برداشت گُل زعفران از کشتزارهای بارور این محصول در گلستان و عمدتا شرق این استان شمالی آغاز شد.
به گزارش ایرنا عمده زعفران استان گلستان در بخش کوهستانی چشمه ساران از توابع شهرستان آزادشهر تولید می شود.
معاون مدیریت باغبانی جهادکشاورزی گلستان در این پیوند به خبرنگار ایرنا گفت که امسال گُل زعفران از ۴۵۵ هکتار کشت زارهای استان و عمدتا در شهرستان های آزادشهر، مینودشت، گالیکش و رامیان برداشت می شود.
نوید رضا فرهانی با بیان اینکه برداشت گُل زعفران در اقلیم گلستان از آبان ماه آغاز می شود، گفت: میانگین عملکرد تولید بهره برداران گلستان ۶.۵ کیلوگرم زعفران خشک در هکتار است و برآورد می شود امسال حدود سه هزار کیلوگرم سَرگُل در این استان تولید و روانه بازار مصرف می شود که آمار خوبی محسوب می شود.
وی بیان داشت: راندمان اقتصادی عملکرد گُل دهی زعفران از سال دوم کشت پیاز آن آغاز و برای پنج تا هفت سال متوالی ادامه دارد.
زراعت زعفران در روستای وامنان آزادشهر از حدود ۲۰ سال قبل آغاز و گرایش به ایجاد مزارع جدید در زمین های منطقه طی یک دهه اخیر گسترش و به دیگر مناطق گلستان تسری یافت.
زعفران به دلیل طعم، بو و رنگ زرد خاصی که دارد در صنعت غذا، شیرینی پزی، داروسازی و دیگر صنایع کاربرد دارد.
به گزارش ایرنا کُلاله مهمترین بخش گل زعفران است که زعفران از آن بدست میآید.
کلاله به بخشهای مختلف «سَرگل»، «پوشال»، «دسته» و «کُنجه» تقسیم شده و مرغوبترین زعفران از «سرگل» کلاله بدست میآید که سرخترین بخش آن است.
این فرایند توسط کارگران ماهر انجام می شود چرا که کندی یا نقص در انجام آن به کیفیت محصول لطمه می زند.
ایران قطب تولید زعفران جهان است و استانهای خراسان رضوی و جنوبی بیشترین میزان این محصول گران قیمت را که نیاز به آب کمی دارد تولید می کنند.
استان گلستان واقع در شمال کشور با داشتن ۷ اقلیم از ۱۳ اقلیم دنیا از قطب های کشاورزی و نیز کشت گیاهان دارویی به شمار می رود.