔ جی‌ام‌سی‌سی، بیش از ۸۰ درصد فلسطینی های ساکن کرانهٔ باختری و نوار غزه با این طرح مخالفند و تنها حدود ۷درصد با آن اعلام موافقت کرده‌اند.

چرا رهبری راهپیمایی امسال روز قدس را مهم‌تر از گذشته خواند؟/ «معامله قرن» چیست و چه هدفی را دنبال می‌کند؟ + نقشه

(توضیح) نقشهٔ سرزمین فلسطین: هم‌اکنون سازمان ملل متحد تنها مناطق زرد کمرنگ را به عنوان بخش های اشغال شده توسط رژیم صهیونیستی به رسمیت می‌شناسد. بر اساس معاملهٔ قرن، دولت فلسطین باید بخش‌های دیگری از خاک فلسطین از جمله بخش‌هایی از بیت‌المقدس شرقی را به اسرائیلی ها واگذار کند و نیز امتیازهایی دیگر بدهد تا اجازه داشته ‌باشد به استقلال برسد!

واکنش گروه‌های فلسطینی‌ به طرح «معامله قرن»

دفتر سیاسی حماس اعلام کرده که «ما مخالفت قاطع خود را با آنچه معامله قرن نامیده می‌شود، اعلام و بر ادامه تظاهرات بازگشت تا تحقق اهداف آن تأکید می کنیم. حق مشروع ملت ماست که همه انواع مبارزه مشروع تا نابودی اشغالگران را ادامه دهیم و اهداف ملی ثابت خود را محقق سازیم. ما به شدت هر گونه تلاش رسمی و غیر رسمی عربی یا داخلی برای عادی سازی روابط با رژیم غاصب صهیونیستی را محکوم می کنیم.»

شیخ «عکرمه صبری» خطیب مسجد الاقصی در خطبه‌های نماز جمعه دربارهٔ طرح آمریکا برای فلسطین موسوم به معامله قرن و موافقت برخی از رژیم‌های عربی و کشورهای اسلامی با این طرح هشدار داد: کسانی که اظهارنظرهای سیاسی دربارهٔ معامله قرن را دنبال می‌کنند، خطر آن را درک می‌کنند. از جمله این خطرات، خط خوردن شهر قدس از هرگونه مذاکرات در آینده است. حق بازگشت حقی قانونی است و به هیچ وجه از آن کوتاه نخواهیم آمد. قدس پایتخت فلسطین خواهد بود و هیچ جایگزینی برای آن وجود نخواهد داشت.

محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین و بسیاری از مقامات فلسطینی و کشورهای دیگر با این طرح به شدت مخالفت کرده‌اند. بنا به گمانه زنی روزنامه «اسرائیل‌هیوم» نزدیک به «بنیامین نتانیاهو» از مفاد معامله، اگر سازمان های فلسطینی طرح ترامپ را نپذیرند، آمریکا مانع از رسیدن کمک های کشورها به فلسطینیان خواهد شد.

واکنش‌های بین‌المللی به طرح معامله قرن

جمهوری اسلامی ایران یکی از مخالفان جدی طرح «معامله قرن» و اجرای آن توسط آمریکا، رژیم صهیونیستی و برخی کشورهای عربی مرتجع است. روسیه در کنار برخی کشورهای عربی مانند مصر و اردن از جمله مخالفان این طرح هستند و آنها نیز مخالفت خود را با چنین موضوعی اعلام کرده اند. «سید حسن نصرالله» دبیرکل حزب‌الله لبنان نیز پیشتر خروج آمریکا از برجام و بازگشت تحریم‌های علیه ایران را نشانه‌هایی از مقدمه چینی توسط آمریکایی ها برای اجرای طرح معامله قرن دانسته و نسبت به آن اظهار بدبینی کرده است.

واکنش رهبر انقلاب به «معامله قرن»

روز گذشته، حضرت الله آیت خامنه ای خیلی صریح مخالفت جمهوری اسلامی ایران با طرح معامله قرن را ابراز کردند و این مسأله را موضوعی خیانت بار که البته جا نخواهد افتاد و محقق نیز نخواهد شد، دانستند. رهبر انقلاب در این خصوص تأکید کرده اند: «مسأله‌ی روز قدس هم امسال از هر سال مهم‌تر است. البتّه مسأله‌ی فلسطین یک مسأله‌ی اساسی است و مخصوص دولت‌ها و کشورهای اسلامی هم نیست؛ مسأله‌ی فلسطین یک مسأله‌ی انسانی است؛ وجدان‌های انسانی وادار به واکنش می‌شوند، در مقابل آنچه بر سر ملّت فلسطین آمد، صرفاً مسأله‌ی اسلامی نیست؛ البتّه برای مسلمان‌ها این کار اهمّیّت بیشتری دارد، اولویّت بیشتری دارد، و غیر از جنبه‌ی انسانی، جنبه‌های شرعی و دینی هم دارد ولی مسأله، مسأله‌ی انسانی است؛ بنابراین، راه‌پیمایی روز قدس که دفاع از فلسطین است به وسیله‌ی حضور مردمی، همیشه مهم است.»

«راهپیمایی روز قدس امسال مهم‌تر است به خاطر این کارهای خیانت‌باری که بعضی از دنباله‌های آمریکا دارند در منطقه انجام می‌دهند برای جا انداختن «معامله‌ی قرن» که البتّه جا نخواهد افتاد و هرگز تحقّق هم پیدا نخواهد کرد؛ و آمریکا و دنباله‌هایش حتماً در این قضیّه هم شکست خواهند خورد. فرقشان با گذشته‌ها این است که حالا صریحاً می‌گویند که می‌خواهیم مسأله‌ی فلسطین را کأن‌لم‌یکن کنیم و حذف کنیم از مسائل مطرح دنیا، که البتّه چنین کاری را نخواهند توانست و ناکام خواهند ماند.»

تابناک

print

پاسخی بگذارید